|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   14m malček tepe:(
20.10.2009 12:19:48   
clara23
Bom še semle napisala..

Pozdravljene,

pri svojem 14m malčku zadnje čase opažam, da zelo rad tepe . Ko npr. gledava slikanico o živalih, jo po doloćenem času udari s pestjo. Tudi mene je že udaril. Seveda ob vsakem udarcu naredim resen obraz, mu povem, da se to ne dela, da me boli in da bi tudi njega bolelo, če bi ga kdo udaril. Ampak on s tepežem nadaljuje..najbolj zanimivo pa je to, ker nimam pojma od kje bi to pobral Udarila ga še v življenju nisem (in ga tudi ne mislim!), nobeden v družini nikoli drugega ne udari, v vrtec ne hodi, tudi televizije ne gledamo, da bi tam lahko videl..

Kaj naj naredim, ker tega bi ga pa res rada odvadila? Naj bom samo vztrajna in ga vsakič opozorim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 14m malček tepe:(
20.10.2009 13:04:23   
MAŠKA
Pri tej starosti mislim, da je čisto dovolj, da ga opozoriš, da ne dela prav. Lahko je to le eno obdobje, ki bo slej ko prej minilo.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2009 13:10:07   
lilka
Kaj pa vem kje to poberejo, od sestrične hči je stara tam nekje kot tvoj in je že dvakrat mojo Tinko primazala, ne vem, moja ni nikoli tega počela še, že sestrični nisem znala razložit zakaj njena to dela, če je tudi ona ne tepe in nič...pojma nimam....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2009 16:17:58   
zinkazi
Otrok to lahko vidi, lahko pa je to enkrat naredil, sedaj pa to še poskuša.
Ko udari knjigico, recite, da bosta (če je na sliki muca) muco božala, božajte knjigico vi, potem pa primite še njegovo roko in z njo pobožajte knjigico. Tako naredite tudi, ko udari vas. Naj spoznava prijetno komunikacijo, prijetne dotike. Tudi sicer se igrajte prstne igre in podobne igre z dotikanjem, božanjem.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2009 21:34:11   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Ko udari knjigico, recite, da bosta (če je na sliki muca) muco božala, božajte knjigico vi, potem pa primite še njegovo roko in z njo pobožajte knjigico. Tako naredite tudi, ko udari vas. Naj spoznava prijetno komunikacijo, prijetne dotike. Tudi sicer se igrajte prstne igre in podobne igre z dotikanjem, božanjem.

No to prakticiramo mi, čeprav se zgodi izjemno redko, da koga/kaj udari, saj ji že odkar je prvič to naredila vedno rečem, "ne lubica, ne tako, boža boža delaj" in ji z njeno rokico pokažem in jo jaz pobožam in deluje user posted image , pa še všeč ji je.

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2009 21:48:48   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

no, saj to sem tudi že sprobala, pa jo potem takoj spet udariuser posted image . Mogoče moram pa res samo vztrajati, ker to se dogaja šele cca 10 dni..

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2009 8:09:38   
mate0ja
naša malčica je okrog enega leta tepla, ker ni znala božat oziroma je mal bolj močno božala. Mogoče tudi tvoj malček želi pobožati. Ne ve, da ni potrebno tako močno. Naša se je skozi "udarca" naučila božat. Vsakič sem jo popravila, jo pokazala kako se to počne in sčasoma se je navadila. Zdej boža vse kar se ji dopade. 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2009 8:58:29   
bskrle
otrok še nima fine motorike, božati še ne zna, pa fino se mu zdi. Odstrani ga, mu povej, da te boli, to je le faza.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2009 17:04:40   
TiaSara

Otroci ne rabijo zgleda za to, da udarijo, tako kot ne rabijo videti nekoga kako se doji, da bi to znali. Tudi ljudje smo do določene mere nagonska bitja, pa če to priznamo ali ne. Je pa potem na starših, da otroke naučimo, da določeno vedenje ni zaželeno.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.