Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 8:37:42
|
|
|
|
mamicaTaja
|
Včeraj sem v službi zvedela, da je neka sprememba v zakonu in da ti po 6 mesecih zaposlitve ne pripada več cel dopust in polni regres. Ali mogoče katera ve, če je to res? Namreč jst začnem s porodniško sredi decembra in bi tako po njihovi logiki propadlo 10 dni dopusta zarad te spremembe zakona. Razložili so mi, da se po novem gleda koliko časa si zaposlen v tekočem koledarskem letu. Torej ker sm jst zaposlena od konca aprila, mi pripada le sorazmerni delež dopusta in regresa za obdobje od aprila do konc decembra. Januarja pa bi oni meni dali preostanek dopusta za obdobje od jan. do aprila 2010, ko bi bila 1 leto zaposlena. Pogodbo o zaposlitvi pa imam do konc avg.2010. Še najbolj od vsega pa me jezi ker so mi na začetku dali odločbo o dopustu na kateri piše da imam 29 dni dopusta in mi šele zdej povejo, da ga imam do decembra v bistvu le 19, od janurja do aprila pa bi potem dobila še 10 dni, ampak takrat bom jst seveda že na porodniški in ga ne bom mogla koristit, kar pa jih seveda sploh ne zanima. Tako da punce, ki se spoznate na delovno zakonodajo, prosim za pomoč, da se prepričam, da je res tako, da me ne bodo kaj ogoljufali... Hvala za vaše odgovore. LP
|
|
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 8:44:46
|
|
|
|
bskrle
|
Branža? Nujno pojdi do sindikalista. Od kdaj si zaposlena, za nedol. čas?
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 8:49:48
|
|
|
|
mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle Branža? Nujno pojdi do sindikalista. Od kdaj si zaposlena, za nedol. čas? zaposlena sm za določen čas od aprila 2009 do avg.2010, in sicer v nekakšnem vzgojnem zavodu (torej sociala). Sej zato bi se pa rada prej pozanimala če je res taka sprememba, da se ne bom za brez veze kregala z njimi...
|
|
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 9:45:15
|
|
|
|
Tasika
|
Bo njihova razlaga držala. Če si zaposlena od aprila do decembra ti pripada sorazmerni del dopusta (in posledično regresa). Če bi bila zaposlena od 1.1., bi ti s 1.7. pripadal cel dopust, in bi ga lahko v teoriji v juliju tudi porabila, če bi bilo v avgustu del.razm. prekinjeno ne bi bilo posledic. Tisto o celem dopustu pa 6 mesecih se nanaša na zaposlitve od 1.1. tekočega leta.
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 9:47:09
|
|
|
|
zvesta
|
Kolikor sem jaz seznanjena, zadeva ne drži. V trenutku, ko si zaposlena več kot 6 mesecev v koledarskem letu, ti pripada celoten dopust in regres.
|
|
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 10:05:10
|
|
|
|
Pigy
|
živjo! Jaz sem bila zaposlena v podjetju od oktobra 2007 do 29.6.2009 in mi je v letu 2009 pripadalo samo polovica regresa in polovica dopusta. Sicer mi niso glih hotli priznat ta zadnji mesec, vendar sem se obrnila na inšpektorat. Tko da je inšpektor rekel, da podjetje ni dožno plačati regres in dopust za celo leto, če nisi pri njih zaposlen. Tko da v tvojem primeru kr drži kot so ti rekli v podjetju
|
|
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 10:19:40
|
|
|
|
bskrle
|
res se obrni na sindikat, ker tukaj je sto zgodb.A spadaš v SVIZ . POKLIČI na območno enoto
|
|
RE: ne pripada več cel dopust po 6 mesecih???!!! 21.10.2009 10:21:32
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pigy živjo! Jaz sem bila zaposlena v podjetju od oktobra 2007 do 29.6.2009 in mi je v letu 2009 pripadalo samo polovica regresa in polovica dopusta. Sicer mi niso glih hotli priznat ta zadnji mesec, vendar sem se obrnila na inšpektorat. Tko da je inšpektor rekel, da podjetje ni dožno plačati regres in dopust za celo leto, če nisi pri njih zaposlen. Tko da v tvojem primeru kr drži kot so ti rekli v podjetju Ja, pri tebi se strinjam, da so naredili tako, ker nisi bila ne eno ne drugo koledarsko leto tam neprekinjenih 6 mesecev.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.10.2009 13:37:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.10.2009 13:58:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.10.2009 13:04:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
Kdaj ste rodile?Kdaj ste rodile prvega in drugega otroka?Oba na rok. (
14%)
Oba čez rok. (
24%)
Oba pred rokom. (
28%)
Prvega pred, drugega po roku. (
7%)
Prvega po, drugega pred rokom. (
12%)
Enega na rok, drugega pred/po roku. (
15%)
Število vseh glasov: 139Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!