Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 5:58:50
|
|
|
|
anika87
|
Naš škrat bo kmalu prerastel globoko košaro in me zanima, kako dolgo mora še strogo ležat na sprehodih, ali ga že lahko kaj posedam? Sicer se že hoče dvigovat, kot da bi delal trebušnjake, malo ga že posedam pri sebi na kolenih, vendar še ne sedi sam. Ali ga dgivnem šele ko bo samostojno sedel, ali že prej, glede na to da je v vozičku 5-točkovni pas?
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 8:38:33
|
|
|
|
zaspancek1
|
Nasemu smo (sicer je ze od zacetka bil v sportnem delu, ki se cisto poleze) pri ene 3,5 mesecih dvignili naslon, ker se je kar naprej dvigoval in opiral na komolce. Sicer je to za nekatere odlocno prezgodaj, ampak ce se ze sam dviguje in noce lezat, ga pa tudi ne bom privezovala, da bo lezal. Sicer pa ne poznam nobenega otrocicka, ki bi zdrzal leze v kosari 6 mesecev . Glede 5-tockovnega varnostnega pasu - najbrz lahko malo prilagodis in ga pripnes samo cez pas. V zacetku je pri nas to zadostovalo, ni mogel nikamor pobegnit.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 8:47:15
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 Sicer pa ne poznam nobenega otrocicka, ki bi zdrzal leze v kosari 6 mesecev . No, potem pa pridi spoznat mojega sina, ki je v košari spal brez problema vse do konca 7. meseca, pa še bi, če je ne bi prerasel.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 8:51:00
|
|
|
|
anika87
|
Men se pa zdi da jo bo moj prerastel čez kak teden-dva, pa še 4 ni star...
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 8:53:11
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Men se pa zdi da jo bo moj prerastel čez kak teden-dva, pa še 4 ni star... Ja, saj naš škrat je malo manjši, košara je bila pa ultra velika. :)
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 9:03:35
|
|
|
|
zaspancek1
|
zvesta, je pa vas potem res eden redkih . Kako vam je pa to ratalo? Kaksen vozicek (oz. kosaro) pa imate? Se kaj ven vidi? Nas se je vsakic, ko je slisal npr. kaksen avto takoj dvignil na komolce, pa hotel videt kaj je to. Je ocitno bolj firbcne sorte, zato niti bilo sans, da bi kaj veliko spal v vozicku. Da pa ne bi nic okoli videl, pa sploh ni bila opcija.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 9:05:56
|
|
|
|
tasa_m
|
Mi smo našo dali kak se je začela dvigovat bolj gor. Saj sama vidiš, če je otrok pripravljen ali ne.. Lp,.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 9:07:47
|
|
|
|
botrca
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Saj sama vidiš, če je otrok pripravljen ali ne.. točno tako
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 9:45:53
|
|
|
|
anika87
|
Ja naš je pravi firbec ratal, pa tut dvigovat se je začel. Ko pa mu je dolgčas, pa se začne kregat... piska, cvili, škripa, krili z rokami in brca... kako so smešni, a ne, za crknt ko ga poslušaš...
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 9:53:09
|
|
|
|
salcka
|
našo smo po dobrih štirih mesecih dali v športni voziček. je fizioterapevtka rekla, da lahko. če pa bi jo pustili v košari, bi pa bila tam po mojem do enega leta. :) z vsem je zadovoljna. tako da nam je fizioterapevtka svetovala, da jo moramo malo spodbudit. da niso vsi otroci enaki in da ne velja za vse, da bodo sami pokazali zanimanje ali sami zahtevali kaj več.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 10:01:46
|
|
|
|
anika87
|
IZVIRNO SPOROČILO: salcka če pa bi jo pustili v košari, bi pa bila tam po mojem do enega leta. :) A mamo mi kako manjšo košaro Kakšna pa je to košara salcka, da bi bila do enega leta v njej lahko? A ne bi prerasla? Naš še 4 mesece ni, pa je že skoraj po celi dolžini, ko se stegne...
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 10:35:50
|
|
|
|
manna
|
Naša je tudi stara dobre 4 mesece in smo jo pred par dnevi dali v športni del, ker košare sploh ni več prenesla - niti slučajno ni hotla bit noter niti 10min. Je blo prou hudo na sprehodih... Zdaj je v športnem delu, skoraj leži, samo malo malo je dvignjen naklon, toliko da vidi malenkost več kot prej. Pa je kar zadovoljna. Je pa verjetno tudi vreme prispevalo - zdaj je mraz in jo dam v zimsko vrečo kot polhka da gleda samo nosek in učke ven. Pa lepo gleda ven in ponavadi kmalu zaspi. HB, saj sem prej že mislila da je konec z vozičkanjem pri nas...
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 11:03:52
|
|
|
|
PC Baby
|
Merilo za prehod iz košare v športni voziček je, da začne otrok glavico dvigovat v košari (brado na prsa) - ne glede na starost. Takrat gre lahko v športnega, ampak čisto poležanega in občasno mu dvignete naslon za 30 stopinj. Ko pa tukaj začne "vstajat" oz, se doma na tleh sam posedat, ga lahko date čisto sedet.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 18.10.2009 11:18:41
|
|
|
|
Najaa
|
Jaz pa mislim, da ni merila. Eni so že od rojstva fuuuul radovedni. Naša tavečja je pri enem mesecu v vozičku jokala in jokala, ko sem jo dvignila je bil pa mir. Tako da sem jo večkrat vozila v lupinici na sprehode, da je imela pregled okoli sebe. Da dvigneš naslonjalo, kaj vem, tam pri 4m že lahko za eno stopinjo, če vidiš, da je otrok pripravljen. Če ne, lahko pač leži kakor dolgo mu paše. Enkrat bo že pokazal, da ga zanima svet okoli njega. Jaz sem mlajšo dvignila pri 4m.
|
|
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 19.10.2009 9:04:53
|
|
|
|
kristinaj
|
imej ga v košari dokler bo hotel... naš je bil do enega 4,5m potem sem ga dala v športni... najprej ležeči položaj, okoli 5m sem ga dvignila za 1 stopnjo, ko je pa samostojno sedel sem ga začela dvigovati... je pa vedno zaspal ko smo bili v vozičku tako, da je bil večino vodoravno...
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 19.10.2009 9:45:17
|
|
|
|
uršula83
|
Mislim da rahlo dvignjenga lahko maš, da pa bi prou sedel pa ne bi rekla.
|
|
RE: kako dolgo leže v športnem delu 19.10.2009 12:48:05
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 Nasemu smo (sicer je ze od zacetka bil v sportnem delu, ki se cisto poleze) pri ene 3,5 mesecih dvignili naslon, ker se je kar naprej dvigoval in opiral na komolce. Sicer je to za nekatere odlocno prezgodaj, ampak ce se ze sam dviguje in noce lezat, ga pa tudi ne bom privezovala, da bo lezal. Sicer pa ne poznam nobenega otrocicka, ki bi zdrzal leze v kosari 6 mesecev . Glede 5-tockovnega varnostnega pasu - najbrz lahko malo prilagodis in ga pripnes samo cez pas. V zacetku je pri nas to zadostovalo, ni mogel nikamor pobegnit. Mi sicer nismo imeli košare, ampak prvi je bil v športnem delu leže do 8. meseca, ko se je sam posedel. No, drugega pa smo res malo dvignili pri 5,5 mesecih.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?