zaspancek1
|
[/quote] S poštnino je tako, da ni določena vnaprej, ampak je odvisna od tega, kaj naročiš. Ko oddaš naročilo, oni pri dostavljalcu preverijo, koliko bo zaračunal, pa ti potem sporočijo, koliko bo znašala poštnina in te prosijo, da poveš, ali si jo pripravljen plačati. Torej se v tem koraku lahko še brez problema odločiš, da naročilo prekličeš. Jaz sem pri njih naročila Evolvo, ki je stala 100 funtov, poštnina pa je bila 36 funtov. To je dobrih 154 evrov, kar je še vedno cca. 90 evrov ceneje, kot če bi Evolvo kupila v Baby Centru. RRP pomeni "Recommended Retail Price". To je cena, ki jo proizvajalec predlaga trgovcu kot prodajno ceno za svoj izdelek. V mojem primeru je bila RRP 150 funtov, trgovec pa je to ceno znižal na 100 funtov. Pramworld ti podaja RRP zato, da ti vidiš, koliko so znižali ceno. Reklamna poteza Prava cena (ki jo ti plačaš) je tista, ki jo napišejo izven oklepaja, ne pa RRP. [/quote] Hvala za pojasnila..sem jim tudi poslala mail, saj sem hotela naročiti Maxi Cosi Tobi sedež, katera cena je v evrih 178,20 EUR, pa bi zanj poštnina znašala 42,00 EUR, torej se mi ga skoraj ne splača tam kupovati, ker ga v NE na e-bay-ju dobim za 220 EUR. Kakšen pa je ta sedež EVOLVA??? In kakšna je razlika med BRITAX in ROMER....ker v BC prodajajo Romerja, tukaj pa Britax-a??? Je to sedež od 9-36kg? Se mu da naklon spreminjati med vožnjo. Kakšen je v primerjavi s Tobijem??? Hvala za pojasnila. [/quote] To je enak avtosedež (skupine 9-36 kg). Britax je kupil Roemer, naziv pa je pac prilagojen trgu. V Evropi (celinski) je bolj znana nemška firma Roemer. Tudi jaz sem ga gledala v BC in mi je kar vsec, tako da ga bomo najbrz kupili za v drugi avto (sicer ze imamo Recaro Young Sport). Naklon se ne da spreminjati med voznjo, kar mene niti ne moti, saj se pri nas med voznjo ne spi. Kar se tice Tobija, pa je letosnji model izboljsan (ADAC test: majhne obremenitvene vrednosti pri bočnem trku in povprečne pri celnem), sicer pa je to sedez skupine I (9-18 kg). Mogoce pa se splaca narociti sedez Britax/Roemer King Plus (ima enake ocene glede varnosti), cena na Pramworld je 119,95 funtov, v BC pa 245 EUR.
|