|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klamidija???
17.6.2005 15:42:16   
bambi
Zanima me ali je katera izmed vas imela to bakterijo. Sem noseča 21 tednov in prejšnji teden so mi povedali, da imam bakterijo Klamidijo, morala sem vzeti antibiotike in sedaj me skrbi ali je lahko kaj narobe z mojim :duda:. Sicer so mi Dr. rekli, da je tveganje za :duda: večje, če teh antibiotikov ne bi vzela..... Ali pozna katera kak tak primer????

Z otročkom je zankrat vse vredu, pridno brca, mene pa vseeno skrbi.....

LP Bambi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Klamidija???
17.6.2005 16:00:12   
.ču
Oj!
Zoprna zadeva:(ti kr lepo jemlji antibiotike,še bolš bi blo če bi dobila kakšne vložke,mogoče pa ti jih še predpišejo...
Pri nas jo je imel ta mal,teden po rojstvu.Jes se res nism dala testirat na Klamidijo,sm pa 3/4 nosečnosti imela vložke:zmeden2:lahko da je jo dobil v porodnem kanalu,lahko pa v porodnišnci,samo oni tm gor ponavad tega ne priznavajo:zmeden2:

Poznam primer mamice,ki se je testirala-test je bil negativen,punčka pa jo je vseen dobila:zmeden2:
Pa še en primer dvojčkov,ki sta se rodila s CR-eden njo je dobil,drugi pa ne:zmeden2:
Tko,da ti tole res da mislt,če je ne dobijo tud v porodnišnci:zmeden2:

Vse bo še ok:rozica:

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Klamidija???
17.6.2005 16:07:58   
Anonimen
Jaz sem jo imela ampak še pred nosečnostjo. Ravno tako sem dobila antibiotike in sem se je znebila. Mislim, da ni potrebno skrbet, ker so antibiotiki učinkoviti.

Če se prav spomnim je pa edina nevarnost za otroka ta, da se pri porodu prenese na oči in ima otrok težave z vidom. Ampak če veš da jo imaš že zdaj, jo boš z antibiotiki pozdravila in te nevarnosti ni. Če pa bi jo imela pri porodu, pa se tudi okužba le v nekaterih primerih prenese na otroka in ne vedno.

Aja pa še to. Obvezno naj se z antibiotiki zdravi tudi tvoj partner. Če jo imaš ti, potem jo ima tudi on in če se ne bo zdravil, jo boš zopet dobila od njega.

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Klamidija???
17.6.2005 16:21:28   
bambi
No, super... Hvala vam za odgovore, moram pa povedat, da sem ekstra 3x vprašala če se mora zdravit tudi moj mož, pa so mi 3x odgovorili da ne :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden: Zdaj pa res ne vem kaj naj?????

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Klamidija???
17.6.2005 16:52:11   
Anonimen
Kaj? Ne morem verjet!

Da ti spustijo takšno neumnost.

Klamidija je spolno prenosljiva bolezen, ki jo nimajo le ženske ampak tudi moški. Torej glede na to, da si noseča sta morala imet odnose brez zaščite, kar pomeni, da je verjetnost, da jo ima tudi on ogromna oziroma bi bilo skoraj neverjetno, da je ne bi imel.

Seveda se mora on tudi zdravit! Meni je dal moj ginekolog antibiotike za obadva, pa še mož se je šel še posebej testirat, ker sva načrtovala nosečnost in naju je skrbelo, da ne bi bilo potem težav.

Če ti je tako rekel ginekolog ti svetujem, da dodatno pokličeš še osebnega zdravnika in ga o tem povprašaš.

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Klamidija???
17.6.2005 17:42:21   
dory
Ja,mene je bivsi okuzu s to nesnago...zaradi tega sem dobila zarastline in po cudezu zanosila zarad neprehodnosti...tako se je preko mene okuzil se tamal...za nastalo stalo pa smo izvedeli sele v porodnisnici,ker je mel tamal skoz ful gnojne ucke...mene je skor kap...prvo kot prvo sploh nisem vedla kwa je to za en hudic...najprej sem mislila da je to pac kaksna infekcija pr dojenckih:zmeden:...no pol sem zvedla da je to spolno prenosljiva bolezen me je skor przadel...takoj sem letela po sumamed,za oba, in ko sva se pozdravla sem naju sla se 1x testirat...nic kaj prijetna zadeva ti povem...

Drugace pa antibiotiki niso nic skodljivi za tamalega,le po porodu je bols mal prevert zadevo,da si bolj ziher,da ste se nesnage znebil...

Aja pa ata se more obvezno zdravit ne samo ti...ce ne so antibiotiki zaman!

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Klamidija???
17.6.2005 17:57:11   
dory
Test na klamidijo je v velikih primerih lazno negativen zaradi tega,ker je klamidija zelo obcutljiva bakterija,poleg tega,ce je klamidija napredovala (kar je 20% zensk) se z navadnimi pregledi to tezko odkrije,poleg tega ce se uporablja kak antibiotik, ki deluje tudi na klamidijo (zelo pogosto se pri nas uporablja azitromicin ali tetracikline)...to je edina mozna razlaga v primeru,ce je bil test res negativen...drugace pa je veliko primerov,ko so testi lazno negativni...

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Klamidija???
17.6.2005 21:06:54   
Pikabu
Pikaču, a veš, da je tudi meni babca rekla, da je možno, da jo je dobila v porodnišnici. Bili sva v sobi s fantkom, ki je imel ugotovljeno klamidijo takoj drugi dan po rojstvu. Naši Emi so jo pa odkrili peti dan. Prej ni bilo nič videti, da bi bilo z učko kaj narobe. Pa tudi to je bilo, da je imela tako učko, ko so ji dali dol z učk prevezo, ker je bila zaradi rumenice pod lučko.

Meni je bilo ful čudno, da bi midva imela klamidijo, ker sva drug drugemu prva in edina partnerja. Zato sem malo težila zdravnikom, kako je možno. Pa je potem le ena zdravnica rekla, da niti sami še ne vejo, kako se okužiš s tem, da pa se s spolnimi odnosi najpogosteje. Se pa tudi na druge načine, tako da možno je, da sva jo imela tudi midva, zelo možno pa je, da jo je dobila v porodnišnici, samo tega na bodo priznali. :hudicek:

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Klamidija???
17.6.2005 21:07:46   
Pikabu
Aja, pa še to sem pozabila. Poznam kar nekaj primerov, ko so otroci dobili klamidijo več mesecev po rojstvu. Kako je pa potem do tega prišlo? :zmeden:

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Klamidija???
10.11.2011 11:56:18   
Mami_Elvira
Živjo!

Jaz imam tudi simptome te neprijetne bakteirje. Pa me zanima v kolikšnem času se ta bakteirja pozdravi z antibiotiki? Oz. čez koliko časa ste sploh zvedele, da imate to bakterijo pa še ni bilo prepozno, da bi bili kakšni hujši stranski učinki kot je neplodnost?
Kakšne znake te bakterije ste pravzaprav imele?
Hvala za odgovor že vnaprej!

lp

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.