|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako kupujete igrače??
11.11.2009 23:34:20   
sindarin
Živjo!

Pišem diplomsko nalogo na temo nakupnega vedenja pri nakupu igrač za mlajše otroke. Je bolj poglobljena in je v zvezi z večjimi nakupi kot je za rojstni dan, Božička, Miklavža...
Če imate kaj odvečnega časa bi za začetek naloge rada kaj več zvedela o tem, kako se odločate in koliko sploh razmišljate o tem.

Zanima me, koliko časa razmišljate o igračah, preden jih kupite, gledate akcijske ali informativne kataloge, iščete po internetu, kdo je odločevalec pri nakupu-otrok, oče, mati..., se vam zdi da cena odraža kvaliteto, poznate naziv DOBRA IGRAČA-slovenski znak kakovosti, iščete te igrače, jih kupujete, kje sploh navadno kupujete igrače, v koliko različnih trgovin greste, koga vprašate za mnenje, kupujete dražje ali cenejše igrače, ob katerih dnevih nakupujete...

tko da, če ste tako prijazne, se malo razpišite....vesela bom vsakega odziva, ni važna količina napisanega!!!

Najlepša hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako kupujete igrače??
12.11.2009 1:03:29   
Ribica **
Koliko casa? Odvisno kdaj se zacnemo pogovarjat o igracah za RD oz. za NL. Letos smo za novo leto se ze zmenili prejsnji mesec.

Gledamo akcijske kataloge oz. si pogledamo v trgovini, cene ponavadi tako ali tako ze poznamo oz. jih preverimo na internetu (glede na manijo na lego kocke zadnje case to pac ni tezko).

Cena ne odraza vedno kvalitete, itak je tu pomembna BZ user posted image  

Dobra igraca naziv poznam, nanj pa se ne oziramo pri nakupu.

Igrace kupujemo pri nas v Müllerju vecinoma, v tujini Disney Store in Müller, nekaj tudi Hamleys (Anglija). Ne gremo v kaj dosti trgovin, preverimo ceno legic se v Sparu. Dnevi nakupov niso stalni.

Upam, da ti tole kaj pomaga user posted image  Pri kom bos pa delala diplomo (lahko na ZS)?






(odgovor članu sindarin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako kupujete igrače??
12.11.2009 8:32:46   
piko12
Moj ima dobri dve leti, tako da to obdobje šele prihaja. Zdaj smo v fazi raznih kock, predvsem lego, zato pač pogledamo pa primerjamo cene istega artikla. do zdaj smo največ kupili v mullerju, nekaj tudi v šparu in baby centru. Pomembno mi je, da ima igrača nek "smisel"- da jo lahko pač uporablja na več načinov, uporablja domišljijo, se mora malo potrudit in se zaposli. Pri večjih igračah (npr.poganjalček), smo preverili mnenja uporabnikov na internetu pa ceno tudi. Nakupu igrač za RD in zdaj za praznike se midva izogibava, ker dobi od babic, dedkov ipd. in zato rajši njim naročim, kaj naj kupijo. Midva poskrbiva za bolj sezonske izdelke, ki v tistem trenutku pridejo prav (peskovnik, lopatke ipd. poleti, barvice, plastelin zdaj, ko smo bolj notri). V bistvu nakupe planiramo do te mere, da se večje stvari ne podvajajo in da ne kupimo (ali pa dobi) nekaj samo zato, ker je RD ali novo leto. 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako kupujete igrače??
12.11.2009 9:18:33   
ksenija12
Pri nas je takole - igrače, ki jih izbiram za najina 2 in 3 letnika morajo biti všeč tudi meni:)...ker se veliko časa preigramo skupaj, skupaj ustvarjamo..skupaj jih pospravljamo..sicer pa imata 'obdobja'...avtomobilov...kuhanja...sestavljanja..branja..itd...Gledam, da so igrače predvsem poučne, da se dajo 'nadgrajevati', dopolnjevati', da so 'trajne', da niso nevarne (plastika, ki se hitro odlomi)...Poleg igrač prisegam na knjigice, ki se mi zdi, da odlično razvijajo domišljijo otroka..sicer pa nam so najljubše lesene igrače..

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako kupujete igrače??
12.11.2009 10:05:31   
kapitan jan
O darilu se začnem odločati približno en mesec prej - pregledam na internetu, kataloge večjih trgovin- Spar, Muelle, Baby center, Pikapolonica, iščem ideje in primerjam cene. Izberem uporabno igračo, ki razvija domišljijo, jo lahko dopolnjuje s svojimi prejšnjimi igračami, mogoče povežem z dogajanjem v zadnjem času, skoraj vedno je tudi knjiga. Pred rojstnim dnevom in prazniki izpraznim zgornjo poličko v omari in jo do praznovanja napolnim. Med letom kupujem malo igrač in le tisto, kar mislim, da je res dobro, potrebno za otrokov razvoj, ob praznikih pa pripravim kar se da posebno darilo. Nikoli ne bi bila zadovoljna s tem, da kupim zato, ker pač nekaj moram. Pred izbiro darila vedno dobro razmislim o otroku, osebi. Če nimam ideje za nakup  darila za svoje bližnje, pač ne kupim neumnosti, pri otrocih pa seveda nikoli ne zmanjka idej in otroških želja. 
Ta vikend se dobim na kavi z Miklavžem, Božičkom in Dedkom Mrazom, da uskladimo otroške sezname. Skupaj bomo po trgovinah pogledali ponudbo in verjetno tudi že kaj nakupili.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.11.2009 10:20:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sindarin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako kupujete igrače??
12.11.2009 10:33:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sindarin
kako se odločate in koliko sploh razmišljate o tem.


jaz in moj partner sva si glede tega zelo zelo različna.
že od začetka sem težila, da moj otrok ne bi imel preveč in preveč podobnih si igrač.
kupovala sem glede na starost otroka in predvsem motivacijske igrače.

sčasoma, ko je otrok že sam izrazil, kaj mu je všeč, sem poslušala njegove želje, čeprav je teh vedno več.
vsakič, ko dobimo kakšen katalog z igračami, ga z njim "preštudirava"... kupujem tisto, kar je všeč obema.

IZVIRNO SPOROČILO: sindarin
se vam zdi da cena odraža kvaliteto, poznate naziv DOBRA IGRAČA-slovenski znak kakovosti,


cena ne odraža vedno kvalitete, se mi je že zgodilo, da sem dala več denarja za nekvalitetno igračo in pa tudi obratno.
znak varne igrače poznam, a ugotavljam, da je s tem znakom označena tudi kakšna, ki si tega ne zasluži.

glede same kvalitete se mi še vedno zdijo kvalitetnejše igrače "igrače s tradicijo"user posted image  (alla lego npr.)

IZVIRNO SPOROČILO: sindarin
iščete te igrače, jih kupujete, kje sploh navadno kupujete igrače, v koliko različnih trgovin greste


se mi je zgodilo, da sem iskala kakšno igračo (nazadnje lansko leto lego lokomotivčka Tomaža) a je nisem našla nikjer (edinole na internetni strani e-bay)... 2 meseca kasneje so se pojavile,...
tudi kakšno knjigico ali zgoščenko sem že neuspešno iskala...

je že tako da kljub globalizaciji ostajamo vaška skupnost.

IZVIRNO SPOROČILO: sindarin

kje sploh navadno kupujete igrače, v koliko različnih trgovin greste, koga vprašate za mnenje, kupujete dražje ali cenejše igrače, ob katerih dnevih nakupujete...



kupujem v trgovinah, ker še vedno želim prej videti preden kupim.
ponavadi grem samo v eno trgovino, ker se mi ne da letati naokrog... največ dve. če kaj iščem, iščem telefonsko ali mimogrede...

za mnenje vprašam edinole otroka, kateremu kupujem... oz. v primeru da gre za darilo njegove starše (zelo malokrat).

pri kupovanju igrač ne gledam na ceno. če je "predraga" jo kupim ob posebnih priložnostih (rojstni dan, božiček,...)

pa veliko sreče pri pisanju diplome!

(odgovor članu sindarin)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako kupujete igrače??
13.11.2009 8:51:14   
mišk
Jaz o nakupu določene igrače razmišljam že kak mesec pred nakupom (če je ta igrača večja). Sicer jima osebno niti ne kupujem igrač, sem pa "svetovalka" moji mami, ki jima jih največ kupuje.user posted image
Znak dobra igrača poznam in vem njegov pomen, a se nanj ponavadi ne oziram. Je pa res, da vedno kupujem igrače blagovnih znamk, ki veljajo za kakovostne (Wow, Tomy, Fischer price, Lego, Tiny love,...)

Ker sta hčerki še premajhni, da bi izražali neke posebne želje glede igrač jima kupim tisto kar je meni všeč, oziroma za kar mislim da se bosta s tistim igrali. Moram reči, da mi je dosedaj izbira kar dobro uspela.
Tudi mene velikokrat pritegnejo reklame za določeno igračo na televiziji. Vedno pogledam vse kataloge igrač, pred nakupom pa preverim cene v spletnih trgovinah. Igrač, za razliko od otroške opreme, ne kupujem na spletu.

Mislim, da cena v večini primerih odraža njeno kvaliteto. Ninam posebnih dni za kupovanje igrač, jih pa če se le da kupim takrat, ko so kje v akciji.
Ponavadi kupujem v Baby centru. Nekaj malega tudi v Mullerju in Pikapolonici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako kupujete igrače??
13.11.2009 22:52:03   
sindarin
Sem res zelo vesela, da ste se tko lepo razpisale in mi bile v pomoč.user posted image

Full vam hvala!!

Lep vikend!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 18:39:11   
andreja5a
Živjo !
Pri meni res ni težko izbrati igrače, ker sin hoče imeti samo lego kocke.
Poskušala sem že kupiti kakšno drugačno igračo, vendar je vedno pristala v kotu. Predno grem v nabavo vedno pregledam cene po trgovinah in po spletu. Cene se včasih zelo razlikujejo. Pred dnevi sem našla eno novo trgovino v Domžalah, ker imajo super lego igrače po zelo ugodnih cenah ( www.tady.si) Zanima me ali ima že kdo kakšno izkušnjo o tej trgovini, ker so cene resnično nizke in me skrbi kvaliteta.

(odgovor članu sindarin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 20:42:59   
barika
midva malemu kupujema v 95% lego duplo, ostalo so kakšne lesene igrače in kakšen burago avtomobilček. ko je bil pa še dojenček pa tiny love, fisher price, drugega pa pri nas skorajda ni.

rajši dama malo več za dobro igračo, pa vema, da jo bo lahko še kdo drug uporabljal.

pri nas je manija na lego, tak da skoraj vsak mesec prinesemo domov kakšen paket (ali duplo ali lego)user posted image user posted image , včasih spremljava akcije, ali pa kupujeva v trgovinah, kjer imajo -10% na lego izdelke, ker je moj član lego kluba (ja vem, grozni smouser posted image )


< Sporočilo je popravil barika -- 29.11.2009 20:48:41 >

(odgovor članu andreja5a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 20:44:14   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: andreja5a

Živjo !
Pri meni res ni težko izbrati igrače, ker sin hoče imeti samo lego kocke.
Poskušala sem že kupiti kakšno drugačno igračo, vendar je vedno pristala v kotu. Predno grem v nabavo vedno pregledam cene po trgovinah in po spletu. Cene se včasih zelo razlikujejo. Pred dnevi sem našla eno novo trgovino v Domžalah, ker imajo super lego igrače po zelo ugodnih cenah ( www.tady.si) Zanima me ali ima že kdo kakšno izkušnjo o tej trgovini, ker so cene resnično nizke in me skrbi kvaliteta.



to niso lego kocke, ampak je njihova kopija.

(odgovor članu andreja5a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 20:55:49   
blaža
Meni so Lego kocke zakon. vsi ostali pa še tako dobri ponaredki niso dobri. Se enostavno ne sestavljajo kot se Lego.

Jaz imam rada kreativne igračke, ki spodbujajo otroško domišljico, čeprav vseeno kupim kako kacado, ki si jo ta starejši želi, ker je pač in in si jo enostavno želi. Letos so to bakugani. Še študiram, da bi uno mizo za bakugane kupla, ma bolj ne kot ja. Je samo nek kos plasitke 30e, brez bakuganov.user posted image

Rada pa kupim igračke za katere vem, da se bo otrok še par let lahko z njimi gral, da so kvalitetne da bojo zdržale in ker ne kupume ograč kar tako med leto, mi ni problem dat za dedka mraza malo več denarja za igrače.

Pol pa nekje v novembru začnem malo gledat reklame, ker nas itak posiljujejo s temi igračami,... in se tam kaj ugodnega najde. Ker oni itak vejo kdaj in kaj je nekaj in, da bo šlo v prodajo.

Letos imam doma že Lego duplo zoo, ta velik za mlajšega otroka, za starejšega pa še študiram kaj bomo s temi bakugani.

Na živce mi grejo vse te reklame med otroškimi risankami, ko se mali pol ful zapalijo. HB, jaz lahko mojim privoščim marsikaj, za une, ki pa svojim otrokom ne morejo, pa,... boljše, da ne gledajo televizije, prav žalostno je to.



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 20:58:50   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Meni so Lego kocke zakon. vsi ostali pa še tako dobri ponaredki niso dobri. Se enostavno ne sestavljajo kot se Lego.



pa še opereš jih lahko, pa male in velike kocke pašejo skupaj ...aja, pa če stopiš na kakšno se ne zlomi kar tako (preverjeno, pa nisem med lahkimi user posted image )

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako kupujete igrače??
29.11.2009 21:00:39   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Meni so Lego kocke zakon. vsi ostali pa še tako dobri ponaredki niso dobri. Se enostavno ne sestavljajo kot se Lego.



pa še opereš jih lahko, pa male in velike kocke pašejo skupaj ...aja, pa če stopiš na kakšno se ne zlomi kar tako (preverjeno, pa nisem med lahkimi user posted image )



ja meni so res ful dobre. Nimajo jih zastonj v vrtcih. Če ne bi raje kupli cenejše različice, tako se pa vidi, da raje dajo malo več, da zdrži neomejeno število generacij otrok!user posted image user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Izbor TOP popoldanskih dejavnosti za otroke
Katera dejavnost bo najbolj ustrezala vašemu otroku, da bo lahko preživel popoldneve na zabaven, poučen in aktiven način...
10 mam je pokazalo nered v hiši
photo
10 pogumnih mam je delilo slike svojih domov v resničnem stanju. Imena so bila spremenjena zaradi zaščite nedolžnih.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?