|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova gripa
11.11.2009 14:38:44   
Anonimen
ali katera ve če je že kakšna nosečnica zbolela za novo gripa?

hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova gripa
11.11.2009 14:43:53   
mml
Za Slovenijo nimam podatkov...v tujini že več...po ocenah imajo 10x večjo verjetnost, da bodo potrebovale zdravljenje v intenzivni enoti kot sicer zdrave, nenoseče ženske. To velja predvsem za okužbo v zadnjem trimestru nosečnosti

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2009 17:31:01   
nincrli
Zakaj pa v zadnjemuser posted image A takrat je bolj rizično al kajuser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2009 18:07:14   
mala biba
MISLIM, seveda to je samo moje mnenje, da je verjetno problem v prvem trimesečju, ko se organi razvijajo.......tako da ne vem...tudi mene skrbi.....se še odločam za ceplenje....

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2009 18:37:52   
zmajaz
Če že pri cepljenih otrocih opažajo posledice, sam bog ve kako šele mora vplivati cepivo na zarodek. user posted image  Sama gripa pa mislim, da ne vpliva toliko na zarodek, kot pa na nosečnico, če že. Js se kljub vsemu bolj bojim cepiva kot gripe. Na enem drugem podforumu piše ena o konkretnih izkušnjah, ker so ji otroci zboleli za to gripo, med drugim 6-mesečnik, pa so jo zlahka preboleli - dan, dva malo povišane telesne temperature, pa mal kašljanja in smrkanja in je blo to to.

Je dosti bolj varno skrbeti za higieno, izogibat se nakupovalnih centrov itd. - pa pravijo, da tudi če že pride virus na sluznico, da 1x dnevno grgranje slane vode in umivanje nosnic s slano vodo prepreči njegovo razmnoževanje in torej, da bi potem sploh zboleli. Tako da si je bolj varno vzeti čas in vsakodnevno skrbeti za te ukrepe, kot pa se cepiti s tem cepivom. Pri pediatru so mi tudi rekli, da odsvetujejo, pa moj G pravi nosečnicam, da odsvetuje, pa dr. Strahova pravi nosečnicam, da odsvetuje ...

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2009 18:41:55 >

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2009 20:34:03   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: mala biba

MISLIM, seveda to je samo moje mnenje, da je verjetno problem v prvem trimesečju, ko se organi razvijajo.......tako da ne vem...tudi mene skrbi.....se še odločam za ceplenje....

Ne fora je v tem, da v zadnjem trimestru so zelo obremenjena pluča, krvi obtok in sečila(delajo za 30 % več, kot pri nenoseči žesnki)..in lih te organe gripa najbolj prizadene...sicer pa je Pušenjak to razlagal par dni nazaj, pejte si tja pogledat..pa boste imele strokovno razlago !

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2009 21:30:48   
Anonimen
zmajz
ali lahko daš link kje je ena pisala da so otroci zboleli

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2009 21:41:36   
Anonimen
pa to
pušenjak pravi da naj se nosečnice vsekakor cepijo...strahova pa ne al kako?

Hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2009 21:43:19   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
zmajz
ali lahko daš link kje je ena pisala da so otroci zboleli

Tule piše - uporabnica Pat74 (ima prašička za avatar, da boš lažje našla user posted image ) - piše najprej na 1. strani, pol pa še na 2. strani pove, da je ta mali celo samo 6 mesecev star.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2009 21:46:42   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
pa to
pušenjak pravi da naj se nosečnice vsekakor cepijo...strahova pa ne al kako?

Hvala

Za Pušenjaka jaz ne vem, nisem brala, za Strahovo pa vem, da je osebno odsvetovala znanki, ker je njena osebna G. Vem tudi da tista 2 ginekologa, ki delata v moji bližini ostro odsvetujeta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2009 21:52:26   
zmajaz
Ma zdajle sem šla brat Pušenjakove odgovore - nič direktno ne priporoča kaj preveč, ampak se kar nekako poskuša izogniti odgovoru in se izgovarja na IVZ in njihovo strategijo, češ da naj bi bile nosečnice cepljene med zadnjimi, ko se bo pokazalo pri drugih osebah, kake so lahko kaj reakcije. Piše direktno, da priporoča cepljenje proti sezonski gripi, da za to gripo pa še ni bila rečena zadnja beseda. Ali pa, recimo, da "cepljenje po dosedanjih spoznanjih naj ne bi škodovalo plodu". Nikjer direktno ne napiše: "ja, svetujem cepljenje proti novi gripi". Potrjuje pa, da so lahko zapleti zaradi gripe pri nosečnici resnejši, ker ta virus obremeni ravno dihala in krvožilje, ki sta že tako ali tako obremenjena zaradi nosečnosti.

Me pa zanima, če je on kateri osebni G in ji je osebno rekel, naj se cepi. Ker je treba vedeti, da se večina zdravnikov vendarle ne upa kar tako izpostavljati in javno (kot je to na javnem forumu) nasprotovati uradnemu stališču medicine.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2009 22:06:26 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2009 18:43:18   
Maja_77
Se je že katera cepila?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2009 11:44:54   
naja78
se je katera že cepila??mene tudi to zanima.ali samo upamo,da ne bomo zbolele.mah kaj pa vem??hospitalizerana je nosečka.user posted image user posted image

(odgovor članu Maja_77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2009 19:27:42   
Bonnie_RR
Obveščam vas, da bodo vse aktualne informacije in sveže izkušnje zbrane na enem mestu, in sicer na forumu Čvekanje v pričakovanju, v temi na vrhu s pripeto anketo.
LINK: http://www.ringaraja.net/forum/Se_bo%C5%A1_cepila_proti_novi_gripi_v_nose%C4%8Dnosti%3F/m_4693388/tm.htm

Zaradi večje preglednosti bi bilo torej fajn, da v zvezi s to gripo (v zvezi z nosečnicami) novih tem ne odpirate, ampak tam podajate izkušnje, pomisleke, aktualne probleme ipd.

Lp, Bonnie

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 24.11.2009 19:33:55 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.12.2009 9:46:29   
Anonimen
Punce kaj pa tiste ki delate v trgovini,vas je kaj strah.Jaz delam pa se na blagajni pa glih na začetku nosečnosti sm in me je ful strah da bi kej dobila.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?