|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se rešit sekiranja...
22.11.2009 16:37:44   
Luna*
... za stvari, ki si jih naredu. Poti nazaj ni več. Tko si se tisi moment odločil. Tako si odreagiral. Potem pa pride noč. Ti ne da miru in in misli delajo svoje. Srce tik taka tako, kot da bi hotelo ven skočit. Samo razmišljaš zakaj nisi reku tega pa tega, pa bi mogoče bilo tako pa tako... Res ne vem kako se pomirit. Rečt sej bo jutri vse jasno, al si se prou odločla al ne... Ne jaz kar razmišljam, čeprav se bo na koncu mogoče izkazalo, da sem se čisto prav odločila... ma koklja naj me brcne, da v pomembnih trenutkih ne znam zase poskrbet... kako se vi pomirite in zaspite, ko ni vse ok v življenju?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se rešit sekiranja...
22.11.2009 17:07:54   
miapia
Kar je storjeno, je storjeno. Kot si sama rekla, poti nazaj ni. In to si moraš govoriti, da je pač mimo. Za vnaprej pa...človek ima čudežno moč tuhtanja, razmišljanja, premišljevanja, predvidevanja... In ko veš, da je to, kar boš rekel ali storil, najboljše, potem je to to. Čeprav se mogoče izkaže, da konec koncev niti ni bilo najboljše.

Z močjo razuma in treningom sčasoma lahko zaspiš brez da bi se zadeva prikradla v tvoje misli, nihče pa, verjemi, ne spi brez skrbi.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2009 17:34:53   
Luna*
miapia hvala za odgovor. Verjamem, da ima mnogo ljudi skrbi. Na žalost jaz poznam samo take, ki zaspijo takoj, ko se uležejo ;) Tako, da niti mojemu o tem ne morem pojamrati, ker mi sam reče "da nej se ne obremenjujem za brezvezne stvari (za njega je itak kakršnokoli sekiranje brezveze). Kaj bo šele, ko bo kdo resno bolan...". Sej ga razumem. In sem vesela zanj da se ne sekira. Sam meni to nič ne pomeni ;) Ali mogoče poznaš kakšno dobro literaturo na to temo. Malo si bom mogla vzeti čas zase in na tem področju kaj zase narest... ker tko ne gre več naprej...

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2009 17:55:41   
lukec
Mah, tko smo narejene. Jz se včasih sekiram še za naprej, tekorekoč "na zalogo" kar je pa res brezveze. Pač neprespana noč, dve, pol je pa vse spet na starih tirih.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2009 17:57:02   
miapia
Prijateljica mi je res priporočila knjigo z naslovom Življenje je tvoje neke tuje avtorice. Jo boš našla na netu. Nimam pri roki knjigarne, si jo bom pa resnično kupila. En izmed povzetkov je tudi ta, da se ti v življenju zgodijo točno tiste stvari, ki se jih resnično bojiš. Strah je fobija, ki izvira res iz ničesar. Je votel, zunaj ga pa nič ni. In če se poglobiš v to, se resnično začneš spraševati, zakaj te je pravzaprav strah. Kot tvoj mož pravi, strah te je brezveznih stvari. Strah te je morskega psa, ker te lahko poje. Ampak zakaj te je na kopnem strah morskega psa?

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
22.11.2009 17:58:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Luna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2009 18:42:29   
Luna*
Lisička Dada to si tudi jaz poskušam dopovedati v napadih ponoči pa ni da bi kaj dosti zaleglo ;))

Miapia bom pogledala za knjigo. Hvala za nasvet. Sej najprej je najbolje tko začet, pol če pa ne bo nič boljše bom mogoče poiskala pomoč. Čeprav se mi zdi, da tak kot si "rojen" tak si. In da ti noben strokovnjak ne morep omagati. Ker on ti reče "ne se sekirat". Sam to itak že sama vem ;))

Lukec pol si ena taka kot jaz ;). Škoda, ker tega res ne želim nobenemu (da mi je podoben v sekiranju, da se razumeva user posted image )

Kaj pa narediš? Ustaneš in greš pospravlat. Loviš zrak v posli in si še drug dan kot da bi mela mačka? Izkušnje pa nič ne pomagajo pri tem a ne. Tud ko ugotoviš, da si se za neki brezveze sekiru, se bo zihr v  doglednem času spet neki najdlo in prejšnja izkušnja bo pozabljena...

Mah upam, da bo jutri vse ok...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
22.11.2009 18:45:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Luna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2009 18:59:41   
mateyka
lahko ti povem zakaj ne zaleže razumski pristop - ker je ta neke vrste panic attack čustvene narave. prihaja iz drugega konca in nobena logika ga ne more premagat. lotit se ga ne da tako kot lisica dada misli. vem, ker je moj oče isto videl zadeve kot dada, ko sem mu razlagala, da ne pali logika. samo mislim, da noben človek, ki se mu to ni dejansko zgodilo, ne more vedet kako to zgleda. vem, ker sem bila jaz na istem, v vlogi dade pred tem in v vlogi "wth is that?!" ko se mi je to zgodilo user posted image tako da - ne pali razumsko dopovedovanje, ker nima efekta. pa še jasno ti ni zakaj ne dela, kar je najbolj grozno in zoprno v danem trenutku.. samo je res (tako v grobem) - to je čustvenega izvora (id, super ego) in nima veze z razumskim delom (ego). tako da žeblja ne moreš s klinom zbijat ali kako že pravijo.

Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2009 20:04:35   
Luna*
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: Luna*
Lisička Dada to si tudi jaz poskušam dopovedati v napadih ponoči pa ni da bi kaj dosti zaleglo ;))

A pa je problem zato kaj manjši, ker ponoči ne spiš?

Ne kvečjemo še večji... Npr. sedaj me skrbi, zakaj sem bila tiho pri dežurnemu zobozdravniku in se pustila tako na hitro odpraviti, da naj grem v ponedeljek k svojemu za nadaljnje delo...in valda me posledično ne sam skrbi al bo mogu jit jutri zob ven ali ne, ampak tud zob me je dejasnko začel bolet...pa sem se celo noč prepričvala, da nej neham, k me bo zarad tega utripanja po celem telesu začel bolet,...

No to je pač banalni primer in poblem zobarjev ;). Drugači sem imela te napade v tko hudi verziji pred pomembnejšimi odločitveni npr. zamenjat službo ali ne, se vpisat na fax poleg 10h/dan službe, ali nej mi financira delodajalec al sama, ko je imel ata ene probleme z zdravjem... Pa sem si čez dan vse lepo + in - napisala in se odločila in se strinjala z odločitvijo. Ponoči pa je začelo glodat...

Mateyka...če te prav razumem potem nič ne pomaga proti tem napadom. Tudi gore prebrane literature na to temo in pomoč strokovnjaka.

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2009 20:13:06   
Gina
KO premelješ reči, se nehaš sekirat. Kdaj premelješ je pa odvisno od posameznika. Jaz težko preložim stvar na kogarkoli, niti na posteljo ne, da bi v miru zaspala, kadar si v nečem nisem na jasnem. Pri meni ne gre za to, da bi sebe obsojala. Če sem kriva, to sprejmem in se potrudim stvar spremenit, če pa se mi dogaja krivica, takrat pa bom razmišljala o zilion strategijah, kako bom odreagirala, če bo to, če bo to, če bo to.... Dokler ne pogruntam vseh strategij, ne spim glih dobro.
Meni daleč najbolj pomaga, če me moj zmasira, vsaj podplate. Takrat se stopim in zaspim. Kadar čisto nič ne pomaga, še vedno obstaja persen.

Še dobro da se ne sekiram vsak dan. Ker to bi bil pa znaič lajf.
Aja, zakaj se ne sekiram za vsako reč? Ker se mi ne zdi, da je vse moja stvar, da moram jaz to uredit, niti se mi ne zdi, da se čisto vse tiče mene. Če se me ne tiče, stvar preložim na tistega, ki se ga. Ponavadi na tistega, ki je izvor problemov - kdo mu lahko pomaga, če samo serje? Edino lahko mu predlagaš, naj drugič raje wc uporabi, namesto tebe za pucanje. A veš, če se vprašaš, ali je neka reč resnična ali ni in če ni resnična, to res lahko preložiš nazaj na njega. Dol ti visi kaj človek misli, seveda dokler to ne vpliva na tvoj lajf na splošno. In v večini primerov je temu že tako.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2009 9:43:28   
mateyka
Mateyka...če te prav razumem potem nič ne pomaga proti tem napadom. Tudi gore prebrane literature na to temo in pomoč strokovnjaka.

ne, nisem tega rekla user posted image samo ne pomaga nekaj logicirat do nezavesti. bom tako rekla: če ti ne pomaga racionaliziranje, ga ne uporabljaj. praktičnost pred vsem.
v takih zadevah predvsem po moej rabiš stik z naravo (veliko sprehodov) in - sej se bo slišalo čudno, ker nimam drugega besednjaka; vero v to, da se velikokrat stvari same uredijo brez tebe. v glavnem, podobno kot je rekla Gina o premlevanju, samo da bom tukaj specifična - premleti moraš in ponotranjiti (začutiti) to, da nisi sama na tem svetu za vse. da so stvari, ki jih ne vidiš, ne moraš kontrolirat in da se bodo določene stvari uredile same brez tebe isto dobro. in še nekaj - zabriši krivdo v kot. s krivdo se bremzaš in ne moreš naprej. edini njen smisel je, da nam da izkušnjo za naprej in da lahko popravljamo svoje napake. ne da se glodamo za nazaj.

zdaj, po moje ne bo naenkrat spremembe, se pa v nekaj mesecih rednega dela da občutek, ki ga zgoraj opisujem, obdržat čedalje dlje, tudi ponoči user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.11.2009 9:45:27 >

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2009 13:04:49   
Korina1
Jaz si nekako pomagam s tem da skrbi in sekiranja ne nosim s sabo v spalnico in posteljo, ampak skušam to pustiti pred vrati spalnice.
Danes je tak dan, jutri bo čisto nov dan, dan za nov začetek in probala bom narediti vse da se bom imela lepo. Treba je živeti za današnji dan in vse zgodi z nekim namenom. Neka trenutno slaba odločitev se lahko čez čas izkaže za dobro. Zelo pomembno je tudi da se ne ukvarjamo s težavami drugih, sploh če smo kot kanta za smeti in vse njihove težave prevzamemo nase. Vso energijo ki jo porabimo za take ljudi raje porabimo zase in tudi naše skrbi bodo precej manjše.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2009 16:18:16   
Luna*
Punce hvala za odgovore. Ne vem kako naj razložim, ampak čez dan jaz vse to vem (nism kanta za probleme drugih, delam tako, kot tisti moment mislim da je prav, jutri je nov dan,...) ampak ko pa pride noč...pa kljuva pa kljuva pa kljuva in ni ne konca ne kraja....hvala bogu da res ni to vsako noč ampak vseeno je to ne vem 3-4x na leto in to se mi zdi toooo much preobremenitev za moje srce... mah bo že nekak a ne user posted image

Hvala in lep vikend vsem.  

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2009 20:14:58   
Moyca_
samo eno, ne se sekiratuser posted image

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?