|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje nog in prstov na rokah....
25.10.2009 11:11:28   
tweety83
prosim pomagajte mi......
Sem v 28t nosečnosti in so mi začele zatekati noge in pa prsti na rokah - so videti kot eni čevapčiči. Prstanov sploh ne morem nositi.
Kaj lahko sama naredim za to?

hvala in lepo nedeljo

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje nog in prstov na rokah....
25.10.2009 11:48:47   
smuki
Jaz sem že v 22. tedenu dobila neslano dieto zaradi zatekanja nog. Čeprav so men noge zatekale še preden sem bila noseča. V glavnem, potrebno je čim manj slanega jest (sem pa G povedala, da v službi nimam izbire, da bi jedla nič slano, zato je rekel, da pač naj samo pozim, da ne jem jedi, ki so bolj slane), veliko počivat, noge podlagat, tud sprehodi naj bodo raje 2xpo 10 min, kot enkrat pol ure.
Zdaj se počasi privajam na to, da si skušam nič solit... pa mi je tako nagravžno... (npr. meso). Sam od od sadja pa jst ne morem živet.
Aja, pa strogo so prepovedani čipsi, suhe mesnine (tega tak in tak ne bi smele), paštete, juhe,....

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2009 12:28:00   
slovenka
Kako juhe? Strogo prepovedane? Ali misliš za zatekanje ali na sploh? Juhice so pa ja fajn... ostalo se strinjam. Pa ni samo zaradi soli to otekanje v user posted image . Jaz sem v prvi user posted image bila nekaj dni otečena - in sem prepričana, da zaradi vročine. Ker ko je malo popustila, tudi nog nisem imela več tako otečenih...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2009 12:46:22   
tweety83
Ja vem kako je to imeti neslano dieto in to me ne bi niti motilo tako zelo,da ne bi zdržala. Ampak gibanje,omejeno na 2krat po deset minut in ne pol ure skupaj?Halo?

Aja pa še to sem pozabila dodati,kadar imam roke v kakšnem dvignjenem položaju imam takoj ful mravljinčaste prste. Kaj je pa temu vzrok?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2009 14:27:25   
smuki
Ja, men je strogo prepovedal juhe - sploh te iz vrečk (prej so mi pa zelo pasale juhce, sploh domača goveja).
In kar se tiče gibanja je bilo tud men čudno, da sam tako mal (10 min je men glih dvakrat okol hiše), ker drugače se fajn počutim in tud noge mi ne zatekajo tolk, da ne bi npr. mogla več kakšnih čevljev obut (opazi se npr. ko si zvečer sezujem nogavice, se mi pozna črta). Pa tud pritisk imam čist normalen.
Pa še to... sem mal brala po forumu - enim je bilo rečeno, da čim manj pit, enim, da je treba ful pit? Men je razumljivo, da treba pit... da se že telo čisti. Sam je pa res, da nisem hudo disciplinirana, da bi spila več kot 2 litra na dan.

Glede mravlinčenja mislim, da je vzork v prekrvavitvi (laično razmišljam). In ravno tu bi pomagalo gibanje... čim več, da poživiš obtok. Ah, saj ne veš nikol kaj bi bilo bolje in prav....

Pa še nekaj... poleg tega, da bolijo noge zaradi zatekanja in da ni prijeten občutek, kako vpliva zatekanje na otroka?

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2009 15:16:26   
Gwendolen
To glede juh iz vrečk je čisto logično, ker res vsebujejo veliko soli.

Glede navadnih domačih juhic mi pa ni čisto logično, sploh če skuhaš neslano. Mogoče goveje vsebujejo ful natrija, tega pa res ne bi vedela. Mislim pa, da zelenjavne lahko v vsakem primeru ješ, če jo skuhaš brez soli oz. z minimalno soli.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2009 15:22:22   
tweety83
Punce hvala,bom pa še vprašala v sredo ginekologa,kaj bo povedal o vsem tem.

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2009 15:35:25   
miapia
Izogibaj se slanim nezdravim prigrizkom. Omeji na min kuhinjsko sol, sploh rafinirirano. Kupi si Himalajsko sol ali solni cvet. Je veliko bolj zdravo. Sol v prehrani pa vsekakor moraš imeti, ker je mineral in ga nujno potrebuješ.

Počivaj, ne pretiravaj z dolgimi sprehodi (žal), sploh pa niso zdravi šoping centri, kjer že nenosečemu zgorijo noge.

Noge v luft - čimvečkrat.

Knajpaj noge.

Kupi si kakšen gel za zatečene noge (Priporočam ti Clarins-ovega)

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2009 10:05:23   
naja78
ojla.meni niso noge tolk zatekale kot roke.user posted image
ko se spomnim okoli 8 meseca nosečnosti tudi noža,vilice nisem mogla držati,modrca zapet,normalno oblečt,....ob tem so mi začeli še mravljinčit,slednje pride zato ker voda stisne živec v zapestju ob kosti-krpalni kanal.ne pomaga nič,podlagat ponoč roke,da so v višini telesa,haldit zapestni sklep pod curkom vode-trenutno.
po porodu po kakem mesecu,dva je boljš.nikoli pa ne neha mravljinčit.pomagalo bi edino zreduciranje telesne teže-več kot 10kg ,ampak kaj ko sem ponovno user posted image ....user posted image .bo že.mine je pa zoperno.aja pa operacija karpalnega kanala.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2009 10:25:05   
*I.am.happy*
živjo,

no jaz grem proti koncu nosečnosti, še 3 tedne, in imam zjutraj debele prste, zvečer pa gležnje. ti pa priporočam in meni to res noro pomaga. namakanje nog v slani kopeli. ene pol urce potem pa itak v luft na blazino ali kaj takega. moji gležnji so po tej kuri skoraj manekenski user posted image drugače pa baje pomaga kneipanje. se pravi izmenično mrzlo toplo tuširanje ipd.

No in pa vse to kar so punce napisale. Izogibanje soli itd.

LP

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?