Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Jaz pa ne razumem , da vsako leto določen del ringarajevk in cestna podjetja sneg ujame čisto nepripravljene. Matr no, razumem, da če bi pri nas v ankaranu napadalo danes 20 cm snega, da bi kakšna napisala , da je nepripravljena . Česa ne razumeš? A ne razumeš, da imamo ljudje toliko reči na glavi, da nam marsikatera ven uide - celo tako pomembna kot so gume? Ali morda ne razumeš, da je kdo tako nepopoln, da bi morda celo zavestno to prestavljal, ker mu je zoprno čakat pri mehaniku? A morda ne razumeš, da bi nekateri radi menjali gume, pa morda nimajo denarja za nove zimske gume? A bi rada še kakšen vzrok, ki gotovo obstaja? Resnica je, da s tem zakompliciramo lajf sebi in drugim, ampak resnica je tudi, da je življenje dandanšnji tako kompleksno, da je marsikdo v tem norem tempu in tekmovanju s časom in denarjem malo zgubljen. Al ap fejst izgubljen. Drugače pa je pri nas sneg. Topi se že, ampak bilo ga je kar nekaj. Še kar pa je vse belo. Ja, sori, res je vse to, kar si napisala, Gina, kakor je tudi res, da kar je nujno in potrebno, pač mora biti. Ali pa ne greš na cesto in se ne pritožuješ na moža, sneg in na ne vem koga še. Vsak ima zilijon stvari v glavi, vsakemu je škoda denarja za gume, ampak j.. ga, če se hočemo vozit, jih moramo imet. A vodo pa ogrevanje plačaš? Kljub hudemu tempu in množici opravkov? Ja, valjda da, saj ti sicer pošljejo opomin oz. te odklopijo. In vse je zgolj in samo stvar logistike in prioritet. Jaz vem, da na bus in peš ne grem (razen seveda če pade meter snega), torej avto potrebujem in ker so vremenske razmere take, da je novembra pač sneg kar za pričakovat, torej pravočasno poskrbim, da imam avto primerno obut. In otroka primerno oblečenega. Res se mi zdi skrajno neodgovorno tole pozibavanje po cesti, ko od daleč vidiš, da je avto še v letnih gumah, potem pa vozi kot po jajcih. In ovira druge. Zame je to pač neodgovorno, da ne rečem še povsem neuvidevno do drugih udeležencev v prometu. Tudi zato je toliko nesreč. Žal.