|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodna izkušnja - končno
13.6.2005 12:42:45   
Čajček
Sice zelo na kratko. Pri meni so se rahli (boleči) popadki začeli3 dni preden sem rodila, tako, da je bil zelo naporen teden. V glavnem v sredo sem imela pregled, kjer so rekli, da sicer se nekaj dogaja, naj pa kar grem domov, čez dva dni pa je g. na pregledu rekla naj kar grem rodit :ups: . Tako sem se sprehodila do porodnišnice (rodila v Šempetru). Tam smo izponili papirje, mi naredili klistir in me pobrili, potem sem se pa lahko še stuširala in že smo šli v porodni blok. Babici Urška in Metka, ki sta bili prvi del poroda zraven sta pa prav krasni.
Ker so bili oji popadki prekratki in premalo močni sem dobila flaško, kar je sicer intenziteto popadkov povečalo, ne pa tudi njihovega trajanja. Potem so mi predrli mehur, babica, ki je prišla potem, Josipa, je super ženska, me je pa še "ročno raztegovala", da bi se bolj odprla. Dobila sem še drugo flaško, ki je spet povečala intenziteto in ne trajanja (auč, je bolelo), zato sta s sestro Verico poklicali še zdravnika in se odločili, da mojemu junaku malo pomagajo, tako da ga potisnejo. No v drugem poskusu (z zdravnikom na trebuhu) nam je uspelo in rodil se je Bor. Zadeva je trajala nekje od 11ih dopoldan do 17.20. Potem pa še šivanje in umivanje....
Jaz sem bila zadovoljna s Šempetrom, tudi potem, ko so sestre na oddelku res rade priskočile na pomoč. Hvala vsem.
Še posebi tatiju, ki je deloval, kot, da v življenju ni počel drugega kot pomagal pri porodih :bravo: .

Čajček

za kakšno vprašanje pa sem na voljo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
13.6.2005 12:48:05   
Kety
Ooooo, bravo Cajcek!:bravo::bravo::bravo:

Veselo se crtatjet in uzivajte v spoznavanju drug drugega!9nebesa

Srecno! :rozica::rozica::rozica::rozica:

Lp Kety

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
13.6.2005 12:51:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čajček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2005 12:56:22   
Grascakinja
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2005 13:14:07   
Čičica

Bravo, Čajček! :bravo::bravo::bravo:

Pa čestitke tudi tatiju in Boru.

Lepo, da si bila zadovoljna s Šempetrom - mene čaka nekje v avgustu. A si imela Bora skozi ob sebi al so ti ga kaj odpeljali, če si bila utrujena? Si mogoče imela napisan porodni načrt? Si kar tam povedala, kaj bi rada oziroma si želiš? Pa upoštevajo tvoje želje?

Napiši kaj, ko boš imela čas. Hvala! :rozica:

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2005 13:18:57   
lex
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Pa velik zdravja in cartanja!:angel:

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2005 13:43:52   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo:Bravo in čestitke!:bravo::bravo:

(odgovor članu Čajček)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2005 21:45:22   
cmokec
Čestitke :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2005 17:13:09   
Čajček
Draga Čičica. Končno dve minuti, da ti odgovorim:)-
V Šempetru so sicer novorojenčkom prijazna bolnica(al nekaj takega), kjer naj bi imel dojenčka stalno ob sebi. So pa sestre mamicam (in verjetno sebi) prijazne in ti ga čez noč odpeljejo, da se naspiš, pa smo vsi dobre volje. Seveda, če nočeš pa ne. Prinesejo pa ti ga za dojit, ko se zbudi.
porodnega načrta nisem imela. Želje pa mislim, da kar upoštevajo, če se le da. Ne vem, če ste že bili na ogledu porodnišnice, vendar imajo kar nekaj pripomočkov, od žog do plezal.... Meni pa je najbolj pasalo ležanje na boku, čeprav sem prej fantazirala o vsem mogočem...Ko si tam namreč šele veš kaj ti najbolj odgovarja...prej pa si lahko vse lepo predstavljaš, ampak misli, da se ne tako izteče. Pa ne mislit, da te strašim, hočem samo povedat, da je vsak porod in situacija drugačna.
Srečno in kar piši, če te še kaj zanima. :sloncek:

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2005 14:21:36   
Tricia
Lep pozdrav Čičica!

Evo, tudi jaz sem rodila v Šempetru 13.5. in sem bila kar zadovoljna. osebje je vredu, razen ene babice ki me je sprejela in pregledala in ker ctg ni zaznal popadkov, se je do mene obnašala, češ. kaj si pa ti prišla dol delat in me je poslala na hodnik čakat... No. čez dve uri pa sem imela popadke na 3 minute in je hvala bogu prišla v ismeno babica Josipa, ki je tudi potem vodila porod. Vsaka ji čast, res je super. Pa tudi ostale babice so res fajn, še posebej ta mlade. Edino še ena sestra, tista s črno obrobljenimi ustnicami :zmeden: ( čajček ti že veš mogoče) mi ni bila simpatična, ostale pa bp...
Drugače pa res ni problema če želiš da ti otročka odpeljejo, sam pozvoniš in jim poveš, pa ga že odpeljejo in ti ga pripeljejo dojit...

Vse se da zmenit z njimi, sam tiho ne bit. Povej kaj hočeš in sigurno ti bodo ugodili tako da bo prav zate in :duda:.

Srečno nosečnost in ko bo čas čim lažji porod ti želim. :metulj:

Tricia

(odgovor članu Čajček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?