Azzurra
|
Hvala punce za nasvete. Mi se najbrž ne bomo potepali tako, da bomo 2 dni tu, 2 dni tam, pač pa se stacionirali v enem kampu za npr. 10 dni in tam ostali. Moj mož je windsurfer, zato se vedno odločamo za vetrovne destinacije, kjer je navadno tudi kak surf klub, kjer moj mož shrani opremo. Zato se najbrž ne bomo selili, ker gremo na sigurno: on v klubu plača varščino za opremo, pa morebitno reševanje ipd. Namen je tak, da se stacioniramo v kampu in postavimo baldahin ter ostanemo ves čas počitnic na enem mestu. Nekateri so nam svetovali namesto žara kar pizza pan, če si predstavljate.... Sicer ga imamo doma oz. ga ima moja mama, ki ga pa ne uporablja kaj prida, v stanovanju ne, pred hišo pa imamo itak fiksni kamin z žarom, tako da nam ga bo z veseljem odstopila, pa bomo videli, če bo kaj uporaben... Ima katera izkušnje z njim? Drugače kako reč bom najbrž tudi skuhala v prikolici, vsaj kaj takega, kar ne oddaja vonja, da ne bomo potem spali kot v oštariji V naši bližini tik čez mejo je trgovina Centro Vacanze (Trst, oz Škofije na italijanski strani), sva šla pogledat in je čuda reči za opremit našo Adrianco...Krožnike bomo vzeli tiste iz trde plastike...izgledajo kot pravi, so pa lahki in se ne razbijejo Nekaj loncev, pribora in pripomočkov za kuhinjo sem vzela v Ikei, posteljnino moram tudi še nabavit. Imate vi s seboj tudi kake lahke kovtrčke za ponoči? V tej trgovini smo videli tudi mrežo za pograd. Meni se zdi kul ideja, upam samo, da je varna. Tam imajo tudi za pogrnit po tleh v baldahinu, eno tako slamnato pleteno in plastificirano reč, se mi zdi kar ok. Gina, palic pa imamo kar nekaj dodatnih. Sva se z možem namučila, ko sva prvič postavljala baldahin, ker nisva vedela zakaj toliko palic . Sva mislila, da še kam pridejo, pa nam ni bilo jasno kam bi lahko prišle, ker vse kar smo uporabili je bilo dovolj, da baldahin stoji, tako kot mora. No, ko si to napisala, nama je bilo jasno, da gre najbrž za rezervo ah, kaj čmo, smo še zelenci, čeprav sva kot otroka počitnikovala v prikolicah, ampak so bili baldahini že postavljeni. Še eno vprašanje imam, če mi morda lahko date kak nasvet. Torej, naša prikolica ni ravno nova. ima 19 let, notri je odlično ohranjena, zunaj sicer tudi, ima pa na nekaterih mestih (recimo pod okni, tam ko se steka voda, ko pada dež) temnejše madeže. S čim naj jo očistimo, da ne zdrsamo barve, da pa odstranimo te madeže?
|