Sandra91
|
Hojla! Tudi jaz imam podobne. Moj pes je majhen, havanski bišon star 4 leta in preprosto ni za v javnost. Ne le to, niti v prisotnosti obiska ne sme biti, ker je preprosto nemogoč, vsakega neznanca naskoči in se ''pari z njegovo nogo'', brez izjeme! Domačih sicer ne, razen babice. Igra s psi odpade - naskoči tudi njih. Uboga, ko smo mi zraven (takrat ve, da ne sme v spalnico, ne sme skoz vhodna vrata), kakor hitro pa nas ni ali mu obrnemo hrbet, oddrvi. Na sprehodu se redko odziva na klic, poskusila sem ga podkupiti s priboljški, nič. Kar gre. Zapodi se za vsako mačko; ko gre pes mimo ograje, znori, vpije, skače po ograji... Poskusila sem že vse našteto. Npr. Razume ukaz ''ne''. in npr. neha naskakovat. Za nekaj minut. Škropljenje z vodo, nasilno odrivanje, ignoriranje, pribiljšek ob koncu neželjenega obnašanja, aktivnost (tudi 10 km tekanja ob kolesu ga ne utrudi dovolj, da ne bi ponorel/naskakoval). Kadar ga zmotiš pri ovohavanju česarkoli ali ko sem ga v preteklosti poskušala odnesti izpod babičine mize, pod katero se je v neubogljivosti skrival, me je konkretno šavsnil, ostala mi je nekajcentimetrska. Tega sicer več ne ponavlja in gre izpot mize, kadar rečem ''grema''. Moj študentski žep žal ne premore kakšne kvalitetne pasje šole (sem iz Maribora), nimam namreč niti štipendije. Ob mojem zahtevnem študiju ni možno neko konkretno študentsko delo. Ko bom zaposlena, bom vsekakor pripravljena odšteti za pasjo šolo in upam, da to razumete. Pred 4 leti je bila situacija z družino drugačna, zato se je tudi finančno stanje spremenilo in je v glavnem vse na meni, preden me napadete v smislu ''zakaj si si sploh omislila psa''. Pri svojih 18 letih sem bila osamljena in zaželela sem si družbe, zdaj se mi pa to maščuje. Nikdar še nisem videla tako neubogljivega, trmastega, neučljivega psa, pa poznam veliko lastnikov psov, ki nimajo z njimi težav. Upoštevala sem tudi VSAK nasvet, ki vključuje zagotavljanje dominance nad psom, od postavitev meja, do sprehodov (hoja ob nogi ali za mano), pri vratih grem najprej jaz noter, nato pes, pes ne spi pri nas, ne dajemu mu za jesti iz mize. Ne vem več, kaj naj storim :(
|