|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova gripa in astmatik
5.11.2009 14:10:35   
Anonimen
tok, sj vem da je tem odprtih ze malo morje, ampak konkretnejse se nisem zasledila.
nove gripe se ne bojim in ne zganjam panike.
skrbi me edino dejstvo, da je nevarna za kronicne bolnike(med njimi pljucne bolnike). moj mali ima astmo...naj me skrbi?

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 5.11.2009 14:11:43 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova gripa in astmatik
5.11.2009 16:51:06   
hel32
Miška, jaz ne bi zganjala panike, kahko ga pa cepiš za navadno gripo, cepivo za navadno ni testirano dobro in ima preveč stranskih učinkov!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2009 20:01:24   
luan
Moj sin je kardialni bolnik in sem ravno včeraj bila z njim pri kardiologu na kontroli in sem ga vprašala, če naj ga cepim proti pandemski gripi.Sicer mi je odsvetoval, ampak je rekel da je odločitev še vedno v rokah staršev.Rekel je, da naj bom pozorna na simptome in tudi takoj odreagiram temu primerno.Da ob pravočasnem ukrepanju ne bi smelo biti težav.
Tako, da jaz ga ne bom izpostavljala cepljenju.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2009 6:44:02   
A.N.J.A.
Moj mlajši je tudi astmatik... Pa sva se z možem pogovarjala in odločila da ga ne bova cepila. Ko razmišljam za nazaj, kaj vse je že prebolel preden je dobil preventivna zdravila  - med drugim tudi navadno gripo, je le-to prebolel najlažje, vsi ostali virusi so mu delal veliko več težav. Odkar pa je na zdravilih so pa težave itak minimalne. Tko da, kot je rekla luan, mormo jih le bolj natančno opazovat (pri nas merimo pretok zraka zjutraj in zvečer - najbrž tudi vi) in čim bo zaznati upad je treba začeti z ventolinom, če se ne izboljša pa nič čakat, ampak k zdravniku.
Želim vam, da se ognete ta novi gripi user posted image

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2009 6:51:36   
Anonimen
mi ne merimo pretoka....sploh nikoli nismo imela za merjenje pretoka zraka....a to mate tisto masinico za saturacijo, ki jo nataknete na prstek?
ga bom pa zelo opazovala, pa mislim da mu bom povecala malo dozo flixotida...

(odgovor članu A.N.J.A.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2009 6:59:33   
A.N.J.A.
Ne, nam je pulmologinja predpisala merilec pretoka zraka - taka plastična "vetrnica". Potem si te vrednosti zapisujemo v eno tabelco in takoj vidimo, če pade po 80% mu moramo dat Ventolin..
Vprašaj pulmologinjo? Ni slabo, da imaš vsaj malo filinga. Ker našemu se ne pozna na ven da je bolan čist do konca. Takrat je pa že prepozno in mora bit hospitaliziran... Sej mislim, da je to značilno za večino astmatikov, ker imajo pač premalo odzivna plučka...Tko je men razložila pulmologinja.
Drugač o oksimetru tut razmišljam, samo je kar velik finančni zalogaj, pa ne vem, a ga res še potrebujemo. Par let nazaj bi ga kupila takoj. Bom še vidla. Se mi zdi, da imam že zdej vse aparature doma user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2009 7:04:19   
Anonimen
hehe verjamem....ma pri nas mali ze sam pove takoj, koo ga zacne grabit. pa tudi jst vidim prvi moment ko se pripravlja in se zacnemo pumpat.
pa tvoj fantek je verjetno se mali. tadej je star ze 6 let in se tudi ze sam napumpa,ce je potrebno.

(odgovor članu A.N.J.A.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2009 8:26:35   
ksenjak
Jaz sem bila včeraj pri pediatrinji in mi je za oba otroka (2 in 4 leta) absolutno svetovala cepljenje, ampak proti sezonski gripi. Najbolj pa je povdarila, da je to potebno za otroke astmatike. Je imela ravno dva otroka astmatika z gripo in precejšnjimi zapleti.
Za pandemsko gripo pa je rekla, da bo čez približno 1 mesec znano, kako je s stranskimi učinki pri otrocih in da je s tem še za počakat.

Jaz sem bila pred tem zelo proti cepljenju, včeraj pa sem se odločila, da ju dam cepit proti sezonski gripi. Je tudi možnost, da bo cepivo delno pomagalo tudi pri pandemski gripi oz. vsaj zapletov naj ne bi bilo.
Prav tako sem na med.over.net zasledila, da tudi Tanč priporoča cepljenje za otroke.

Jaz se vsekakor nočem kasneje ubijati s tem, da ju nisem dala cepiti oz. jima dala te možnosti. Za cepljenje proti pandemski pa se skoraj sigurno ne bom odločila.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?