|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem, kako naj dam naslov...
14.6.2005 18:11:11   
Pilar
tej temi, niti nisem sigurna, če najbolj paše pod ta forum, ker se to dogaja vsak dan, je v zvezi z prehrano, greni pa mi tašča...
Na hitro:Jure je star 6 mesecev in vsakič, ko pridemo k njej na obisk, ponuja Juretu hrano. Saj ne ne vem kaj, recimo: po zajemalki malo juhe, pa kuhavnico pomaka, pa dudo v cedevito....pa vino ( po kozarcu).Sva jo z možem že 100X prosila, naj tega ne dela, ampak vztraja. Pa bi ga rada pri njej pustila, ker vem, da ga ima rada, ampak včasih se mi zdi, kot da me malo heca.
Zdej pa mi prosim odgovorite: a pretiravam ker me jezi, ker bi mu dala vse malo za papcat....ker rešitve tukaj ni. Lahko se samo kregam, to pa mi ni všeč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.6.2005 18:34:58   
StBarbara
pri nas je isto; ko je bil star 5 mesecev so mu v roko dali pečenega piščanca in neskončno jim je blo smešno ko je "glodal" tisto kost, pa še velik je tega!poskušam pozabit, ker zdaj je že starejši (bo 1 leto) takrat me je pa to ful motlo.

Mislim, de se ne da nč naredit no, rezen da se kregaš :grrr:
ne zastopjo, ker oni so pa nam dajal jest vse kar jim je padlo pod roke, ko smo bli mi majhni (larifari) 8)

jest sem vsakič znova težila, da moji nazori so pa teki in taki...na žalost brez uspeha; morda pa to lahko pripišemo taščam :hudicek:
lp

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2005 18:39:31   
Anonimen
Kar se tiče hrane, jaz zamižim na eno oko (včasih moram tudi na obe), vsi pa dobro vedo, da bi ji alkohol dal samo enkrat za probat.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2005 18:40:49   
ZARA
Jst pa nič ne mižim!
Povem NE in tako je tud obveljalo,pa pika!
Upri se,preden te povozjo!
Zanor!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2005 18:43:06   
Jančika_
Pri nas se načeloma vsi držijo dogovorov, tako da ni panike, ampak alkohol - tak bi jo nakurila! Ni šans, pa če tvegam zamero do groba.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2005 18:56:25   
Anonimen
Pri nas ni bilo pa nič od tega...ne od mame, še manj od tašče.

Če pa bi kdo posiljeval mojega otroka, bi verjetno zaplesali :grrr:

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2005 19:18:54   
Maš
Ne se ji pustit! Glede varstva pa najbolje, da si odkrita - povej tašči, da bi ga rada pustila pri njej, a se bojiš, da mu bo dala kaj takega, česar ne sme. Menda ti ne bo odrasla ženska lagala o tem, kaj počne s tvojim otrokom, sploh tako majhnim.
Mi pa ni jasno, kaj je s to hrano, da nekateri mislijo, da otroku morajo dati jesti?! Mamicam se mudi dojenčku čimprej ponuditi gosto hrano, čimprej mora jesti najrazličnejše stvari (ponavadi nezdrave), vedno mora nekaj grizljati... Tisto z alkoholom je pa sploh višek neumnosti!!! Čudno, da se nihče ne spomni, da bi dojenčku dali cigarete - čeprav najbrž se tudi taki najdejo :zmeden:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2005 19:27:13   
Anonimen
Jaz jih razumem v toliko, da so oni svojim otrokom dajali gosto hrano precej prej, kot jo dajemo mi. Saj jih ne opravičujem, samo razumet jih hočem.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2005 19:40:47   
Nia30
Halo? Tale tašča se pa res malo heca. Bodita odločna, oba, ne samo ti, in ji povejta, da ne dovolita, da mu daje za pokušat hrano, še posebej pa ne dude v vino!!!
Pri nas je blo podobno pri ta prvi - bi ji že kr juhico dala (pri 3 mesecih), pa kako žemlico za glodat in ne vem kaj še vse. Pa sva z možem oba ostro nastopla. Je bla sicer ful užaljena in mi je zabrusla nazaj, da je ona tri otroke gor spravla. Pa nisva odnehala, sva rekla NE in se je mogla sprijaznit. Sam ta male pa nikol nisem pustila same pri njej, dokler ni bila stara nekaj čez leto. Ji nisem zaupala.
Aja, potem je bil problem še čokolada, ko je bila ta mala že večja. Vedno bi ji čokolade kupovala, pa sva rekla, da naj raje sadje prinese. In tega se še danes drži. Ima pa doma v elementu vedno nastavljeno tablico čokolade, da si lahko Špela, ko pride na obisk, odlomi en košček.
Zdaj pri ta malem teh problemov ni. Samo reče "malo še, pa boš ti tud lahko juhico jedo".

Tako da, bodi trdna in ne popuščaj. Otrok je tvoj in ti najbolje veš kaj je dobro zanj.

Lp

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2005 19:46:42   
Anonimen
Dokler ne boš resno nastopila, te ne bo resno vzela. Ko bo naslednjič poskušala, vzami malega, svoje stvari in pojdi domov. Pa lepo ji povej tako, kot si napisala tukaj. Ker veš (pa ne samo ti ampak tudi zdravniki), da to ni v otrokovo korist, tega ne počneš ti in tega ne bodo počeli niti drugi. Ona je gor svoje otroke spravljala, ti boš pa svoje. In da bi ji otroka kdaj rada pustila, pa se bojiš, ker ji ne zaupaš. Pa naj se sama odloči.
Ampak res nastopi resno, brez kreganja in razpravljanja kdo ima prav. Ti si mati in ti odločaš. Ona pa ima na izbiro, ali sledi tvojim navodilom ali pa otroka ne bo videla.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2005 21:25:42   
Pilar
No...problem je v tem, ker dobro ve(tašča), da ne želiva, da to počne. Ampak res vztraja.Nikakor noče razumeti. Pa bi pustila tamalga kdaj pri njej, pa vem, da mi bo za hrbtom delala po svoje. Zato ji ga pač ne pustim.
Hvala za vaše vrstice, v bistvu me je zanimalo, če sem res tak :hudicek:, ker ji vse to branim.
Pa še neki, mislim, da je ena napisala, da pomoči dudo v vino...ne, dudo v cedevito, vino pa po kozarcu!!!Da ne omenim, da bi sedaj lahko malo z vinčkom podrgnila po dlesni, ker ga matrajo zobki.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2005 21:56:38   
CatJa
Oh, kako znana zgodba.

Ne popuscaj!!!

Moja tasca se danes (pri 13 m.) cinicno rece: "Saj bi ti dala, pa verjetno mamica ne dovoli!?" Mislim, zdaj, ko ze res lahk je bolj kot ne vse, mi mece naprej zadeve izpred nekaj mescev.

Pa tiste finte z vinom in zobki :zmeden: Adijo pamet!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2005 22:10:41   
MB
Vem, da zdaj (tudi) zdravniki prakticirajo samo dojenje oz. mleko do skoraj enega leta. Ampak ko sem imela jaz prvega otroka, to je pred 22 leti, je mala jedla pri 6 mesecih vse. Sadni sok korenček in jabolko npr. smo ji tlačili že po treh tednih - in to po zdravniškem navodilu! Tako da povsem razumem vaše starše, da se jim ne zdi čisto nič posebnega malo kurje juhice ali žemljice in podobno. Treba jim je samo odločno razložiti, da je praksa zdaj pač drugačna. Moj tretji otrok, zdaj 9 let stara punčka, pa se je že pol leta hranila samo z mlekom, tako da upam, da pri vnukih ne bom povsem "zastarela" :)-:)-
Moji starši pa so tudi meni kdaj dudo pomočili v vino, da "je dobro za zobke in dlesni". Se strinjam, da je bedarija, ampak škodilo pa tudi ni. Pretiravanje ne v eno in ne v drugo stran ni v redu.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2005 8:32:24   
Anonimen
S tem tazadnjim pa se, žal, ne morem strinjat. Vino škodi in amen in pika! Alkohol razkraja možganske celice in to je dokazano.
Če vse ostalo še toleriraš, alkohola ne toleriraj - v nobenem primeru in na noben način. Niti dudo v vino in niti prst po dlesni.

Drugače pa kot sem ti že napisala. Dokler ne boš resno reagirala (vstala in šla), te ne bo jemala resno.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2005 9:38:39   
Maxica
Pri nas je isto, veš. Tako da sem zadnjič prav povzdignila glas in rekla, da če mu ne bodo nehali dajati za jest razne čudne:zmeden: stvari, se bomo oblekli in šli domov. Seveda sem jaz izpadla sitna in tečna in sem potem skoz poslušala, ja, ubogi fantek, mu mama ne pusti jesti itd. Ampak me prav briga-kdo bo vstajal ponoči, če mu bo ta hrana škodila? One? Ne, me. Zato se moramo me postaviti za svojega otroka! Saj bodo še prekmalu vse lahko jedli. Ravno pri petih mesecih pa res ne rabijo jesti in piti vse, kar si babice zamislijo. Jaz jih res ne razumem-sama nisem v življenju še nikoli imela potrebe siliti kakšnega otroka jesti ali pa mu siliti skorjo kruha v roko. Zakaj imajo one občutek, da je treba otroka hraniti vsakič, ko ga vidijo??? Imajo to še iz "svojih časov", ko so živeli bolj kot ne v pomanjkanju? So za to naši otroci krivi?:zmeden:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2005 14:31:22   
Gina
Kaj pa vem, jaz se tudi nisem nikoli za take reči kregala. Je preveč drugih malenkosti in večjih reči, ki so pomembnejše. Od ene skorjice kruha pri 6. mesecih ne bo nobenega konec, pa tudi od kake "svinjarije", kot je 3 žlice instant juhe ali krofa ne. Pa da ga zato ne bi nikoli dala babici, mi na kraj pameti ne bi prišlo. Se pa strinjam, da je to malo zoprno, če imaš sam druge poglede na hranjenje.

Kar se pa alkohola tiče, bi pa fejst zaropotala. Alkohol je pa alkohol, ni debate.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2005 21:47:08   
Sibil_
Kot da bi sama opisovala svojo taščo.Pri 4 mesecih bi mu dala že kar celo kremšnito, pa tako bogi je ko mamica ne pusti ....:grrr:
Jaz zaropotam in to fajn, ampak zgleda da še ne zadost fajn,ker še zmerom vztraja-je pa dejstvo, da bo moja tašča dobila mojega sina v varstvo samo in edino, če bom jaz nesposobna ga pazit.Ga dam raje v vrtec, ker ji pač ne zaupam.:hudicek:
LP,
Sibil

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.6.2005 10:04:00   
ana1
Moja taščiča je tudi hotela dajati razne hrane in smo se potem malo bolj na trdo pomenili. Ko jo damo k njej v varstvo ji damo s seboj samo bolj papice, čeprav doma pri nas že je tudi ostale stvari /11 mesecev/. Je pa naša bolj zaprta, tako datudi zaradi tega zatežim zakaj ne sme tega in tega. Pa tudi natančno jo opazujemo kot ji damo kakšno novo hrano zaradi alerfij, jagode so že taka stvar.

Postavi se za otroka, kljub temu, da te potem označijo, da si tečna.

lp, :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?