barni
|
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera Prvič v vrtec - katastrofa. Naša je šla v vrtec septembra z 14 meseci, prej nikoli bolna, razen vnetja ušes, sedaj pa samo smrka, kašlja, bruha in driska. Težave kar kolobarijo, res pa je, da jo jaz, razen v primeru vročine, peljem v vrtec. Sem namreč ugotovila, da drugi starši počnejo isto, torej je vedno nekdo v skupini, ki ali kašlja ali smrka, pa se tudi vzgojiteljice ne sekiraJO PREVEČ, KER JE TO NORMALEN POTEK. Prvo leto pač poberejo vse živo. Sem pa zaradi tega začela tamalo navajati na redno umivanje rok, poleg tega ji dajem imunal za otroke ter upam, da bomo zvozili zimo z čim manj odsotnosti. Res pa je tudi, da so si otroci zelo različni in tako tudi dovzetni za bolezni. Srečno vsem skupaj. Zelo zanimivo. Nam so na roditeljskem sestanku izrecno povedale, da ne smemo vozit otrok bolnih v vrtec. Napisale so spisek znakov, s katerimi otrok ne sme priti v vrtec. Ampak glej ga zlomka, kadar pridem po naso, vedno vsaj trem tece iz nosu, kaslajo in kihajo, eden je na meji, kaksen ze skoraj z vrocino... Naso damo ven iz vrtca vsakic ko jo vidim, da nekaj bo. Pa sem zdaj tudi jaz pomislila, da zakaj ze? Ce drugi pripeljejo bolne, da pol nasa pokasira, bom pa se jaz. Z vrocino jo ne peljem, ampak ce pa ji tece iz nosa in kasja pa jo bom. dost mam. Trenutno smo sept doma, ker ima vneto oko. Le kje je to staknila? V ponedeljek je bila v vrtcu, v torej je se slo, popoldan se je ze videlo, da se ji oko solzi, v sredo ze gnoj. Mah... ce bi vsi zdrave otroke vozili v vrtec, ne bi bili vsi skos smrkavi in bolni. Razumem da vcasih, zboli, samo ne tako, da si kar podajajo.
|