endrina
|
Moram rečt, da sem pri prvem otroku imela iste težave, samo se več ne spomnim kako dolgo so trajale. Sem sprva dojila leže, pa sem mislila, da bo bolje, če probam sede z blazino za dojenje. Ja pa je blo en dan glih boljše in me ni več tak bolelo, zdaj pa me spet. Ravnokar je bila patronažna pri meni, pa je rekla da želi videt kako se dojima. Nič ni rekla, samo gledala me je zraven kako si ga pristavim, pa še prso mi je potipala, preden sem začela dojit in po tem ko sem nehala. Je na koncu rekla, da se pristavljama lepo, da mali super sesa, da so prsi bile polne mleka in da so na koncu lepe mehke, tako kot mora bit in da ona ne vidi razlogov zakaj me prsi bolijo, ko mi mali sesa. Njena domneva je bila, da me zaradi bradavic, čeprav desne sploh nimam poškodovane, pa tam to bolečino najbolj občutim. Ta levo pa imam počeno po dolgem in počez, pa me zaboli le na začetku ko mi jo potegne, ker mi pač vedno znova razteguje to rano, pol pa ko začne mirno sesat pa me ne boli več. Svetovala mi je, naj si prsi namažem s svojim mlekom in jih pustim zračit veni na zraku, da še to najbolj pomaga. Če ne, pa si naj kupim šentjanževo olje, ki pa si ga moram obvezno pred dojenjem oprati dol. Da je to še edino kar lahko pomaga.Moram zdaj mojega poklicat, da mi gre to nabavi, pa upam, da mi bo potem bolje.
|