|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKANJE
18.11.2009 21:30:22   
valchy912
Joj to kakanje..........verjetno je že kje ta tema odprta ampak se mi ne da brskati zato še enkrat, naš malček bo januarja star 2 letiuser posted image nekaj časa že opažam ( 7 dni ) da hodi z težavo kakat. do včeraj ni kakal 3 dni in se je zelo napenjal bošček. včeraj sem mu dala svečko, pognalo ga je in je kakal. Danes pa ga je spet napenjalo, ni mogel kakat in ima zelo napet trebušček, kako mu lahko pomagam? hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKANJE
18.11.2009 21:32:29   
ledenaa
Pojdi v lekarno in mu kupi sirup za mehčanje blata.
ga bo lepo odprlo in bo kakal
kakanje uredite z prehrano! In veliko tekočine naj pije

(odgovor članu valchy912)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2009 21:39:15   
livia
Nam je dala kar pediatrinja tale sirupa na recept, sem pa pozabila kako se mu reče. Smo težko kakali pol leta, ker ko se je odvadila od plenice je začela zadrževati in potem se blato strdi in še težje kakajo. Ta sirup nam je ful pomagal, sicer po določenem času jemanja, ampak je pa pomagal. Zdaj nimamo več težav.
Takrta so nam svetovali, naj ji dajem ful sladkih stvari za pit. Pa ni pomagalo. Pije pa od skoz ful in poje veliko sadja, tako da s prehrano nisem imela kaj dosti za ji pomagat.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2009 23:56:20   
smejčica

Jaz dam moji (stara bo 2 leti) vsak drugi dan, včasih tudi vsak dan par (kakih 5) suhih sliv. Kupim take brez koščic. In od takrat nima več nobenih problemov s kaknjem.user posted image user posted image user posted image Še isti dan jo poženejo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.11.2009 6:25:20   
lojska
Sirup se imenuje Lactecon. Treba je uvesti dieto, čim manj oz., če se da nič sladkarij, nič sokov, čimveč polnozenatih jedi, riž samo divji riž drugače sploh ne, nič banan, čimveč žitaric. Zelo pomaga lan, kompot iz sliv in ali fig, rozine... sploh suho sadje, jabolka in hruške so uredu priporočali so nam tudi frutabelo in jogurte kot je aktivia. To so nam stalno plozali ko smo imeli to težavo in najbrš pomaga dokler ne pride tako daleč kot je pri nas ko po cel teden nismo šli in je bil na koncu potreben klistir. Pri nas je bila kriva tudi alergija na mleko, zaradi česar nismo kakali več kot eno leto ko pa smo jo ugotovili in mleko popolnoma umaknili iz jedilnika smo pa pričeli kakati po 5x na dan. Lactecon je super, ker ni odvajalo in se telo ne navadi nanj, pomaga samo toliko, da zmehča blato in otrok lažje kaka. Se ga pa dobi v lekarni brez recepta.
Aja tej dieti se reče balastna dieta, na netu sigurno najdeš kaj več o tem, ker pretiravat se pa tut ne sme.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2009 21:06:24   
valchy912
ja to kakanje, zdej imamo že cel teden te probleme z kakanjem in smo ugotovili, da malčka tišči kakat samo da si ne upa. rad bi kakal ampak vse potege nazaj. kaj naj naredim in kako mu naj pomagamo?

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2009 21:24:11   
valchy912
zdej smo z kakanjem nekoliko poštimal, kaka sicer na dva dni. zdej pa se je pred tremi dnevi v predelu trikotnika naredila taka bulica v obliki jajčevca,skrbi me kaj bi to bilo - jutri gremo spte k zdravniku. Poznate kaj takega, bi lahko bil to trebuščni pruh?hvala za odgovore, zelo me skrbi in bom težko počakala na zdravnika jutri.hvala

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2009 12:06:57   
uršula83
Zelo sladek čaj pomaga da verjet ne moreš, kamilice dam js ponavadi, pa se je tut po 4 dnevih ali celo tednu nekakanja zadeva uredila nekaj ur po zaužitju te sladke čorbice 

čakamo že drugi zakladek

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
28.12.2009 23:22:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.12.2009 13:45:55   
Blink1
Po moje je to faza v razvoju.

Naša jo je imela med 2. in 3. letom. Celo leto smo imeli težave s kakanjem, da je mala jokala, jaz sem bila že čist živčna... v glavnem grozno, ne privoščim nikomur.

Pa vendar je to očitno pogost problem. Naša pred 2. letom sploh ni imela težav, in po enem letu so minile kot bi potegnil s črto... iz danes na jutri. Pomagalo pa ni nič, ne diete, ne razna domača zdravila (donat, slive ipd...), še najbolj je pomagal Lactecon in slivov sok od Fruktala. Ampak še to smo ji dajali na koncu. Ko je končno prestopila to mejo, pa je kakala brez težav. Tudi brez sirupa in slivovega sokauser posted image
Jaz sem s svečko počakala 3 dni, potem pa sem ji jo dala. Ta pa je povzročila, da je šla TAKOJ kakat in torej ni imela niti časa učinkovat. Ker naša
Neja je namerno zadrževala blato, saj se je bala, da jo bo bolelo. Posledično pa se je blato posušilo in zato jo je pri kakanju bolelo. Začaran krog...

Upam, da vam bo čimprej minilo.

---------------------------------------

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.12.2009 14:22:18   
ledenaa
http://bibaleze.si/clanek/malcek/sola-kakanja.html

http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/340096

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.12.2009 11:00:53   
doroteja23
Mi smo meli te težave po operaciji! Niti svečke ji niso pomagali! Potem pa sem ji dala par žličk soka od namočenih suhih sliv in po desetih, petnajstih minutah je že šla! Zdaj pa je že boljše! imeli pa smo full probleme! Nam pa je dala pediatrinja en sirup, mislim da se reče Portulac, pa smo imeli full težave po njem. Jo je bolel trebušček in je full jokala!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
31.12.2009 13:11:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
31.12.2009 13:13:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.12.2009 14:29:34   
ledenaa
hruška to ne pomeni da je alergična
večinoma je to psihološko
Tudi pri nas je bilo več kot 2 leti-vse psiha

Neposredna povezava do sporočila: 15
31.12.2009 17:56:35   
picola1
Joj, moja hčerka je tudi imela kmalu po dopolnjenem drugem letu takšne težave. Vse skupaj je trajalo tam okrog mesec dni, potem pa sem nekje slišala, da poleg pravilne prehrane in dovolj pitja tekoćine, pomagajo tudi nalepke. In smo uvedli nalepke za kakanje. To je bilo zanjo nekaj popolnoma novega in je bla ful navdušena!!! Po treh dneh se je kakanje čudežno uredilo, skos se je veselila nalepk in potem ko se je pokakala, je povedala, da je ni nič bolelo in da je bila pogumna...:-) Očitno se je enkrat ustrašila in od takrat smo po moje imeli težave.
No, potem sem ugotovila, da bi tole z nalepkami lahko bilo učinkovito tudi za odvajanje od plenic. No, in nisem se motila. Zdej po približno enem mesecu ji pa nalepke niso več zanimive. Samo dosegle pa so svoj namen. user posted image user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
2.1.2010 23:29:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2010 14:45:05   
Bubacka
Zaprtost kot za odrasle, tako tudi in za otroke je zelo nevarna, ker se je kakec v roku 3 dneh se spremeni v beton!!! Pomagaš lahko samo z uravnoteženo prehrano, z veliko zaužitimi vlakninami, ter vode. Zelo pomembno kaj je malček poje čez dan!!! Lahko povem kaj in kako, ali celo naredim jedilnik... pišite na ZS... L.p.

< Sporočilo je popravil Bubacka -- 3.1.2010 14:46:55 >

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

Neposredna povezava do sporočila: 18
6.1.2010 22:46:14   
Blink1
Sej vse lepo in prav... mi smo spremenili prehrano, ampak če mala noče jest neke stvari, je živi bog ne prisili...

Imeli smo tudi nalepke za kakanje, obljube, nagrade... svašta... nič ni pomagalo. po enem letu pa se je nehalo kot bi odrezal

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?