|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prikoličarji - pomoč (oprema)
14.11.2009 9:12:44   
Azzurra
Zdravo.

Torej, kupili smo prikolico za našo 4 člansko družino. prikolica je dolga 4 m, ima klasično ležišče za odrasle ter pograd za 2 otroka. ima kemični wc in kuhinjski blok, dobili smo baldahin.

Prosim vas za nasvet oz. pomoč, tisti, ki ste lastniki (ali uporabniki) prikolic: kaj nam še svetujete glede nakupa opreme, kaj je nepogrešljivo? Prihodnji teden gremo na sejem, kjer bomo najbrž dobili kar nekaj idej, seveda pa bodo vaši nasveti zlata vredni.

Za zdaj je še nismo urejali, nekje zgodaj pomladi jo bomo osvežili, preprali in prečistili ter seveda opremili. Nekaj malega sem že nakupila, nekaj imam še na seznamu. POmagajte mi ga dopolniti, posebej dobrodošla je "tehnična" oprema.

Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prikoličarji - pomoč (oprema)
14.11.2009 22:23:35   
anitka7
odvisen zakaj boste rabil prikolico...a bo to za pavšal al sam za kakšne dva,tri tedne počitnic

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.11.2009 7:44:56   
Azzurra
ja, seveda. pomemben podatek, ki ga nisem povedala. ne bo na pavšalu.
vozili jo bomo s seboj.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.11.2009 9:43:36   
anitka7
ja pol glih ne moreš neki ful robe peljat s sabo pa tud neki posebnew robe na rabite. Vam pa priporočam klimo če že ni v prikolici,sam tiste prenosne so zelo velike,kako se pa dodatno montira klimo v prikolico pa ne vem. Pol pa take čist osnovne stvari...nek kuhalnik na plin,če boste kuhal vprikolicibo še dodatno vroče ponoči pa najbolš je na plin da vam elektrike ven ne meče če je slučajno bl švoh elektrika v kampu. Rabl boste kakšne omarce v baldehinu (za posodo) je najbolš da so plastične ker so najlažje za prevoz. V Bauhausu jih majo še tnajbolše,take sivo-črne so pa še cena je zelo ugodna. Pol rabte neki za po tleh v baldehinu,to majo v kamp štacunah neki tazga k zgleda kot una vreča za krompir sam da je ful gosto,k ni panike če poliješ pa brez problema se pomete. Ne vem kaj naj ti še svetujem (no stole ,mizo,žar je menda logično da rabiš user posted image ). Če te pa še kaj zanima pa kr vpraši

aja pa kline preglejte,če so slučajno kakšni bl švoh kar ponavadi so je dobr da kupite kakšne take bl močne,je sicer kr strošek s temi klini sam se splača k te pol ne skrbi če se kakšna tramontana pojavi. Se pa dobi tud tak kokr en pas k ga daš čez baldahin in dobr zategneš,za preventivo pred vetrom.(kot gurtna je,ne znam drugač napisat user posted image )

drgač je sigurn še kaj sam se zdajle glih ne spomnim...user posted image k bl o snegu premišljujem kot pa o morju....user posted image

< Sporočilo je popravil anitka7 -- 15.11.2009 9:44:36 >

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.11.2009 13:16:51   
viv_
Če jo boste vlekli s seboj predvidevam, da boste mal menjali lokacije in ne boste ravno stacionirani.
Rabite:
- mizo + stole za zunaj
- kakšen žar za pre prikolico
- pred vstopom v samo prikolico je fajn pogrnit kakšen tepih

To je pa pomoje to!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2009 16:42:58   
Gina
Če se boste prestavljali iz kraja v kraj, najbolj verjetno predprostora sploh postavljali ne boste, ali pa boste postavili samo streho. Fajn je, če kupite take stole, da so lahko samo stoli za k mizi ali pa ležalniki, če se jih raztegne. Pa pazit moraš, da v tem primeru niso prenizki za k mizi. MIza mora biti v tem primeru nujno na hitro zložljiva, da se jo da enostavno pospravit v prikolo ko spremeniš lokacijo, pa dovolj kompaktna, da se ti ravno ne prevrača.
V dosti kampih rabiš še priključek za vodo + cev, če ne rabiš pa eno kanto za vodo, pa praktične posode in eno večjo plastično posodo, v kateri neseš prat.
Rabiš še priključek za elektriko in električni kabel, dovolj dolg. Potem rabi za v predprostor žarnico oz. luč, ki se jo ven iz prikole potegne. Pa plinsko bombo za šporhet. Pa kuhalnik seveda, pa nekaj na kar ga boš dala, če ne boš uporabljala tistega v prikolici. Pa nekaj desk za podložit prikolico, ko jo na noge postavljaš. Ma polno tega rabiš v bistvu, samo se ta hip ne spomnim na pamet, je skoraj zima. user posted image  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2009 16:48:09   
Gina
Ja, me je viv spomnila, nujno rabiš metlo, ker sicer imaš vse v prikolici, kar je zunaj po tleh - jaz imam eno čudno navado, da po tleh v prikolico dam eno staro rjuho, pa jo potem ven stresam, pa jih potem menjam. Ampak sicer je metla in vedro z vodo in cunjo tudi čisto ok. Pa brez sekire in lopate tudi ni fajn bit. Včasih rabiš.  Pa kakšno rezervno palico. Nam je recimo lani, ko sem ob enem neurju spala ko angelček, namesto da bi sredi noči dol spustila prednji del baldahina, polomilo pod težo dežja eno palico. Pa ni bilo prvič.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2009 8:47:01   
Azzurra
Hvala punce za nasvete.

Mi se najbrž ne bomo potepali tako, da bomo 2 dni tu, 2 dni tam, pač pa se stacionirali v enem kampu za npr. 10 dni in tam ostali. Moj mož je windsurfer, zato se vedno odločamo za vetrovne destinacije, kjer je navadno tudi kak surf klub, kjer moj mož shrani opremo. Zato se najbrž ne bomo selili, ker gremo na sigurno: on v klubu plača varščino za opremo, pa morebitno reševanje ipd. Namen je tak, da se stacioniramo v kampu in postavimo baldahin ter ostanemo ves čas počitnic na enem mestu.

Nekateri so nam svetovali namesto žara kar pizza pan, če si predstavljate....
Sicer ga imamo doma oz. ga ima moja mama, ki ga pa ne uporablja kaj prida, v stanovanju ne, pred hišo pa imamo itak fiksni kamin z žarom, tako da nam ga bo z veseljem odstopila, pa bomo videli, če bo kaj uporaben...
Ima katera izkušnje z njim?
Drugače kako reč bom najbrž tudi skuhala v prikolici, vsaj kaj takega, kar ne oddaja vonja, da ne bomo potem spali kot v oštariji user posted image

V naši bližini tik čez mejo je trgovina Centro Vacanze (Trst, oz Škofije na italijanski strani), sva šla pogledat in je čuda reči za opremit našo Adrianco...Krožnike bomo vzeli tiste iz trde plastike...izgledajo kot pravi, so pa lahki in se ne razbijejo user posted image  Nekaj loncev, pribora in pripomočkov za kuhinjo sem vzela v Ikei, posteljnino moram tudi še nabavit. Imate vi s seboj tudi kake lahke kovtrčke za ponoči?

V tej trgovini smo videli tudi mrežo za pograd. Meni se zdi kul ideja, upam samo, da je varna. Tam imajo tudi za pogrnit po tleh v baldahinu, eno tako slamnato pleteno in plastificirano reč, se mi zdi kar ok.

Gina, palic pa imamo kar nekaj dodatnih. Sva se z možem namučila, ko sva prvič postavljala baldahin, ker nisva vedela zakaj toliko palic user posted image . Sva mislila, da še kam pridejo, pa nam ni bilo jasno kam bi lahko prišle, ker vse kar smo uporabili je bilo dovolj, da baldahin stoji, tako kot mora. No, ko si to napisala, nama je bilo jasno, da gre najbrž za rezervo user posted image  ah, kaj čmo, smo še zelenci, čeprav sva kot otroka počitnikovala v prikolicah, ampak so bili baldahini že postavljeni.

Še eno vprašanje imam, če mi morda lahko date kak nasvet. Torej, naša prikolica ni ravno nova. ima 19 let, notri je odlično ohranjena, zunaj sicer tudi, ima pa na nekaterih mestih (recimo pod okni, tam ko se steka voda, ko pada dež) temnejše madeže. S čim naj jo očistimo, da ne zdrsamo barve, da pa odstranimo te madeže?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2010 11:55:35   
kalbo
Mi smo lani jeseni kupil prikolico in jo tud že čez zimo za silo opremili. Kupil sem kuhinjo za v baldahin, plinski kuhalnik, bištek, manjkajo mi še krožniki. Posodo sva kupila kar en komplet za 40 EUR v Šparu, treba je merkat, da je vse čim lažje, da ni treba trogat pomivat, pa tud prikolica nima nevem kakšne nosilnosti. Pica pana jest nebi priporočal, se bolj splača investirat v klasični plinski žar na ploščo. Na tem žaru jest delam čuda. Manjka nam še miza, stoli, arafat, nekaj za po tleh v baldahinu. Kupit moram še komplet orodja za v prikolico, kako dodatno palico za baldahin, kline. Ne škodi kanister za vodo na pipco, rudel (voziček) za vodo.
Manjka mi še kolut s kablom, ki pa mora bit home made, ker mora bit kabel 2,5 kvadrat in to tisti z močno izolacijo.

Polagam vama pa na srce, da obvezno zamenjajta pnevmatike, ker so pri teh prikolicah zelo obremenjene in je priporočljivo pnevmatike zamenjat na tri sezone, ker rade pokajo. Proizvajalec ni važen, važna je nosilnost. Ko ti pa pnevmatika na prikolici poči na avtocesti, gre lahko pa vse skupaj z avtom vred po svoje. Obvezno je treba preizkusit in pregledat zavore, namazat naletno zavoro (meni so na Logotu v Grosupljem obljubili zastonj preizkus zavor). Varnost na cesti je pomembnejša od novega podna v baldahinu recimo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Lubenička

Vam je všeč ime Arian?

Da (24%)

Ne (76%)

Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!