Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Spolna vzgoja po unescu 14.11.2009 22:25:58
|
|
|
|
massylou
|
Sem popolnoma presenečena... Danes sem zasledila, da je UNESCO podal smernice, da naj bi starši svoje otroke pri starosti 5 let začeli učiti masturbacije (samozadovoljevanja). Ker tega nisem verjela, sem zaslišala strička googla in tudi ta mi je potrdil, da je to res. No, ne rečem, marsikateri (če ne skoraj vsi) 5- ali še manj- letnik pozna razlike med spoloma, raziskuje svoje telo... ampak da bi jim starši morali povedati, kako se samozadovoljevati?!? Dobro, sem nekoliko staromodna, ampak tole mi pa ne gre v račun. Nekaj je izobraževanje, osveščanje, odprtost do vseh tematik, nekaj povesm drugega pa je omenjeno. Verjamem tudi, da 5-letnik že marsikaj razume, ampak vseeno. Po drugi strani pa se mi zdi, da je učenje masturbacije lahko nekomu priložnost izživljati svoje neprimerne fantazije, celo kak skriti pedofilček bi se lahko našel. Torej, sama sem zelo kritična glede omenjenega. Še kako mnenje?
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 14.11.2009 22:29:19
|
|
|
|
rija
|
...sem čedalje bolj prepričana, da je potrebna vzgoja po zdravi kmečki pameti.....katera koli vzgoja.... pa malo manj teh pametnih knjig brat....
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 15.11.2009 7:27:33
|
|
|
|
barbara b
|
No, jaz mojega sina to sigurno ne bom učila. Smo se mi to sami naučili, pa se bodo tudi naši otroci.
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 15.11.2009 8:26:00
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija ...sem čedalje bolj prepričana, da je potrebna vzgoja po zdravi kmečki pameti.....katera koli vzgoja.... pa malo manj teh pametnih knjig brat.... se ne bi mogla bolj strinjat.
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 15.11.2009 9:04:37
|
|
|
|
mika
|
A ni to že dr. Rugelj priporočal in smo se zgražale ? Rija, se podpišem.
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 15.11.2009 10:13:26
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi jaz ga tega ne bom učila... me bodo potem še kakšne pedofilije obtožili
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 8.12.2009 13:32:10
|
|
|
|
gajči
|
Tale tema že nekaj časa ni aktivna, ampak bom vseeno odgovorila. Včeraj sem jo prebrala in sem šla tudi jaz pogledat na Google, ki mi je seveda potrdil moj sum, da tole ne more biti res. Treba je znati prebrati čisto preproste stavke, ker se drugače, kar je danes čisto preveč pogosto, širijo napačne informacije in zavaja ljudi. Nihče ne priporoča, da otroka učite masturbacije, ampak, da ga v okviru učenja o spolnosti podučite tudi o masturbaciji. Kar pa je kar velika razlika.
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 8.12.2009 14:55:46
|
|
|
|
ronja
|
podpis pod rijo. Ne, tega ju pa res ne bom učila - tudi poljubljat ju ne bom učila in podobnega. Se mi zdi, da ene stvari mora pa človek sam poštudirat , da je čar tega, da to sam probaš... Jima bom pa gotovo povedala o samozadovoljevanju, da je čisto normalno in da če bosta kdaj hoteli imet mir iz tega ali onega razloga, se lahko zakleneta ali pa obesita napis ne moti in bomo to spoštovali. Pa tudi trkala bova v njuno sobo, ko bosta večji (upam, da bosta takrat tudi onidve trkali v najino spalnico, to bi bilo idealno ).
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 8.12.2009 21:45:41
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajči Tale tema že nekaj časa ni aktivna, ampak bom vseeno odgovorila. Včeraj sem jo prebrala in sem šla tudi jaz pogledat na Google, ki mi je seveda potrdil moj sum, da tole ne more biti res. Treba je znati prebrati čisto preproste stavke, ker se drugače, kar je danes čisto preveč pogosto, širijo napačne informacije in zavaja ljudi. Nihče ne priporoča, da otroka učite masturbacije, ampak, da ga v okviru učenja o spolnosti podučite tudi o masturbaciji. Kar pa je kar velika razlika. Kako pa petletnika podučiš o masturbaciji.......
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 9.12.2009 9:23:01
|
|
|
|
ronja
|
Verjetno je mišljeno, da mu poveš, kaj to je, pa da je to normalno, v neke hude detajle se pa jaz tu ne bi spuščala - saj bojo sami ugotovili, kaj jim je všeč...
|
|
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 10.12.2009 21:42:33
|
|
|
|
honey
|
Tudi meni se ne zdi primerno, da bi 5-letniku razlagala o masturbaciji, še manj pa, kako se to dela. Mislim, da je za njihove male glavice, polne domišljije, dovolj že to, da izvejo (če jih seveda zanima, kar jih ), kako so se oni rodili in kako so prišli v mamin trebuh. Mislim, da je to povsem dovolj. Naš 4,5 letnik pa itak nateguje lulija ob vsaki priložnosti, torej že nekako "masturbira". Ampak vse o tem bo pa izvedel kakšno leto kasneje, ne pri 5. letih.
|
|
RE: Spolna vzgoja po unescu 10.12.2009 21:47:35
|
|
|
|
picola1
|
Če bom videla, da moja petletnica masturbira (ali pa kej podobnega temu), ji bom razložila, da s tem ni nič narobe, ampak, da se to ne počne pred vsemi, ampak v svoji sobi. Sama od sebe pa mislim, da ji ne bom šla razlagat. Aja, ali pa če jo bo zanimalo in me bo sama vprašala, potem ji bom tudi kaj povedala. Drugače pa ne.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?