Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 8.11.2009 20:47:55
|
|
|
|
M2I
|
V TVklubu na POPTV so danes razglabljali o tem. Posnetek najdete na spletu.
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 8.11.2009 21:50:19
|
|
|
|
frutolina
|
ja, se splača pogledat... se ti vse v sekundi razjasni. Tak da dvomov ni - pri nas se ne bo noben cepil.
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 7:43:07
|
|
|
|
Čebel@
|
no mene je včeraj tale TV klub popolnoma prepričal da se ne bomo cepili......mi je pa dobesedno ogabno da se 2 doktorja med sabo prekarjata o istem predavanju kjer naj bi jim rekli da se informacij ne sme širit v javnost......mislim,prav zavajajo nas in nam ne govorijo resnice......jaz imam 9 mesecevf staro hčero in me je res groza da bi se ji kaj zgdilo,ampak ne bom ne cepila ker me je bolj kot gripe strah cepiva ki je premalo preiskušen
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 7:48:19
|
|
|
|
botrca
|
Sem poslušala včeraj pop klub...pa če bi še ne vem koliko debat bilo o tej sv. gripi ...ko ne bi povedali bistvo, ker ne smejo. To pa je, da cepivo premalo testirano in raziskano. Pri nas oz. moja družina se ne bo cepila proti novi gripi. Mojega sina starega 2 leti bom cepila samo proti navadni gripi.
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 8:18:36
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ no mene je včeraj tale TV klub popolnoma prepričal da se ne bomo cepili......mi je pa dobesedno ogabno da se 2 doktorja med sabo prekarjata o istem predavanju kjer naj bi jim rekli da se informacij ne sme širit v javnost......mislim,prav zavajajo nas in nam ne govorijo resnice......jaz imam 9 mesecevf staro hčero in me je res groza da bi se ji kaj zgdilo,ampak ne bom ne cepila ker me je bolj kot gripe strah cepiva ki je premalo preiskušen to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? kje piše, da noče bit smo javnosti všečen? je pa pač bolj blizu javnemu mnenju (ne se cepit!) zato je tudi bolj privlačno za javnost. eh, jest sm že 200x rekla da se ne bom več mešala v to. če se keri da, v včerjašnjem nedelu je tut dokaj ok člank, napisu ga je pa alojz ihan.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 8:41:31
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? Morda zato, ker zagotovo marsikateri zdravnik/strokovnjak ne upa javno izrazit svojega resničnega pogleda na zadevo, ker gre vendarle tudi za njegovo kariero in njegovo službo, ki bi sigurno bila ogrožena, če bi si drznil nasprotovati uradnemu mnenju stroke.
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 9:49:12
|
|
|
|
frutolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? Nikjer ne piše. Verjamem mu pa ker je vse kar je povedal rea. Res imamo cepivo ki vsebuje sestavino, ki je v ameriki nimajo, res je kar je povedal za švico - kaj švicarskemu doktorju tudi ni za verjet ko je povedal da podatkov za nosečnice in otroke ni? Cepivo je bilo narejeno hopacupa in zdaj naj bi se kar vsi cepili. Prav zanimivo je tudi da se ogrooomno doktorjev ne bo cepilo. Prav tako pa ne naših politikov . Poleg tega pa je oni ta drugi preko telefona najprej zanikal da bi o čem takem (tistih 40%) govorili na seminarju..na koncu pa je rekel da pač ala ne bo komentiral. Malo morgen
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 9:59:09
|
|
|
|
Urska09
|
Ja, Frutolina tud jaz sem bila pozorna na vse te detajle. Mogoče mi je še težje, ker imam bližnje sorodstvo v medicini in vem, da so morali ne vem kaj vse podpisovat, da ne bodo okrog govoril, cepit se noče pa nihče. Mi se še nismo dokončno odločil ampak se vedno bolj nagibamo k temu, da se ne bomo. Bom pa prosila pediatrinjo, če lahko tamalo stestirajo na virus nove gripe, ker smo bili vsi v družini zadnje tedne precej bolani. Kdo ve, mogoče sm jo pa že preboleli....Jaz sem sicer iz Lj. in baje pri nas razsaja v zelo blagi obliki. Ogromno ljudi naj bi jo že prebolel, pa tega sploh ne vejo.
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 10:23:58
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina No, za vse ki razumete angleško (posebej pod poglavjem 4.4 so zanimivi podatki): http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832en.pdf Ja odlično no - glede otrok med 3 in 9 letom je zelo malo izkušenj, z otroci, mlajšimi od 3 leta in otroci med 10-17 letom pa sploh nič. Pri nas pa dajmo najprej cepit starejše, nosečnice in otroke. Pa tudi podatkov o tem ni, kaj se lahko zgodi, če se pred tem cepljenjem ali po njem cepiš še proti navadni gripi. Ja - prav zares - cepivo je nadvse varno in preizkušeno - gremo se cepit. Matr če uvedejo obvezno cepljenje se rajši izselim iz države, kot da cepim s tem sranjem.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.11.2009 10:28:58 >
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 9.11.2009 15:13:28
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ no mene je včeraj tale TV klub popolnoma prepričal da se ne bomo cepili......mi je pa dobesedno ogabno da se 2 doktorja med sabo prekarjata o istem predavanju kjer naj bi jim rekli da se informacij ne sme širit v javnost......mislim,prav zavajajo nas in nam ne govorijo resnice......jaz imam 9 mesecevf staro hčero in me je res groza da bi se ji kaj zgdilo,ampak ne bom ne cepila ker me je bolj kot gripe strah cepiva ki je premalo preiskušen to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? kje piše, da noče bit smo javnosti všečen? je pa pač bolj blizu javnemu mnenju (ne se cepit!) zato je tudi bolj privlačno za javnost. eh, jest sm že 200x rekla da se ne bom več mešala v to. če se keri da, v včerjašnjem nedelu je tut dokaj ok člank, napisu ga je pa alojz ihan. ker sem laik na tem področju in ne poznam ne enega ne drugega dr.,pač začnem dvomit v podatke ko se začnejo razni stavki :"ne bom komentiral"........sem bila danes pri p,in sta se sestra in zdravnica(ne naša) pogovarjali okoli te gripe in ne ena ne druga ni bila prepričana koliko je starostna omejitev otrok(ena je trdila 9 let,druga pa 18).......če oni ne vejo,kako bomo potem mi,ki jim kao zaupamo???
|
|
|
|
RE: ceplenje proti novi gripi 10.11.2009 17:09:34
|
|
|
|
marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 http://www.svood.org/ A kira ma ta filem? Kaj pravijo - ja al ne cepit? Se mi kr zdi da bl ne ko ja...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?