|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali kava vpliva na rezultat testa?
2.11.2009 15:39:01   
MalaOvčka
Živjo!

Imam problem, pa bi upala da mi bo katera od vas, lahko čimprej svetovala..

M mi je zamujala 5 dni, 5 dan sem zjutraj zagledala kot neko krvavitev, trajala je 3 dni, skoraj nič je ni blo, svetla..
ponavadi sem jo mela 7 dni, zelo močno + krči.. nato so se začeli znaki stopnjevati boleče prsi, zgaga, slabost, občutljivost na vonje..

pa sem se danes odločila da naredim test..delala sem s CB in je pokazalo -, me pa skrbi če je mogoče na rezultat vplivala tista kava ki sem jo eno uro pred
testom spila (po tistem seveda nisem šla na wc).. test je bil delan v opoldanskem času..

Je možno da je kava razrečila urin al se lahko na rezultat zanesem?user posted image

Lp, pa hvala že vnaprej za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali kava vpliva na rezultat testa?
2.11.2009 15:59:43   
soncnica 3
Po mojem kava ne, saj ne vpliva na nosečniški hormon. Si pa lahko manj noseča, kot si misliš in še v urinu ni dovolj hormona. Jaz sem 3x prehitro delala test, ke rsem bila neučakana, potem sem ga pa na dan predvidene M, zjutraj, pa je bil velik +, inuser posted image .

Lahko pa res nisi noseča.

(odgovor članu MalaOvčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2009 16:03:33   
water lily
Ni kriva kava.
Je pa možno da še nimaš dost hormona(čeprav čudno če ti je že slabo). Meni pri eni nosečnosti tudi ni pokazalo +. Smo šele v 8em tednu pogruntal da sm noseča k sm mela pregled.....

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2009 16:04:14   
MalaOvčka
hvala za odgovor..
sicer je že od tiste kao neke krvavitve minilo 5 dni..
sem nekje prebrala da bi naj pijača čez dan urin razrečila posebej če piješ nekaj, kar ne piješ vsaki dan
in da je boljše narediti test z prvim jutranjim urinom (čeprav ne vem zakaj se tega nisem držala)
zato me pa skrbi user posted image , saj ne vem kolko je resnice v tem..

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2009 16:16:06   
rija
zdaj pa res ne morem več: pa kaj ste normalne?

a so vam kdaj povedali, da tisto čudežno črtico naredijo hormoni?

pa da je kava le navadna kava....

user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2009 16:19:28   
MalaOvčka
saj je razumljivo da je kava kava,
in mislim da je to vsem jasno da naredijo hormoni..
problem je v tem, da piše da se lahko urin razreči in je tega hormona čez dan manj posebej če spiješ nekaj, kar ne piješ vsaki dan..

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2009 16:46:45   
aleunam
Verjetno je mišljano bolj za velike količine tekočine (npr. voda). Vsaj jaz si tako mislim. Je pa res, da je največ hormona prisotnega v jutranjem urinu, ker se kupiči celo noč. Moje mišljenje.

MalaOvčka, koliko dni je od tvoje pričakovane user posted image ? Deset, če sem prav izračunala. Ti je že kdaj zamujala ali maš točne? CB testi so dokaj zanesljivi, ampak nočem ti vzeti upanja. Lahko se pokaže pozneje, ker imaš manj prisotnega hormona.

Rija, vsaka je enkrat prvič v tem, zato potrpljenje user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil aleunam -- 2.11.2009 16:49:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2009 16:49:55   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Rija, vsaka je enkrat prvič v tem, zato potrpljenje user posted image user posted image .

a ti sploh veš, kako potrpežljiva sem zadnje čase? in nasploh....?

...vox populi...

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2009 16:53:32   
MalaOvčka
nikoli še ni zamujala, tole je bilo zdaj prvič, vedno sem mela točne, redne cikle že leta in leta, mogla bi prit 23.10 pa je ni blo..le 3 dni je bla neka "krvavitev" ki je trajala mogoče pol ure dnevno, in zelo svetla..

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2009 16:58:29   
Anonimen
Nočem nič strašit, ampak samo dam primer. V soboto sem dobila M, danes sem šla na UZ, ker bi morala začet z IVF postopkom. Od sobote zjutraj do danes je bilo M toliko, da bi npr. šla na en vložek. Rezultat je bil pa viden danes na UZju: cista.  Tako, da lahko je nosečnost, lahko je cista, lahko je pa samo M, ampak pač malo bolj rahla.

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2009 16:59:22   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: MalaOvčka

nikoli še ni zamujala, tole je bilo zdaj prvič, vedno sem mela točne, redne cikle že leta in leta, mogla bi prit 23.10 pa je ni blo..le 3 dni je bla neka "krvavitev" ki je trajala mogoče pol ure dnevno, in zelo svetla..

Hm, glede na tole, kar si napisala, bi ti jaz rekla, da si definitivno noseča, vendar če ti je test pokazal minus user posted image ... Ne vem.

Kava ni mogla vplivati toliko, da bi pokazalo lažni minus. Vsi testi so toliko zanesljivi, da ne glede na to, v katerem delu dneva jih delaš, pokažejo prav. Je pa veliko primerov, ko puncam kaže minus ali plus, pa je potem resnica drugačna. Mogoče si med njimi.
Mislim, da boš test morala ponoviti jutri zjutraj na tešče in ti bo najbolj prav pokazalo. Verjamem, da ti bo težko čakati do takrat.

Samo je pa res čudno, da ti je M zamujala in da si mela samo "delno" krvavitev.... To so vse lahko znaki za nosečnost in zato mi je zelo čudno, da ti je pokazalo minus.

Naredi jutri zjutraj še enkrat! Držim pesti!!! Pa javi rezultat... Aja, če bo še vedno minus bi se jaz vseeno oglasila pri G, pa naj oni naredijo test in pogledajo.

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.11.2009 17:02:56   
Anonimen
ciklus zelo hitro lahko zamuja kakšen teden, dva.. Malo zaradi živčkov, malo zaradi pričakovanja, spremembe letnega časa, prehrane.... ful stvari vpliva na to, tako, da ne glejte točno na dan, ko bi mogla pridit. Ker, kot sem že napisala, teden gor ali dol.

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2009 17:07:48   
MalaOvčka
Hvala za odgovor..

mi je full pomagal, glede na to da sem bla full zmedena, da nisem šla 3 ure na wc (vmes pa še kava + druge tekočine), sem se bala da bi lahko bil vpliv na koncentracijo hormona..
seveda bo težko počakat, bomo pa test ponovili..

seveda da javim rezultat, pa še enkrat hvala

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2009 17:09:31   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: rija

a ti sploh veš, kako potrpežljiva sem zadnje čase? in nasploh....?

user posted image  Lepo to! user posted image

Tudi jaz predlagam pregled pri ginekologu, v kolikor ne bo v bližnji prihodnosti nič konkretnega (ali user posted image  ali user posted image ).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2009 17:19:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MalaOvčka

Živjo!

Imam problem, pa bi upala da mi bo katera od vas, lahko čimprej svetovala..

M mi je zamujala 5 dni, 5 dan sem zjutraj zagledala kot neko krvavitev, trajala je 3 dni, skoraj nič je ni blo, svetla..
ponavadi sem jo mela 7 dni, zelo močno + krči.. nato so se začeli znaki stopnjevati boleče prsi, zgaga, slabost, občutljivost na vonje..

pa sem se danes odločila da naredim test..delala sem s CB in je pokazalo -, me pa skrbi če je mogoče na rezultat vplivala tista kava ki sem jo eno uro pred
testom spila (po tistem seveda nisem šla na wc).. test je bil delan v opoldanskem času..

Je možno da je kava razrečila urin al se lahko na rezultat zanesem?user posted image

Lp, pa hvala že vnaprej za odgovore

Znaki so isti kot pri menstruaciji in nosečnosti. Verjetno imaš zelo veliko željo bit user posted image , zato iščeš povsod znake le-te. Verjemi, da psiha naredi svoje. Če je test pokazal -, potem nisi user posted image . Ker ti testi so tako občutljivi, da če greš v polulan lonček nalit še malo vode, rezultat pri user posted image pokaže takoj +. Preverjeno.user posted image

Vzrok lahko iščeš tudi v hormonih, ko se ravnovesje le-teh poruši, sploh če si bila zadnje čase kaj bolehna.
Tretja možnost je tudi to, da je tista krvavitev bila menstruacija, čeprav ni bila v obliki, ki si jo vajena. Saj ne krvaviš vsak mesec enako, ne količinsko ne po dnevih enako.

Želim ti, da čimprej polulaš lonček s polno user posted image hormonov.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2009 17:53:33   
MalaOvčka
hvala, tudi jas upam da bo čim prej lonček poln user posted image hormonov..

kar se pa tiče psihe, je pa tak..dokler se niso začeli znaki pojavljat, niti nisem pomisilila na to da bi lahko bla user posted image ,
dokler me drugi niso začeli opozarjat..bomo vidli po še enem testu..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2009 20:08:46   
luan

Ne morem da nebuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2009 22:43:09   
MalaOvčka

IZVIRNO SPOROČILO: luan

Ne morem da nebuser posted image user posted image user posted image .

mislim da ste ene lah tak nesramne, na takem forumu..nemorem verjet..žalostno res..

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?