Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz TULE je en dober članek na to temo. upam da se zavedaš da tip trdi da zbolevamo ker nas tako bog kaznuje in da mamogrami povzročajo raka... Kje v objavljenem članku to piše oz. kje to on v intervjuju reče? včasih je treba poiskat mal širše kot samo en članek od človeka... in če ima na splošno takšna prepričanja to pove nekaj o njegovi kredibilnosti, a ne? IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Tole je pa še kratek povzetek tega članka v slovenščini: Gre za analizo pojava ta gripe - kako se je odvijala do zdaj. Par bistvenih točk: - da je letos več ljudi umrlo od navadne gripe, kot od te svinjske ne še, ker gripozna sezona še ni mimo, te cifre so objavljene marca. je pa velika verjetnost da bo temu tako, ja. Članek je bil objavljen danes (vsaj na tej strani, ki se ti na linku odpre) in vse reference so naštete spodaj, vključno s podatki, ki so zbrani do konca oktobra 2009. ja, ampak medicinska statistika je 'posebna' - ker se zbira mesečno se dogaja, da so všteti primeri, ki niso bolezen (je npr sum, pa ni laboratorijsko potrjeno oz. je kasneje ovrženo) in obratno. jest sem mela letos povečan titer protiteles za borelijo in sem bla en mesec vodena kot pacientka z borelijo, ko so pa v laboratoriju to ovrgli, pa pač za tisti mesec niso popravljali retrogradno, ampak zbrino - če razumeš kaj ti hočem povedat. če sešteješ primere po mesecih v npr mesečnih poročilih od ivz in potem v letnem poročilu, se zadeva lahko razlikuje kar precej. Zanima me tudi, zakaj meniš, da je tale možakar samooklicani znanstvenik? nism napisala samooklicani, ampak kvazi. zakaj? ker je človek po izobrazbi sicer doktor ortopedije, ampak ima prepričanja in trdi stvari, ki preprosto niso resnične oz. so populistično bombastično 'šokantno' negativne. ki se jih da z osnovnim znanjem kemije, fiziologije in še česa ovržt. kot naprimer da mamograf povzroča raka, kar je bilo s študijami večkrat ovrženo. kolk žensk to verjame in zaradi tega dejansko zbolijo niti nočem vedt. Felicita, post sem objavila jaz in ne dajem na forum ničesar, kar prej ne preberem (običajno tudi preverim). Vem, da si ti od "foha" zato te prosim, če lahko poleg komentiranja prevoda, ki ga je objavila zmajaz, poveš še svoje mnenje, ali se boš cepila in zakaj ja ali ne. Hvala. no, želim da bi blo več takšnih ljudi, ki bi kej PREVERLI, preden širijo naprej kot neko resnico. na žalost jih ni. kakorkoli, sprašuješ če se bom cepila. do nedavnega se nisem imela namena. zakaj? ker se gibljem v precej zaprtem krogu ljudi (faks in dom), ne uporabljam javnega transporta in se izogibam velikim zbirališčem ljudi kolikor se da. zdej, na faksu se zanašam da so ljudje dovolj brihtni, da ne bojo hodil okrog z gripo, doma bo pa tamala cepljena, starša pa sta po mojem mnenju relativno majhno tveganje. ampak, letos me imunski sistem nekam na cedilu pušča, v treh mescih sem bla 2x precej resno bolna, trenutno sem prehlajena. tko da mogoče čez teden, dva se bom odločila, a se grem cepit al ne zmajaz, lej, če naštejem 'zdravnike' ki so doktorji medicine in so se kontra obrnili lahko naštevam do jutri, jih par celo osebno poznam. vedt morš, da taki 'zdravniki' izkoriščajo svoje znanje, ki so ga dobili v šolah, da ga obračajo in nato ljudi medejo oz. zavajajo. seveda je pa 'lahko' verjet nekemu dr, ki ti s par 'strokovnimi' besedami vsili neko mnenje, sploh če je to mnenje od tistega 'uradne' medicine, ki ima danes vsi vemo kakšno podporo (poleg tega pa izpadejo še moderni don kihoti ki se 'bojujejo' z mlini na veter). recimo, tale dr. baylock trdi, da so za zdravstvene težave danes (med drugim) krivi aluminijasta posoda, fluorirana voda in zdravila proti holesterolu. trdi tudi, da je ameriški problem z zdravili zarota rusov oz. sovjetske zveze... torej po svoji, khm, nekonvencionalnosti, zelo blizu dr. mercoli. da se navežem še na tvoje ostale komentarje: - a je resnično važno, kakšne kronične bolezni so še zraven? ker meni ni vseeno, če umre veliko več otrok in mladih ljudi (med katere spadam), pa čeprov so kronični bolniki al pa debeli. ker kronični bolniki majo večje tveganje tudi za gripo, torej se na tem področju grafa nekako izničita, debelost pa preprosto ne more bit kriva za razliko 57 odstonih točk (v starostni grupi 5-49)... ali po tvoje ja? - kot rečeno, h1n1 nima 'sezone' - pozimi je bolj aktiven zaradi manj sonca in nižjih temperatur. torej v avstraliji se kljub poletju lahko številke še povečajo za cca 20-30% - jest od niaida kot nova najdem naslednja članka: http://www3.niaid.nih.gov/news/newsreleases/2009/interimpedsdata.htm http://www3.niaid.nih.gov/news/newsreleases/2009/H1N1pregnantresults.htm s tem da morš vedt da tam uporabljajo drugo cepivo z drugačnim cepilnim načrtom. - če se cepiš s cepivom za navadno gripo se v 6-8% otrok in 17-20% odraslih pojavi navzrkižna imunost za pandemsko gripo... torej kvečjemu zmanjšanje možnosti, tut ne vem na podlagi česa naj bi se povečala verjetnost, da jo stakneš. - lej, pomembno je, kolko ljudi testirajo, poleg tega se v zgornjih člankih tudi vidi, da je 'follow up' čas daljši kot en teden. in tudi če ne bi bil, titer protiteles se pri cepivih razvije ravno v tem času, problemi pa se tudi vsaj začnejo pojavljat... - družbe ki prodajajo cepiva niso iz amerike (vsaj ne vse, morš vedt da obstajajo 4 variante cepiva, kar pomeni 4je proizvajalci). ampak ok. let's agree to disagree.
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.11.2009 7:32:20 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|