|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ob kateri uri
23.11.2009 21:52:45   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: rija
jaz ga peljem med 8.00 in 9.00 in pridem ponj 11.30....

A se ga tebi sploh splača peljati v vrtec za cca. dobri dve uri?

a mate šele uvajanje rija? Ali tako dober šiht, da delaš le 3-4h? user posted image

ne. šiht, ko lahko delam kadarkoli, tiste 3 ure pa naredim pač tisto, kar moram dopoldan.

ma sicer pa sem 12 let delala 12 ali več ur dnevno....tak, da si zdaj zaslužim vse malo bolj na izi...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.11.2009 21:53:30   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Otroci so lahko v vrtcu dlje kot devet ur, le da tisti starši, ki imajo delovno mesto oddaljeno manj kot 30 km, vse ure nad 9 plačajo sami. Oziroma, če povem obratno...tisti starši (ne le eden, ampak oba), ki imajo delovno mesto odddaljeno od vrtca več kot 30 km, imajo lahko otroka v vrtcu več kot 9 ur, oziroma so upravičeni, da plačajo le del stroškov, ostalo krije občina.Pa še po domače...otroci staršev, ki imajo službo v bližini vrtca ali pa so doma, so lahko v vrtcu maksimalno 9 ur. Če so dlje, vse dodatne ure stoprocentno plačajo starši....Žal pa so še vedno najdlje  v vrtcu ponavadi otroci tistih staršev, ki so doma brez službe. In tu se tudi pokaže obraz naše ljube države...večina tistih, ki so doma, ima vrtec zastonj in ta zastonjski vrtec izkoristijo do maksimuma...Žal zopet kratko vleče delavec, ki dela za mizerno plačo in ima oddaljeno delovno mesto 20 km. Pa saj to ni nič novega..

NA žalost je to res. Imam dobro prijateljico, trenutno je na porodniški, drugače nezaposlena, njen starejši sin je v vrtcu vedno do 17h, ponavadi je še sam v dežurni. Jo vprašam zakaj, pa reče, da ji ne znese prej. No, to ni vsak dan, ampak večinoma pa.
Meni to ni jasno.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.11.2009 21:56:41   
nu_tella
tt79 a to doplačilo je res? Kolko pa cca znese?

Ker moje informacije so take, da če je otrok več kot 9 h na dan v vrteu, se ti lahko obesi "socilana za vrat". Da bi pa mogla več šlačat?!? Ne vem. Potem bi pač razmislila. Še vedno pa bi verjetno ga pustila urco več v vrtcu in jo doplačala, kot da bi ga zaradi tega vsak dan 2 h v avtu vlačila z nama v Lj.

Sej pravim zaenkrat se pr nama to odvija samo v teoriji ampak sva oba takih mišljenj in menim, da jih ne bova spremenila. Zato tudi tolko razmišljava kje bi se naselila (vem da lahko kadarkoli rata, da ostaneš brez službe ali jo zamenjaš in se potem te vožnje spremenijo...)

Vem, država sprejema zakone. Sej po eni strani je kul da je neka omejitev. In vem, da je za otroka 9h dosti ampak ne mi potem brez da me vprašajo kako in zakaj je toliko ur v vrtecu obesit socialno na glavo. A sem zato slaba mama, ker raj hodim v službo in nekaj več zaslužim kot, če bi bila na zavodu...sej če bi pa tako naredila, bi se pa spet vsi zgražali.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.11.2009 21:56:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Žal zopet kratko vleče delavec, ki dela za mizerno plačo in ima oddaljeno delovno mesto 20 km. Pa saj to ni nič novega..

žal se meni zdi, da kratko vleče edino otrok. žal.

...vox populi...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.11.2009 21:58:22   
živa
Jaz bi v primeru, da bi imela daleč službo, otroka vpisala v vrtec blizu službe - če bi le dobila mesto, seveda.

Mene so vpisali v vrtec blizu službe staršev in prišli skozi mnogo bolje kot tisti, ki so jih imeli v domačem kraju, ker ti dostikrat niso mogli priti pravočasno po otroka (v času par-nepar, polnih avtobusov, ki sploh niso ustavljali na postaji ipd.).

In potem z otrokom preživiš vsaj malo več časa, čeprav žal v avtu ...

Jaz moja pripeljem v vrtec nekako do 8:30, ko imajo zajtrk, čeprav bi ju zelo rada peljala prej - pa se mi navadno preveč smilita, da bi ju zjutraj zgodaj zbudila. Ker noben ravno ne obožuje vrtca, se trudim, da pridem najpozneje do 15:30, ko začnejo združevat skupine, ker vem, da bi to mojega dveletnika - ki je šele od septembra v vrtcu - najbrž čisto vrglo s tira. Na srečo se v službi ne štempljamo in noben ne gleda na prisotnost, dokler je delo narejeno - na žalost pa zadnje čase z delom zaostajam user posted image , tako da bo treba nekaj spremeniti.

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 23.11.2009 22:01:08 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.11.2009 22:02:13   
sazi
zdaj, ko sem na porodniški gre mali v vrtec okoli pol devetih - imamo doma še skupaj zajtrk, iskat ga grem pa najkasneje do 15. ure - vsekakor pa enkrat po 14, da se tam še naspi

ko sem bila v slu
bi (in bom spet), imam namen oba otroka (ko se mala dokončno uvede) voziti malo pred osmo, da prideta lepo na zajtrk, ponju pa bom verjetno prav tako hodila okoli 15. ure - imam tako službo, da delam takrat, ko je več dela doma zvečer, ko otroka zaspita, pa kdaj med vikendom..., če pa nimam gužve, pa lahko po 7ih urah brez problema grem iz službe

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.11.2009 22:02:28   
nu_tella
uh vsi ti odogovori so prileteli ta čas ko sem pisala, tako, da delno sem dobila odgovore. Hvala.

Živa, nama se preveč smili 1h vožnje zjutri in popoldne. Sej jaz sem bila tudi vedno prva v vrtecu in zadnja šla, pa mi ni nič manjkalo. Meni je jasno. Da med tednom se dela, med vikendi je pa samo za familijo. Če bi prej hodila iz službe bi zihr mogla čez vikende kej narest .

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.11.2009 22:05:25   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ne. šiht, ko lahko delam kadarkoli, tiste 3 ure pa naredim pač tisto, kar moram dopoldan.

ma sicer pa sem 12 let delala 12 ali več ur dnevno....tak, da si zdaj zaslužim vse malo bolj na izi...user posted image

Joj, rija, kaj pa to delaš? Jaz bi tut rabla kaj takega, sploh ker nameravam po porodniški menjat službo, ker se nikakor iz Štajerske ne želim več vozit v Ljubljano user posted image . Si niti ne predstavljam, kako bi izgledalo... oz. vem, kako je izgledalo, ko sem se v nosečnosti vozila v Lj (vstajala ob 5h, prihajala domov ob 18h ali 19h).... Mi moj otrok preveč pomeni, da bi še izvajala kaj takega....

Zato se tudi jaz sekiram, kako bo od aprila dalje user posted image . K sreči ima mož službo blizu vrtca, vendar ima zahtevno del. mesto, kar pomeni, da se ne bom vedno mogla zanesti na njega, da bi samo on vozil tamalo v vrtec in iz njega. Mah, nekako bomo že, samo se pa res tut jaz čudim, da imajo vsi zmožnost tako hitro pobrat otroke iz vrtca popoldan.... kot da nihče nima urnika do 16h, a kolikor vem imajo vse firme v gospodarstvu delovnih do 16h.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.11.2009 22:08:28   
pelin
Aja, TT79, oprosti, sem šele sedaj videla, da sem dolžna še en komentar...ja, tudi jaz se ne strinjam s tabo...otroci pa res ne rabijo eno uro, da se aklimatizirajo  do zajtrka ( razen, če imajo res kakšne hude težave)in absolutno ni potrebe zato otroka vozit v vrtec eno uro prej...Pa tudi vse načrtovane in vodene dejavnosti, se odvijajo po zajtrku. Že res, da se tudi prej zna marsikaj dogajat ( seveda otroci ne sedijo brez igrač v kotu),ampak nič tako zabavnega in nujnega, da bi moral otrok zaradi tega hoditi tako zgodaj...Do zajtrka se komaj vse zaposlene (posebej vzgojiteljice) zberejo, do takrat pa otroci preživljajo svoj "tako kvaliteten " čas  združeni in namešani skupaj iz večih skupin, ter različnih starosti in z različnimi vzgojiteljicami...Enako je tudi po kosilu...otroci so velikokrat že krepko naveličani igrač, sovrstnikov in zaposlenih in le čakajo in čakajo, kdaj bo kdo prišel ponje...To posebej velja za tiste, ki vsakodnevno preživljajo v vrtcu devet in več ur. Verjetno ne bi bil tvoj nič jezen, če bi prišla kdaj prej ponj.( predvidevam) Otrokom je ponavadi še težje toliko časa preživeti v vrtcu, če vedo, da so starši doma (porodniška , dopust). Pa še tole...upam, da te nisem spravila v slabo voljo...tudi sama delam v vrtcu kot vzgojiteljica ( že petnajst let) in svoje delo imam res rada. Vedno pa se rada zavzamem za otroke oziroma za tisto, kar se mi zdi, da je zanje najbolje... Prav zato včasih delujem malo napadalno, grenko(pelin)user posted image , vendar sem skozi svojo prakso doživela že takšne stvari, ob katerih ti postane slabo. Res je da vsak svojega otroka najbolj pozna in naj bi vsak vedel kaj je zanj najbolje....vendar pa je treba resnično razmisliti, ali je določena zadeva res najboljša za mojega otroka ali je pač tako bolj všeč meni...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.11.2009 22:13:52   
živa
Nu_tella, vem, da je otroku težko prenašati vožnjo ... Mene so zbujali ob petih ali še prej, da so do 6h prišli v službo, hodili pa smo na avtobus. Ni bilo nobenemu luštno. Vem pa tudi, da vrtca nisem preveč marala in če bi bila 10 ur v vrtcu, bi bila tudi zelo nesrečna. Tako da je najbrž odvisno od otroka, kaj ima raje ...

Lp,

živa

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.11.2009 22:19:25   
nu_tella
Živa se strinjam s tabo, da je vsak otrok pojem zase. Zato pa pravim kaj mi2 razmišljava (ker praktično tega še ne veva user posted image )user posted image  in sva popolnoma realna, da bo pa mogoče pa tamali/tamala čisto kontra in mu bo fanj se vozit. Meni ni tolko problem v vožnji sami, sej lahko poješ, se pogovarjaš,... bolj mi groza ob vseh nevarnostih, ki si jim ob tem izpostavljen...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.11.2009 22:31:17   
tt79
Pelin, sicer ne vem kako je pri vas. Pri nas smo vse vzg. v vrtcu najkasneje do 7.30. Od takrat dalje tudi otroci niso več združeni, sploh pa ne mlajši otroci s starejšimi.
Kar pa se priprav tiče jih pišem vsakodnevno, od prihoda v službo, do odhoda domov. To pomeni, da so tudi dejavnosti pred zajtrkom načrtovane...

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.11.2009 7:45:53   
bskrle
Od doma gredo ob 6.20- domov ob 15.30, vožnje do vrtca je 20 min v eno smer. V vrtcu so  vsaj 8 ur

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.11.2009 7:52:06   
ZARA
Pripeljem jo tja do 8ih, iskat jo grem do 3 enkrat.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.11.2009 7:56:19   
n€na
Pri nas je čisto odvisno, kdo jo pelje...Če jo peljem jaz greva od doma ob 6:30 in je v vrtcu do 14:30...če pa jo pelje ati pa gresta od doma ob 8:05 in je tam do 14:30....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.11.2009 8:04:33   
bučkabb
mi smo tud mal prilagodil službo zdaj ko smo trije, prej sma oba delala od 8-16, zdaj pa jaz hodim v službo že ob 7, da lahka tamalo pol ob 15 vzamem iz vrtca, pelje jo pa seveda očka ki začne ob 8, tak da je tamala v vrtvu 7 ur.

hvalabogu se je pri nas to dalo, se pa pri vseh ne da, tak da nikar ne mejte slabe vesti tisti, ki jih imate v vrtcih 9 ur ali več, saj otroke daste tja ker ste v službi in nimate druge možnosti, vrtci so ustvarjeni ravno zaradi nas staršev ki delamo in nujno potrebujemo varstvo, tisti ki so brezposelni in jih imajo v vrtcu pa iskoriščajo samo privilegij in jih imajo par ur tam samo zaradi druženja z vrstniki, to sta pa dve zelo različni situaciji ki jih pa ne moremo enačit.

tak da nikar se ne sekiraj, jaz bi jo raje dala v vrtec bližje domu,pa tud če bi bila več kot devet ur tam saj verjamen da jim je tam dobro in da dobro skrbijo za njih in  kjer bi bila z svojimi vrstniki, s katerimi bo potem nadaljevala tudi šolsko pot, kot pa da bi jo vozila 1 uro v avtu med čiste neznance in še če pomisliš kaj vse se dogaja na cesti.....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.11.2009 8:04:48   
Špacka

IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

V našem vrtcu je od lanskega leta res tako, če je otrok v vrtcu več kot 9 ur, je vsako naslednjo uro potrebno doplačati. Lani je bila ena ura 4€.

Midva imava srečo, ker različno delava, tako da, mož jo pelje v vrtec okoli 8 ure, ponjo pridem okoli 14.30-15.00 ure.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.11.2009 9:21:54   
Balerina
Pri nas sta oba praviloma v vrtcu ob 6:30, ker potem morava z možem v službo in sta potem do 15 ko ju pride iskat moja mama ko konča s službo. Tisti dan ko ona dela dlje pa ju pridem iskat jaz zaenkrat se še lahko dogovorim da delam do 15 in pridem po niju malo pred 16h. Gledam pa sta vseeno v vrtcu več kot 9h no do sedaj nam to še niso računali. Če je kdo od naju doma pa ju pelje mal pred 8h tako da sta pravočasno na zajtrku. In potem predeva po niju molo po 14h tako da se naspita običajno čakava da oba ostaneta tako da onadva ne čakata. Pri nas je trenutno tako da jaz včasih lahko zaključim ob 15h ko pa bom zamenjala službo, ne po moji izbiri, pa bo to težje. Sploh pa če bosta moja starša na dopustu. Takrat pa aktiviramo še asta in taščo, ki pa sta sicer oddaljena 50km in se ju zato dnevno ne poslužujemo.

No glede na to da oba z možem delava v 30km oddaljenem kraju in kljub temo da si urnike čim bolj prilagodiva otrokoma bi bila otroka v vrtcu po 9 in več ur če nebi imeli starih staršov.

Je pa tako da tam res uživata in gresta zjutraj z veseljem v vrtec čeprav je združena skupina in so notri otroci dosti starejši od mojega 20 mesečnika in se velikokrat ko ju pridem ob 16h iskat zgodi da sta me bila sicer vesela ampak onadva bi bila še v vrtcu in nebi šla domovuser posted image

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
25.11.2009 22:02:19   
livia
Nisem brala vseh odgovorov tako da ne vem, če se je razvila kak posebna debata na to temo.

Naši sta v vrtcu kako minuto pred sedmo, iskat ju prideva malo po četrti.
Enostavno ne gre drugače, ker 8 ur moreš ddelat, pol ure nama pa vožnja v vsako stran pobere. Voziva se skupaj, ker imava samo en avto in ker je to bolj ekonomsko.
SE mi je pa na začetku trgalo srce, ko sta bili med prvima v vrtcu in med zadnjima odhajata, a smo se vsi na to nekako navadili, ni pa fajn. Edino kar me tolaži je to, da gresta radi v vrtec.
Smo pa v današnjih časih definitivno premalo s svojimi otroki.

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.11.2009 11:10:01   
mamamajča
kot vzgojiteljica se moram strinjati s tt79 glede prihoda v vrtec.
Če je zajtrk ob 8., naj bo otrok vseeno enih 15min prej tam, da se uredijo in pripravijo, da dogajanje steče.

Jaz lani nisem nikjer delala, sem pa imela malega v vrtscu od zajtrka do kosila, to je do 12.
doma sem res 2min peš to vrtca, tako da ni bilo vprašanja, se splača ali ne.
Letos sva doma.

Žal pa moram povedati, da kot mamica, ki je zmeraj doma, tudi ne bi dala otroka za 9 ur v vrtec!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.11.2009 11:27:38   
barni
Meni tudi ni jasno; ce imas delovnik 8 ur in gres v sluzbo ob 7 in nimas sluzbe pri sosedih, ti vzame voznja vsaj kakih 20 minut (meni seveda vec, ker se vozim v center LJ in se ubadam se s parkingom). Kako potem lahko otroka dvignete ze ob 15?

Pri nas je nasa, ce pridem nekaj do 16 ure ponjo, skoraj edina v ze zdruzeni skupini.

Mi smo uredili tako, da grem jaz v sluzbo ob 6, da sem ob 6:30 ze na delovnem mestu, da grem lahko ob 15. ven, ker delo mora biti narejeno, pa se precej odgovorno delovno mesto imam. Potem tecem do avta in nekako se mi uspe iz centra LJ prikolovratiti do 15:35 v vrtec. Vcasih tudi malo kasneje.

Ocka jo pelje v vrtec ob 7:30 in posledicno stoji v koloni do centra LJ, kjer je ponavadi okoli 8:10 uri. Torej to pomeni, da dela najmanj do 16:10. In potem pride precej pozno iz sluzbe (kolona za nazaj). Tako da nam kar malo narobe hodi, saj smo rpecej manj skupaj.

Pa se prej sva se vozila skupaj z enim avtom, sedaj morava imeti dva avta + placilo parkirnine, prej ni bilo treba, ker me je odlozil.

CEla logistika ni kaj. Blagor tistim, ki imate moznost tako pozno priti v sluzbo in tako zgodaj iti! Res ne vem, akko vam to uspeva in kje to delate, da vam ni treba biti 8 ur v sluzbi. Sem poskusila prasat za 7 urni delovnik, pa zal za moje delovno mesto ni primerno.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 46
26.11.2009 19:55:04   
nu_tella
IZVIRNO SPOROČILO: Špacka

IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

V našem vrtcu je od lanskega leta res tako, če je otrok v vrtcu več kot 9 ur, je vsako naslednjo uro potrebno doplačati. Lani je bila ena ura 4€.

Midva imava srečo, ker različno delava, tako da, mož jo pelje v vrtec okoli 8 ure, ponjo pridem okoli 14.30-15.00 ure.

A to neglede na to, kako daleč od vrtca delaš (gor je bil odgovor, da to ceno plačaš le če je tvoja služba blizu vrtca)?

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.11.2009 8:45:30   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Meni tudi ni jasno; ce imas delovnik 8 ur in gres v sluzbo ob 7 in nimas sluzbe pri sosedih, ti vzame voznja vsaj kakih 20 minut (meni seveda vec, ker se vozim v center LJ in se ubadam se s parkingom). Kako potem lahko otroka dvignete ze ob 15?

Pri nas je nasa, ce pridem nekaj do 16 ure ponjo, skoraj edina v ze zdruzeni skupini.

Mi smo uredili tako, da grem jaz v sluzbo ob 6, da sem ob 6:30 ze na delovnem mestu, da grem lahko ob 15. ven, ker delo mora biti narejeno, pa se precej odgovorno delovno mesto imam. Potem tecem do avta in nekako se mi uspe iz centra LJ prikolovratiti do 15:35 v vrtec. Vcasih tudi malo kasneje.

Ocka jo pelje v vrtec ob 7:30 in posledicno stoji v koloni do centra LJ, kjer je ponavadi okoli 8:10 uri. Torej to pomeni, da dela najmanj do 16:10. In potem pride precej pozno iz sluzbe (kolona za nazaj). Tako da nam kar malo narobe hodi, saj smo rpecej manj skupaj.

Pa se prej sva se vozila skupaj z enim avtom, sedaj morava imeti dva avta + placilo parkirnine, prej ni bilo treba, ker me je odlozil.

CEla logistika ni kaj. Blagor tistim, ki imate moznost tako pozno priti v sluzbo in tako zgodaj iti! Res ne vem, akko vam to uspeva in kje to delate, da vam ni treba biti 8 ur v sluzbi. Sem poskusila prasat za 7 urni delovnik, pa zal za moje delovno mesto ni primerno.

Midva imava podoben problem, s tem, da živimo v kraju, ki je od vrtca oddaljen 11 km, od tam imam jaz do službe (LJ) še cca. 15 km (če grem direktno v službo, imam do nje 16 km), mož pa (v drugem kraju) cca. 18 km (če gre direktno v službo, pa ima do nje le cca. 7 km). Mož ima fiksen delovnik od 6.30 do 14.30, jaz si delovnik lahko malo prilagajam. Nama se najbolj obnese ta varianta: zjutraj vstanemo ob 5. uri user posted image , potem mož pelje otroka v vrtec, da sta tam malo pred 6. uro, potem gre v službo. Jaz se peljem direktno v službo in sem v službi že ob 6. uri. Potem grem ob 14. uri iz službe in sem nekje ob 14.20 do 14.30 v vrtcu. Mož iz službe pride direktno domov in če ne pride do kakšne zamude, smo ob 15. uri vsi doma user posted image

Če moram delati popoldan, pa jaz peljem otroka v vrtec malo po zajtrku, potem ju gre pa mož iskat in ju pobere malo po 15. uri. Doma so seveda šele okrog 15.30 ure.

Je naporno, a smo veseli, da smo vrtec sploh dobili user posted image

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 27.11.2009 8:47:38 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 48
27.11.2009 9:45:13   
NATAŠI
zjutraj vstane okrog 6.15 in je v vrtcu tam nekje ob 06.50 ... domov gre pa okrog 14.50

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?