Petka09
|
Men je pediatrinja rekla, da to sploh ni res, da bi se moral do te in te starosti obvezno obrnit, plazit, kobacat, sedet.... Otrok, ko je pripravljen, bo to nardil, slej ko prej. Lahko ga spodbujaš z igračkami, telovadbo, vendar ni nič narobe z njim, če tega še ne počne. Ti ga kar spodbujaj, dajaj ga čimveč v kravice, animiraj ga na tleh, da mu bo čimdlje zanimivo, da bo tako krepil mišice. Naša se je zdaj pri 7 mesecih prvič obrnila iz hrbta na trebuh... Sva prej dosti vadili, sem jo dajala v kravice in jo animirala in kmalu je dolgo zdržala in se igrala. Potem pa kar naenkrat - se je obrnila sama na trebuh. Je bila pač pripravljena. Kontra se pa obrne tudi dostikrat, ampak bolj naključno. Hkrati z obračanjem se je začela tut plazit in raziskovat, počas seveda. Moja pediatrinja je mene res pomirila in je rekla, da po novem niti ni več mejnikov do kdaj naj bi otrok kaj dosegel. Važno je, da sledi razvoju: najprej obrat, kobacanje itd..... Samostojnega sedenja tudi pri naši še ni oz. lepo sedi ob opori in tudi v stolčku za hranjenje lepo sama sedi, brez da bi se kaj naslanjala. Čisto sama na tleh pa ne sedi še - ji je menda plenica v napoto, pa tut nogice ma nekam "trde" in jih ne zna lepo dat, da bi lahko lepo sedela. Bo že ko bo čas.
|