Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:25:55
|
|
|
|
Pikipoki
|
Živjo! Jaz imam npr. drisko, če sem ful živčna.:(:(:( Po gastroskopiji in testu za alergijo so ugotovili, da je verjetno vse skupaj povezano s psiho.:zmeden2: Se mogoče preveč obremenjuješ:zmeden2:? Možno pa je, da si se zastrupila s kakšno hrano, samo po drugi strani, bi moralo to že ven. Sočustvujem s tabo, ker vem, kaj pomeni imeti problem s prebavnimi motnjami. Upam, da bo kmalu bolje!:) LP:rozica:
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:32:41
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ojla!! Ne vem kaj mi je samo me napenja,...Pa upam da bo bolje,sedaj so se pojavili oblakeci in upam,da bo bolje.Smotano mi je ker nikoli s tem nisem imela problema,kvečjemu se tu in tam mele drisko. Ja mogoče sem jedla premalo juhe in sadje pa se je zabasalo.Veš ti pikniki,...trda hrana in je valda tu problem.Sedaj pa pač pijem donat da si vse skupaj uredim. Piši kako sta praznovala obletnico in kakšno darilo je dobil tvoj :love:?Lahko kar na privat. LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:36:02
|
|
|
|
KIRA
|
meni je enkrat (ker sem sama bolj zaprta kot ne) ena sestra v MB svetovala, da če donat ne pomaga, naj probam čim več pit (najboljše samo vodo, pa tam okrog 3l na dan), pa jest SAMO navadni jogurt z ovsenimi kosmiči, dokler se zadeva ne uredi.... svečke so bolj zadnja možnost, tabletke za odvajanje pa baje sploh vse zmšajo po njenem. sama sem ugotovila da me dol žene čokolada in zelo sladke stvari, pa vasih tudi banana, ampak ta napenja. tudi kako nezrelo sadje pomaga, ampak tudi to zna napenjat - ker ga je treba pojest malo več kot samo za 1 pest... recept moje mame je pa poparek kamilic, ampak tud večjo količino tekočine. poparek odvaja, če so pa kamilice prekuhane pa baje zapirajo. jaz kamilic ne obožujem preveč, pa še nisem probala, tako da ne vem, če to drži. upam, da se ti bo do morja uredilo.. LP
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:40:25
|
|
|
|
Jančika_
|
Zelo pomaga laneno seme (kupiš ga na polici z zdravo hrano ali pri zadevah za peko). 2-3 velike žlice zamešaj v jogurt ali sok in pojej, pij tudi veliko tekočine. Laneno seme se v prebnem traktu obda s sluzjo in tako nekako zdrkne skoz, torej reši zaprtje mehansko in ne poleni prebave kot kakšni odvajalni čaji.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:45:34
|
|
|
|
anajmad
|
Kaj pa ti probiotični jogurti.No,tud jst sem slišala za laneno seme.Baje ga namočiš v vodo čez noč,potem pa zjutraj z jogurtom poješ.Probaj,pa boš vidla. en lp:morje:D.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 17:55:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Namesto svečk za odvajanje uživaj vsak dan suhe slive. Lahko jih ješ kar tako ali pa namoči v vročo vodo,oziroma za kratek čas prekuhaj..ohladi in jej slive in pij vodo v kateri so se kuhale. Garantiram ti,da bo pomagalo.Jaz sm po operaciji jih jedla pa jih še vedno.Po operaciji zato,ker se nisem smela napenjat.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 19:40:27
|
|
|
|
Magi*
|
donat najbolj pomaga, če ga spiješ na eks zjutraj na tešče malo segretega (ali čez noč odprtega)npr. 3dcl. če ga piješ kar tako čez dan, ti lahko naredi še večjo "štalo", ker te bo ful napenjalo, preden se bo kaj zgodilo. sicer pa laneno seme, suhe slive, probiotiki, otrobi, voda...vse to ureja prebavo.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 20:03:38
|
|
|
|
Pupica
|
Sicer nimam teh težav, vendar vem, da ko sme bila sezamovo seme(za dojenje), pa laneno seme, pa slivov kompot, malo pospešijo vso zadevo. Noben donat, radenska, nič ni pomagalo... aja pa med nosečnostjo sem pila magnezij(tbl.za raztopit vvodi). To je tudi malo pospešilo zadevo!
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 21:12:12
|
|
|
|
PiaM
|
Najprej ogromno ogromno vode, ker so resice v tvojem debelem črevesu, ki srkajo vodo čisto izsušene in zato sušijo blato.Zraven pa tekoči jogurti in kakšni kosmiči.Najbolj pomaga dosti vode na prazen želodec, zraven pa jabolko, nato kavica, pa jogurt.100% pomaga.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 21:50:16
|
|
|
|
spominčica
|
Zdravo Mojca! Veliko sveže ga sadja in zelenjave, žitaric, skratka živil, ki vsebujejo veliko vlaknin. Predvsem in najpomembneje je pa tekočina. Na dan moraš spiti najmanj 2 l tekočin, najbolje vode, nesladkan čaj, naravni sokovi brez dodanega sladkorja in kot si že poskusila Donat. Nekaterim pomaga kefir.Če ti pa ne bo bolje pa pojdi k zdravniku na en klistir mogoče. Svečk pa ni najbolje uporabljati, to je bolj kot izhod v sili. Po moje ni s tvojim črevesjem nič narobe samo malo si se zabasala. Vroče je in premalo pijemo in kot si ugotovila preveč suhe hrane. Jest sem tudi imela enkrat težave in sem poskusila takole.Vzameš vrečko suhih marelic in jih pol poješ zjutraj na tešče polovico pa do poldneva. Veliko piješ. Najbolje vode. Meni je pomagalo. Deluje po principu ješ marelice,s....... marelice. Upam, da ti bo pomagalo. Pozdravček
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 20.6.2005 22:14:30
|
|
|
|
Anonimen
|
MOJCA, preden boš šla na dopust, itak pojdi k zdravniku, preventivno. po kakšne antibiotike, zdravila proti potovalni driski, ... take zadeve, pa imaš s seboj potovalno lekarno :) in potem še tole omeni :)
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 21.6.2005 7:48:53
|
|
|
|
girly
|
2 dl donata na tešče, pred vsakim obrokom pa sadje, sadje, sadje.pa veliko vode pit vmes! pa za zajtrk kakšne kosmiče če pa ne bo pomagalo, pa marš k zdravniku!:)-
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 21.6.2005 8:22:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Kivi na tešče...donat tud mene samo napne, to pa je tudi vse.
|
|
|
|
Ne spada vsem pa vseeno kako naj uredim zadev... 21.6.2005 12:18:00
|
|
|
|
Anonimen
|
olajšanje, ne :)-:)-:)-
|
|
|
| Stran: [1] |
Sončlna očala_Anja_Otrok mora imeti sončna očala!Da (
71%)
Ne (
29%)
Število vseh glasov: 191Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!