|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašen nos v nosečnosti
17.11.2009 11:39:34   
milki
Ali ima še katera problem s tem, sem v 40.tednu nosečnosti in imam že cel mesec zamašen nos, ampak ne tako kot pri prehladu, ko imaš zabasan nos, sploh nisem ne prehlajena ne nič, tudi teče mi nič iz nosa, samo kot da bi imela zamaške v nosu ne morem dihat in si moram obvezno vsak dan parkrat dajat operil kapljice, čeprov v navodilih piše, da se odsvetujejo v nosečnosti. Ampak brez njih sploh ne bi mogla ne spat ne nič, ker mi je ful zoprno dihat skoz usta.

Aleks 8.5.2008, 56cm, 4270gr
Sergej 20.11.2009, 57cm, 4320gr
Nikolaj 6.5.2012, 56cm, 4370gr
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamašen nos v nosečnosti
17.11.2009 12:03:56   
Jančika_
Sem v 39. tednu in zadnjih nekaj dni na Operilu. Nimam kaj, drugače ne morem dihat. Saj bo kmalu mimouser posted image .

(odgovor članu milki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2009 12:13:37   
Anonimen
Samo,kaj ni Operil odsvetovan med nosecnostjo?
Ko sem imela zelo hudo obliko bronhitisa in bila v bolnici,sem dobivala samo fiziolosko,nos pa zamasen,da ne bi mogel biti boljuser posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2009 12:16:26   
Anonimen
lahko operil

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2009 12:17:33   
Jančika_
Mah, saj je vse odsvetovano. Gre za to, da ni preizkušeno na nosečnicah (mislim, kdo bo pa testiral na njih, a ne). Pušenjak recimo pravi, da lahko, samo da pač ne pretiravaš. Tudi na ORL so mi rekli tako in osebna zdravnica prav tako. Imam namreč kronično vnetje sinusov, tudi po operaciji ni čisto vredu, in je boljše preprečiti vnetje z Operilom (velikokrat se tako izognem hujšemu), kot da moram potem jesti dvojno dozo antibiotikov (tisti, ki so dovoljeni v nosečnosti, mi žal pomagajo samo delno).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2009 13:59:22   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Mah, saj je vse odsvetovano. Gre za to, da ni preizkušeno na nosečnicah (mislim, kdo bo pa testiral na njih, a ne). Pušenjak recimo pravi, da lahko, samo da pač ne pretiravaš. Tudi na ORL so mi rekli tako in osebna zdravnica prav tako. Imam namreč kronično vnetje sinusov, tudi po operaciji ni čisto vredu, in je boljše preprečiti vnetje z Operilom (velikokrat se tako izognem hujšemu), kot da moram potem jesti dvojno dozo antibiotikov (tisti, ki so dovoljeni v nosečnosti, mi žal pomagajo samo delno).

točno tako, jaz sem imela v obeh user posted image  podobne težave in mi je G predpisala Operil. Fiziološka mi ni skoraj nič pomagala.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2009 19:30:31   
zala1
Cao, jst sem v 29. tednu in se mi že en dober teden dogaja isto, p nič ne pomaga. sem bila pri osebnem zdravniku in mi je svetoval operil, pravi da so sedaj že vsi organi razviti in da ne bo težav ob zmerni uporabi. Ene ste pri koncu, mi pa imamo do tja še kar nekaj časa...:)

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2009 20:34:08   
čebelca2
ravno danes sva z G debatirala glede Operila, ki sem ga uživala 14 dni nazaj, 2x na dan in tri dni (v 35. tednu). je reku da to ni pamentno :( baje da krči žile v nosnici in posledično tudi v maternici in lahk plod zaradi tega umre. in sem kr pozelenela... ampak je reku da jih to veliko nosečnic počne. in če bi bilo kaj narobe, bi se to pokazal takoj... ok, sem si kr oddahnla.
ne vem, jst mislim da naj vsaka sama presodi kok je nujno. men fiziološka in inhalacije niso čist nč, ampak čist nč pomagale in nism mogla dihat in me je kr panika zagrabla. težko je pol odločat kaj je bol pametn... pomoje pa v višji nosečnosti precej manj škodi kot prej, ko je otročk bol dovzeten za vsako stvar. opažam pa da ginekologi čist različn svetujejo... lekarnarji so mi vsi rekl da ne operila, samo fiziološko. 

(odgovor članu zala1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2009 20:46:36   
ellie
Sama sicer nimam problemov s tem...in upam da tak ostaneuser posted image  Je pa mamica od punčke, ki jo pazim, par tedenov uporabljala Operil med nosečnostjo...pa ni bilo nič narobe. Mala je v bistvu ful napredna v razvojuuser posted image  

Tak da jaz mislim, da nima kaj bit. Enako je meni G rekel glede nalgesina. Sem imela ful bolečine zaradi heksenšusa in potem hude glavobole. In mi je svetoval ravno nalgesin...ki ga večina odsvetuje. Ampak samo zaradi tega, ker še vpliv na nosečnost oz. plod ni dokazan...ne pa zato, ker bi s katerim otročkom bilo kaj narobe zaradi teh zdravil.

(odgovor članu čebelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2009 10:18:24   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: čebelca2
baje da krči žile v nosnici in posledično tudi v maternici in lahk plod zaradi tega umre.

Malo dvomim, no. Po moje bi morala recimo spiti kar precejšnjo količino Operila, da bi to prišlo do maternice. Absorbcija skozi nos je minimalna in če bi bilo to res, bi se najprej skrčile žile kje bližje nosu, ne ravno en meter nižje. Recimo v očeh ali možganih. Res je, da Operil krči žile, zato se ga po operaciji nosa uporablja za ustavljanje krvavitev. Jaz sem ga po operaciji jemala vsaj en mesec, pa še živim. Pa to tistega za odrasle; zdaj imam otroškega, ki je manj koncentriran.

(odgovor članu čebelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2009 10:36:40   
Anonimen
Meni je G. rekla, da operil lahko uporabljam, na koncu nosečnosti sem imela tak prehlad, da me je stalno bolela glava, ker sem imela povsem zabasane sinuse, vendar mi je veliko bolj kot operil pomagala inhalacija fiziološke raztopine. To so mi dali v porodnišnici po porodu.
Pri operilu je potrebno paziti, da se ne uporablja predolgo, ker poškoduje sluznico.

(odgovor članu milki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2009 10:43:54   
zvesta
evo, jaz sme tudi čisto zabasana.... in sem včeraj skeptično v lekarni kupila trakove LažjeDihaj....

ma, ta zadeva dela čudeže... ponoči sme spala kot dojenček... je pa res, da ko sme jih zjutraj snela, se je pa nos v roku ure nazaj zaštofal... ampak vsaj spala sem, kar zadnje 4 noči nisem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2009 10:50:22   
Jančika_
Zvesta, a to je tisto, ko si gor na nos nalepiš? Koliko pa stane?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2009 12:11:29   
Jančika_
No, sem bila vmes že v lekarni, zadeva stane 7,53€ za deset trakov. Me zanima, kako bo delovalo. Zadnjih nekaj tednov sem namreč poleg vsega drugega začela še smrčatiuser posted image . Ne vsako noč in ne celo noč, šele takole proti jutru, ampak sama sebe zbudim, tako zažagamuser posted image . Tole naj bi pomagalo tudi proti smrčanju. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.11.2009 17:21:39   
Jančika_
Zgleda, da zadeva deluje, vsaj prvo noč je. Bila sem brez operila, dihala normalno, nič smrčala. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2009 17:27:31   
Anonimen
Jancika,tole smrcanje ni prijetno a ne...se posebej ce sam sebe zbudis...al pa,ko moz ne more spatuser posted image Poznano:)

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.11.2009 21:23:57   
felicia
glede operila sem v lekarni vprašala ali lahko to zadevo si v nos špricam, pa je rekla, da lahko, da deluje lokalno in da ne vpliva na dojenčka (upam, da res). Sem pa vzela otroški operil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2009 8:51:49   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Jancika,tole smrcanje ni prijetno a ne...se posebej ce sam sebe zbudis...al pa,ko moz ne more spatuser posted image Poznano:)

Sploh nisem vedela, da znam smrčatuser posted image user posted image . No ja, upam, da je samo prehodno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2009 8:58:43   
mamika25
Pozdravljene, tudi pri meni traja ta "prehlad" že en teden. V lekarni mi je rekla, da lahko po potrebi kombiniram operil in fiziološko in to tudi počnem. Drugače bi se zadušila. Ne teče z nosa, samo je "zabit", ne naprej ne nazajuser posted image . Uporabljam pa operil za otroke. Mal bolš je, samo traje... A je normalo da po 1 tednu še ni nič bolje?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?