Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kateri cucelj za gostejše tekočine? 21.11.2009 22:15:19
|
|
|
|
anika87
|
Ojla punce! Nejcu sem zaradi polivanja začela devat 1 merico riževih kosmičev v mleko. Uporabljamo Aventove flaške, nekaj sem jih dobila, nekaj jih je blo s sterilizatorjem... skratka, nisem jih kupovala načrtno, ampak tako je naneslo, da jih imam 5 in tudi vsega dodatnega "pribora"... Drugače sem zadovoljna s temi flaškami, ampak zdaj imam probleme s temi cuclji... Na začetku je papal z enkico, potem mi je pred kakšnimi 2 meseci "kapnilo", da bi mu lahko dala cucelj z več luknjic, tako da je bil na dvojkici. Zdaj pa sem mu začela devat te riževe kosmiče in sem probala trojkico, pa gre ful ful težko, tudi sama komaj vlečem, tako da revček ne more vlečt, joka zraven. Nato sem kupla tistega s črtico, držim ga tako, da ima seveda I črtico v ravnini nosu, kar naj bi bil najpočasnejši tok, ampak njemu kar teče zraven po kakšni minuti sesanja in do konca mu nekajkrat celo špricne ven zraven cuclja. Poje pa v 3-4 minutah 180 ml (oz. 6 meric s 180 ml vode). Kaj mi predlagate? A probam s 4? Tisti so menda za 6+ mesecev, Nejc je star 5. Sicer pa po moje itak ne gre gostejša tekočina bolj skozi kot čez 3 ali pa 2... najbrž so luknjice enake velikosti, a ne
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 21.11.2009 22:22:06
|
|
|
|
pupa_b
|
Tudi jaz sem imla podoben problem, ko sem naši malčici začela dajati Novalac AR. Ni in ni hotelo tečt čez enkico (imava Tomee Tipee stekleničke). Ker je stara šele tri mesece, korigirana starost mesec dni, ji nisem dala dvojkice. Potem sem probala s paličnim pa ni blo nič boljše, nato pa sem probala mleko precedit s cedilko in je kul. Naa cedilki ostan eveliko majhnih grudic, ki so valda prej mašile luknjice. In tako je problem rešen, hvala bogu!
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 21.11.2009 22:34:32
|
|
|
|
anika87
|
Hmmm... samo jaz pa nimam kaj cedit Fora je gilh v tem, da naredim malo gostejše s temi kosmiči, a ne... Če ima še katera podobne izkušnje, prosim za nasvet, magar bom kupla nove flaške druge znamke... Samo ne vem, če bo sprejel drugačen cucelj No raje prvo vprašam tukaj, kot pa da sprobavam, da kupujem za enkrat sprobat je drago, a ne
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 6:36:07
|
|
|
|
mihaela01
|
Avent ima cucelj za večji pretok oz. za gostejšo hrano. Cucelj je označen z rimskimi št. I, II, III-Kar pomeni, da teče gostejša hrana pri I manj, pri III pa največ. Povprašaj v trgovini. Jaz sem kupila v DM in Pikapolonici. Naša je keksolino, grisolino in podobno hrano samo s tem cucljem. Lp
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 7:49:22
|
|
|
|
Katy78
|
Pri nas je bila že z uvedbo AR mleka težava z aventovimi cuclji, ne glede na to, ali sem mu dala tistega z 1 ali pa tistega s 3 luknjicami, ker če je mleko gostejše, rabiš širšo luknjico, Aventove so pa pri vseh cucljih enake in če so 3 namesto 1, ti ne pomaga nič, saj mleko še vseeno ne teče skozi. Tisti cucelj s pretoki se pa tudi nam pri AR mleku ni obnesel, ker je teklo mimo. Jaz sem potem kupila NUK-ove cuclje. Meni so ti cuclji super. Imaš jih v 2 ali celo 3 velikostih (tako kot njihove dude), vsak cucelj ima samo 1 luknjo, so pa te luknje v treh velikostih, in sicer označene z S, M in L (smal, medium, large). Jaz sem mu tako na začetku kupila najmanjšo velikost cuclja (na embalaži je označen z veliko številko 1) in pa najmanjšo luknjico (S), ki pa je bila proti Aventovim luknjicam še vseeno večja in zato je AR mleko super teklo. Ker imaš ti mleko zgoščeno s kosmiči, je mleko še gostejše kot AR formula, zato mogoče probaj najmanjši cucelj (1) in pa srednjo velikost cuclja (M). Kar je pa najbolj fino, je pa to, da Nukovi cuclji pašejo tudi na Aventove flaške, tako da ti ni treba kupovati Nukovih flašk. Pa še to mi je fino pri Nukovih cucljih, da so mehki - Aventovi so napram Nukovim ful ful trdi in mi je bilo žal, da mu nisem že od začetka dajala mleka po nukovih. No, mi imamo še danes Aventove flaške in Nukove cuclje.
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 7:56:04
|
|
|
|
anika87
|
Mihaela: IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Nato sem kupla tistega s črtico, držim ga tako, da ima seveda I črtico v ravnini nosu, kar naj bi bil najpočasnejši tok, ampak njemu kar teče zraven po kakšni minuti sesanja in do konca mu nekajkrat celo špricne ven zraven cuclja. Poje pa v 3-4 minutah 180 ml (oz. 6 meric s 180 ml vode). Katy super, hvala za odgovor Sem celo študirala, da bi vprašala pri prvem postu, če pašejo kakšni drugi cuclji na aventove flaške, pa sem si misnla - se mi bi še kera smejala super, jutri šibamo po nukove cuclje! Aventovi se pa tudi meni zdijo kar trdi ja...
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 8:11:19
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 zato mogoče probaj najmanjši cucelj (1) in pa srednjo velikost cuclja (M). Mislila sem srednjo velikost luknjice in ne cuclja.
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 8:17:52
|
|
|
|
Klaudia
|
Jaz sem pa vzela malo širšo šivanko in naredila par luknjic na št.1. Samo ne preveč da se ne začne trgat. In je zelo lepo poila po tem.
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 8:30:40
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia Jaz sem pa vzela malo širšo šivanko in naredila par luknjic na št.1. Samo ne preveč da se ne začne trgat. In je zelo lepo poila po tem. Ja, tudi jaz sem najprej probala to pri Aventovih cucljih, pa ne vem, se mi je začelo po parkratni uporabi kar trgat in je potem nastala prevelika luknja.
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 8:44:45
|
|
|
|
anika87
|
Jaz sem tudi to probala, pa je šivanka šla lepo skozi, silikon se je lepo raztegnil, šla sem namreč čez obstoječe luknje, nisem delala novih... pa ni nič pomagalo...
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 10:02:43
|
|
|
|
anika87
|
Evo, pravkar sem si naredila degustacijo in poročam. (preden sem šla rodit, sma z možem kupila nekaj stvari, ki so nama bile všeč, pa nisma mela pojma al bojo prišle prav ali ne... saj veste kako je, ko čakaš In med ostalim sma kupila tudi eno Mam flašo in eno Nuk, ker je bila možu tako lepa , tako da imam doma mamov cucelj 1 in 2 in nukovega M. Vsi cuclji pašejo na aventov navoj ter skozi vse 3 številke teče ta gosta tekočina zelo lepo, manj kot na aventovem s črtico in več kot na aventovem s 3 luknjami Aja, pa tut vsi so mehkejši in je boljši občutek... Kasneje napišem še Nejčevo poročilo
< Sporočilo je popravil anika87 -- 22.11.2009 10:03:49 >
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 15:56:07
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Vsi cuclji pašejo na aventov navoj ter skozi vse 3 številke teče ta gosta tekočina zelo lepo, manj kot na aventovem s črtico in več kot na aventovem s 3 luknjami Aja, pa tut vsi so mehkejši in je boljši občutek... Kasneje napišem še Nejčevo poročilo Tudi mi imamo MAMove cuclje in aventove flaške.
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 20:08:02
|
|
|
|
anika87
|
Še Nejčevo poročilo Zmagal je cucelj Mam št. 2 Pri nukovem je kapljalo mleko med navojem in cucljem spodaj Mogoče so drugi drugačni, jaz imam samo enega doma in sem s tem probala M velikost... Tako da bom verjetno dokupila jutri samo še mamove.
|
|
|
|
RE: kateri cucelj za gostejše tekočine? 22.11.2009 21:46:41
|
|
|
|
anika87
|
Katy78, katere cuclje pa imate vi, silikonske ali lateks Nuk? Jaz sem si spet nardila mešanico in sprobala, ker mi je prej pri Nejcu poleg teklo , zdaj pa sem sesala na vse možne načine, nategovala cucelj z usti, pa ni priteklo poleg pri navoju niti kapljice... ne vem kako sem prej zašraufala Aja, cucelj imam lateksov. Bom jutri zjutraj še enkrat sprobala na Nejčku (bogi poskusni zajček ), pa se bom potem odločla katere še dokupim. Tile so mi všeč, ker so mehki, saj so Mam tudi, ampak ta je pa še bolj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?