Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 12.11.2009 21:38:17
|
|
|
|
naja78
|
čer! imam 1 problem.oz saj se mi ne zdi pretiran samo naš 3 letnik je celo stvar malo zakompliceral. suhi smo čez dan že od 2 leta in malo čez.ponoč od poletja. muči nas to kakanje,ker namreč ko ga kakat zahteva pleničko.vedno in kar kriči in raj ne gre če mu jo ne dam. ampak vedno kaka samo doma,redno recimo vsaka 2 dni.včasih vsak dan.v vrtcu ne hodi kakat nikoli.in tu nastane malo problema. ko že cele 2 dni ne gre,postane tečen,siten,jokav,nič ne je in nič ne pije.vsaj tako so povedale v vrtcu.komaj čaka ta 2 dan,se je že zgodilo da 3 dan,samo potem gre 2x kakat,da pride domov in niti slišat noče o kahlici,kaj šele wc z nastavkom. ko naredi svoje v miru,je prerojen.pije ,je, skače in je cela akcija. sem v dilemi.star je 3 leta ok saj ni še ful panike.ampak vem da bo treba neki nardit.mu odvzamem pleničko ali ne??? še to:o kakem podkupovanju z nagradami,da bo kaj dobil,pojedel celo vrečo bonbonov.lizik,da bomo šli nekam al pač kar koli,......nima smisla,ker noče o tem slišat nič.ga ne morem dobit na foro.vsakič poskušam in ne pali.vem že vnaprej da bo blato zadrževal in ne bo šel kakat tudi po več dni,dokler ne bomo dali verjetno odvajala. imate nasvet??
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 12.11.2009 22:27:49
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Jaz bi ga pustila in mu dajala pleničko, dokler bi hotel. Naša je ista. Od poletja hodi lulat na wc, kakanje cela travma. Jo tišči že tako, da kar poplesuje, ko jo vprašam, če jo kakat, pa ne. Pol pa reče, mami pleničko. Sploh nisem komplicirala in sem ji vsakič dala pleničko (pa tudi s tem jok in groza ampak vsaj kakala je), pred 14 dnevi je pa en večer rekla Kakat me - in šla na wc. Kaj vem, kaj se jim plete po glavi, ampak jaz sem jo pustila pri miru, ker kakršno koli pogovarjanje, kaj šele spodbujanje na wc se je končalo z jokom in 3 dni brez odvajanja blata. Mi je bilo bolj pomembno, da se pokaka.
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 0:02:34
|
|
|
|
karmen12
|
Pri nas je bilo podobno. Brez pleničke smo bili pri dobrih dveh letih, razen za kakanje. Ko sem to omenila psihologinji, ki smo jo imeli pri treh letih, je naredila celo paniko. Tudi mi smo vse poskušali, pa je bilo brez uspeha. Ugotovila sem, da je brez veze martretirati otroka in poslušati njegov jok. Če je želel pleničko jo je dobil. Opravil je svoje in je bilo rešeno. Vmes smo ga vzbodbujali za stranišče, vendar ne preveč silili. Zdaj je star 3,5 let in že tri mesece ne uporabljamo več pleničk.
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 7:29:26
|
|
|
|
ljupka
|
Moj je star 6 let prvi razred pa noče v šoli kakat,ko pride domov,pa gre takoj!Problem je v tem ,ker tišči,enkrat mu je zaradi tega ušlo,ker ni mogel več,si lahko mislite kaj je sledilo,in ne vem kako naj rešim ta problem!
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 8:23:50
|
|
|
|
analucija
|
tudi naš fant je star 3 leta pa tudi še hoče plenico za kakat. nič silit bo sam ko bo . meni je pediater rekel da do naslednjega poletja je še čas
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 10:03:09
|
|
|
|
naja78
|
hvala punce. tudi sama se nagibam k temu da še malo počakamo.bomo vidli kaj bo.meni je tudi bolj pomembno da se pokaka. ampak 1x bo pa mogel.mah nimam več idej,poslušam različna mnenja.aprila dobimo še 1 člana in upam da ne bo šlo še bolj nazaj.
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 11:26:28
|
|
|
|
TiaSara
|
aprila dobimo še 1 člana in upam da ne bo šlo še bolj nazaj.user posted image Lahko gre za kratek čas še kaj nazaj, ampak se to hitro samo od sebe nazaj uštima, tako da nobene panike.
|
|
|
|
RE: kakanje,odvzem pleničke ali ne.... 13.11.2009 21:49:20
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Mi imamo zdaj dojenčka, pa moram potrkat, da ni šlo nič nazaj pri starejši - niti pri pleničkah, dudi, dojenju itn. Pa še to sem hotela dodat: ko je trmoglavila, da ne gre kakat, sem rekla samo OK in spremenila temo, ker se mi je zdelo, da bolj ko bi o tem debatirali - čist no lep način, ampak vseeno - večji odpor bi imela in bolj bi bil tabu. Mogoče je potem videla, da ni to nobena velika reč, in je bil preskok, kaj vem. No skratka, kar lepo počasi, bo že. Moja tašča je tako hecno rekla: to so velike reči za male ljudi.
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?