Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 28.10.2009 17:29:53
|
|
|
|
mala zirafa
|
A celo tečaj obstaja?Ta mi je nova, ker če hočeš delat v vrtcu moraš imet priznano 5. stopnjo, vzgojitelj pr. otrok, ne pa tečaj V starih časih so res bili tečaji.Mogoče je pa mišljeno za odpret sp varstvo otrok na domu?Za vrtec ti tečaj odpade.
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 28.10.2009 17:38:04
|
|
|
|
2srcka
|
Ja samo na tečaj se lahko vpišeš če imaš 5. stopnjo že narejeno in potem delaš samo strokovne predmete. Na koncu si isto kot če hodiš 4 leta - pomočnik vzgojitelja, in se lahko zaposliš v vrtcu.
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 28.10.2009 21:35:54
|
|
|
|
brina 1
|
Obstaja prekvalifikacija, ne pa tečaj. Traja eno leto. V Ljubljani je Cene Štupar, Zaris...Narediš vse izpite in pa tudi prakso. Maturo iz pedagogike ali psihologije, pa nše zagovor praktičnega dela imaš.
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 28.10.2009 22:47:56
|
|
|
|
birdy
|
Ja, jst to prekvalifikacijo obiskujem v Škofji loki. Zaenkrat mamo tri predmete, prfoksi ful fajn A te kej konkretnega zanima?
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 28.10.2009 23:00:32
|
|
|
|
2srcka
|
Ja ne vem pol je ta tečaj prekvalifikacija, piše drgač poklicni tečaj za predšolsko vzgojo, ne samo v Loki ampak tudi na drugih šolah. Mogoče je pa to prekvalifikacija? Samo čudn, ena tudi hodi na predšolsko vzgojo pa pravi da ne na tečaj. Vendar ona ima triletno šolo narejeno, torej na tečaj ne more. Potlej jaz to razumem tako, da če imaš narejeno četrto stopnjo delaš izpite ki ti manjkajo, če pa imaš peto stopnjo pa poklicni tečaj. Birdy, spraševala sem ker razmišljam, sem že skoraj odločena, da se vpišem a nikogar ne poznam. Ja je pa vodja izo. odraslih rekel da so zdaj trije predmeti. So težki?
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 29.10.2009 7:35:50
|
|
|
|
mala zirafa
|
Vprašaj na Ljudski univerzi.
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 26.11.2009 19:56:59
|
|
|
|
tasia
|
Jaz sem se prav v teh dneh pozanimala, ker tudi nameravam prekvalifikacijo narest in je tako: obstaja prekvalifikacija IN poklicni tečaj. Za prekvalifikacijo rabiš le zdr. potrdilo in osnovno šolo, za tečaj pa potrdilo in 4-letno srednjo. Predmete, ki jih imaš od prej ti priznajo, ostale moreš narest, pa še hospitacijo in prakso v vrtcu. Pa veliko sreče
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 26.11.2009 21:03:58
|
|
|
|
2srcka
|
Tasia, sem se tudi jaz pozanimala, ampak še vedno me nekateri ki delajo prav prekvalifikacijo čudno gledajo da obstaja kaj takega?! Ne vem, mogoče so mi pa fouš ker grem jaz lahko na poklicni tečaj oni pa ne ker imajo triletno srednjo šolo. Meni so rekli da zdaj ne vpisujejo več ker jih je preveč. Naslednji vpis je februarja in jaz kolebam ali c Škofjo Loko ali v Lj kjer je ceneje.
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 0:12:30
|
|
|
|
Raho
|
Če se vpišeš na poklicni tečaj, to pomeni, da opravljaš samo strokovne module in praktični pouk SŠ programa (imaš opravljene vse oveznosti iz splošnoizobraževalnih predmetov) - s tem, da tukaj ni nujno, da si opravil maturo ali POM. Pogoj je uspešno zaključeni vsi 4 letniki. Tako si pač posamezniki pridobijo prvi poklic na ravni kot ga omogočajo ustrezne srednje strokovne ali tehniške šole. Poklicni tečaj pomeni drugo pot do naziva strokovne izobrazbe, za katerega obstaja tudi štiriletni program srednjega strokovnega ali tehniškega izobraževanja. Sprva so bili PT namenjeni samo gimnazijcem (tudi z opravljeno maturo), da so si, če niso bili uspešni pri študijo) lahko pridobili poklic. če pa se vpišeš v prekvalifikacijo, pa poleg strokovnih modulov opravljaš lahko še kak splošnoizobraževalni predmet, ki ga v SŠ nisi imel, je pa na predmetniku vzgojiteljske, hkrati s tem pa tukaj že imaš opravljeno maturo ali POM in lahko opravljaš samo 2. in 4. predmet POM. To, da pa za prekvalifikacijo potrebuješ OŠ, pa ni res. Z OŠ se lahko vpišeš samo v redni 4-letni program, je pa res, da pa se ti na podlagi primerljivosti priznajo predmeti, ki si jih že opravil v SŠ, četudi si šolanje opustil. In prekvalifikacija je samo sprememba poklica - se pravi, da moraš imeti enako stopnjo izobrazbe, medtem ko pa se moraš vpisati v 1. letnik, če imaš npr. nižjo stopnjo izobrazbe, vendar se ponavadi nekateri predmeti priznajo...
< Sporočilo je popravil Raho -- 27.11.2009 0:13:53 >
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 12:39:19
|
|
|
|
tasia
|
No, jaz ne bom pametna, povem samo, kar sem bila informirana. Itak če gledaš spletne strani, za vsak inštitut malo drugače piše. Kar se pa tiče vpisa, 2srcka, na Cene Štupar v Lj vpisujejo tudi med letom, če zamudiš vpis. Mene so povabili, naj prinesem spričevala za priznavanje izpitov, da mi povejo, koliko še morm narest in za ceno. Oglej si malo njihovo stran za informacijo. Mogoče se še srečamo... Čav
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 19:46:33
|
|
|
|
Raho
|
Tasia, da ne bo pomote - nisem pametna, meni so ti programi moj vsakdanji kruh. Delam na področju izobraževanja odraslih in najverjetneje imam tudi kaj pojma o tem, če mi je to vsakdanje delo, ne?
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 20:49:59
|
|
|
|
tasia
|
Joj, Raho, žal mi je ker si me narobe razumela . Sploh nisem mislila tako! Hočem le reči, da vem le toliko, kolikor sem napisala (slišala, prebrala), ne pa da si ti "pametna". Se opravičujem za nesporazum. Mi pa zato lahko še kakšno informacijo posreduješ, če si že v tem fohu, vsaka je dobrodošla. Veš, jaz se še borim za vsakdanji kruh... Lp in
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 21:02:57
|
|
|
|
2srcka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho In prekvalifikacija je samo sprememba poklica - se pravi, da moraš imeti enako stopnjo izobrazbe, medtem ko pa se moraš vpisati v 1. letnik, če imaš npr. nižjo stopnjo izobrazbe, vendar se ponavadi nekateri predmeti priznajo... Kolegica dela prekvalifikacijo in ima dokončano triletno srednjo šolo. To se pravi da ona sploh ne more tega delat ali kaj (Če ima od prej 4. stopnjo in zdaj dela 5. stopnjo)? Kolikor jaz vem je predšolska vzgoja 5. stopnja. Ali pa ona ne ve kaj je predvalifikacija, dokvalifikacija....
< Sporočilo je popravil 2srcka -- 27.11.2009 21:06:43 >
|
|
|
|
RE: poklicni tečaj predšolska vzgoja - Škofja... 27.11.2009 21:04:48
|
|
|
|
2srcka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasia No, jaz ne bom pametna, povem samo, kar sem bila informirana. Itak če gledaš spletne strani, za vsak inštitut malo drugače piše. Kar se pa tiče vpisa, 2srcka, na Cene Štupar v Lj vpisujejo tudi med letom, če zamudiš vpis. Mene so povabili, naj prinesem spričevala za priznavanje izpitov, da mi povejo, koliko še morm narest in za ceno. Oglej si malo njihovo stran za informacijo. Mogoče se še srečamo... Čav Ok. Bom pogledala. Sicer sem gledala Trgovsko šolo v Lj kjer tudi izvajajo tečaj PV.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?