|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umetno mleko št.2, sedenje...
12.6.2005 20:16:29   
metaa
Pozdravljene.
Naša bo kmalu stara 4 mesece in treba bo zamenjati umetno mleko s št. 2.Zanima me, če katera ve, ali lahko začnem s tem mlekom tudi kakšen teden pred 4. mesecem in v čem je sploh "fora" št.2. ALi je razmerje hranil drugačno in na kakšen način? Je bolj hranljivo...?
Sedaj sva jedli Aptamil 1 (od Milupe), ampak glede na to, da je kar precej zaprta (na 4-5 dni kaka), razmišljam, da bi sedaj "prešoltala" na npr. Bebe 2. A je to kaj narobe ali je bokje, da ostaneva na Aptamilu? A je razlika v sestavi Aptamil 2 in Beba 2?

Zraven se še malo dojiva, zato me zanima, ali naj imam na flaški še kar cucek št.1 ali ne?

Pa še to: kdaj lahko otročka posedem? Kupili smo ji stolček za jest (ki je še gugalnik), pa me skrbi, da bi jo dalj časa notri imela (seveda le za igranje, pa da da mir in naju opazuje, medtem ko z atijem jeva...). Kdaj pa v kengerujčka?

Saj vem, en kup enih vprašanj.:Hvala!!metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   umetno mleko št.2, sedenje...
12.6.2005 20:43:46   
tinatona
Haj!

Po moje lahko mirno prešaltaš na Bebo2. Jaz sicer uporabljam Beba pre (po nasvetu pediatrinje in je rekla da ga lahko uporabljam celo leto, tko da ga mogoče niti ne bom menjala). Sem jo pa zanč neki spraševala in mi je rekla da po ocenah pediatrov (ki jih ona pozna) je to eno boljših mlekov. Pravi da ma Nestle eno daljših stažov pri prehrani otrok... in je eno boljših. Edino kar jim fali je reklama (teh pa res nimajo). No jest ji zaupam.

Če se še dojita (pa čeprav malo) ti svetujem da uporabljaš cucelj št.1(avent) oz. pač cucelj z najmanjšo luknjo, da se bolj namatra (tako kot se mora pri prsih)...

Za kengurujčka mi je pa rekla da ga ne svetuje pred 6im mesecem, je rekla da je boljša štorklja (jest sm pa kengurujčka kupla še kot nosečka... :( zdej ga pa ne smem uporabljat. No sem si zdej zrihtala tud štorkljo in morm reč da mali not full uživa - mi takoj zaspi :):):) ).


LP Tina :rozica:

p.s.:Za sedenje v stolčku pa ne vem... Jaz imam za ta namen še ležalnik. Ko pa bo začel jest gosto hrano bom pa kupla tud stolček. Trenutno se ma prav fino v ležalniku.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   umetno mleko št.2, sedenje...
12.6.2005 21:43:49   
Anonimen
Ja, tako. Mi smo pred 14 dnevi prešaltali z Novalaca proti krčem na Bebo 1 h.a. (hipoalergenska) zaradi alergije. Sva šla vseeno na 1, čeprav je star že 4 mesece in pol. Baje je ta hrana OK do konca 5. meseca, potem pa bomo prešaltali na 2. Ker 2 baje ni več tako popolna in je mišljena, da daješ že zraven gosto hrano. Mi pa je ne smemo dajati do konca 6. meseca. Sicer sem sama tudi bolj v megli, kaj se tega tiče, a bomo verjetno po dopolnjenem 5. mesecu prešli iz 1 na 2.

Glede cuclja pa smo mi z Bebo prešaltali tudi na cucelj št. 3, ker je bolj gosta hrana in pri cuclju št. 2 sploh ni šla skozi, pa se je revež tako matral. Se pa ne dojimo in smo že prej imeli cucelj št. 2 cel čas.

Kengurujčka sem jaz uporabljala že pri 2. mesecu, nisem pretiravala, mogoče 1x na teden po eno uro. Zdaj pri 4. mesecih pa sploh ne vem, če bi še noter pasal, ker je pri nogicah ful ozko. Moram poskusit.:)

Mi še stolčka za hranjenje nismo privlekli na plano, imamo ga v ležalniku v napol sedečem položaju. Velikokrat mu tudi v vozičku privzdignem položaj v napol sedeč.

Upam, da sem ti kaj pomagala.:rozica::rozica:

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   umetno mleko št.2, sedenje...
12.6.2005 23:09:38   
tinatona
A res? Mate cucelj 3? Men se pa ne zdi tako gosto mleko - vsaj Beba pre ni :zmeden: ... Moj jo zmaže 120ml v petih minutah (pa 3x podreva kupček).

LP tina :rozica:

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   umetno mleko št.2, sedenje...
12.6.2005 23:49:03   
Anonimen
Ja, ti rečem, da iz cuclja 2 ni šlo nič ven. Sem flaško na glavo obrnila, pa stisnila za cucelj, pa nič. Potem pa sem videla, da se Nejc ful matra, pa ni šlo, komaj je pojedel. Pa smo šli po 3, zdaj pa je OK. Popapca 210 ml v 10 minutkah.;)

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   umetno mleko št.2, sedenje...
13.6.2005 9:15:11   
tinatona
Zanimivo... Men pa Beba pre kr vn teče pr 2ki... Bi najrajš nazaj na 1ko prešaltala, sam kaj k je mali tolk len, pa neče pol cuzat. Po enki edin čaj pije (kadar ma dobr dan oz. popije sladke kamilce k mu jih dam če kdaj dalj časa ne kaka).

LP

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   umetno mleko št.2, sedenje...
13.6.2005 9:48:28   
Anonimen
Mi smo na Bebi. Ko je bil star štiri mesece, sem šla na dvojko, ker na enki piše "do 4. meseca". Pa ga je takoj zelo zaprla. Čez dva dni sem se vrnila na enko in se je kakanje spet uredilo tako da smo bili do pred kratkim kar na enki. Zdaj mu do šestih mesecev manjka še en teden in zjutraj mu dajem pit dvojko, potem gre spet spat in ne je najmanj 4 ure. Ostali obroki so še vedno enka. Tako ga počasi poskušam privaditi na dvojko, zaenkrat reagira dobro.
Bebina dvojka ima kar tretjino več beljakovin kot enka, ostalo je več ali manj enako.

Drugače pa so si zdravniki glede tega zelo neenotni. Nekateri pravijo, da se lahko meša dve vrsti, celo v istem obroku, drugi pravijo, da niti pod razno. Nekateri pravijo takoj menjat mleko, drugi ne.

Mi je pa bil zelo všeč članek v knjigi, ki deluje dokaj logično. V bistvu pravi, da naj se mleka ne menja, dokler ustreza otroku in če naslednje stopnje ne sprejme, potem nanjo ni pripravljen.
Drugače pa da je precej odvisno od prehrane otroka. Če je ta od začetka precej beljakovinska (dodajamo veliko mlečnih izdelkov, mesa, rib,...) izberemo mleko, ki ima manj beljakovin, da ne obremenjujemo ledvic. In obratno. Če hrano le uvajamo in jo imamo le kot navajanje na okuse, potem izberemo mleko, ki ima več beljakovin.
Za otroke, ki imajo probleme z alergijo, krči, atopičnim dermatitisom ipd. pa je najbolj priporočljivo HA mleko, ker ima beljakovine razgrajene na zelo majhne enote, ki so zelo prebavljive tako da nanje telo ne reagira z zgornjimi reakcijami. Ti otroci naj bi HA mleko pili celo do enega leta starosti. Če se ne motim, ima Beba HA mleko v treh stopnjah: PRE, 1 in 2.

Razlike med Bebo in Aptamilom ne poznam, je pa dovolj, da pogledaš na deklaracijo, saj na vseh deklaracijah vse piše.

Glede cuclja je verjetno odvisno od otroka do otroka. Moj je že od samega začetka pil na Aventu na najvišji stopnji, pri Nuku je zahteval največjo luknjo, zdaj, ko v mleko dodam merico riževe kašice, pa pije s cucljem za gosto hrano.
Če bi mu že kot novorojenčku dala cucelj št. 1, bi se mu strgalo od nestrpnosti.

Dokler otrok samostojno sedi, naj ga še ne bi posedali za dlje časa. Če bo vsak dan nekajkrat v stolčku sedel nekaj minut, pa mu ne bo škodilo. Ampak res le nekaj minut. Predvsem, če se ima nastavljiv naklon, ker je potem v takem stolčku v bistvu tako kot v lupinici.
Sicer pa naj bi otrok bil čimveč časa na ravni podlagi. Le tako bo imel priložnost, da se obrne na bok, da prime nogice, da se zasuka,...

V kengurujčka smo našega dali nekje pri starosti dveh mesecev, po četrtem pa vanj več ni šel. Je pa odvisno, kakšen kenguru imaš. Naš je od rojstva do šestih mesecev. Otroka, ki je v kenguruju, si je potrebno ogledati, če je v njem ustrezno nameščen, potem ni škode. Če pa čudno visi in opleta, pa ni priporočljivo. Tudi otroci, ki imajo težave z mišičnim tonusom in se v kenguruju nosijo tako, da krepijo svoj napačen vzorec, v kenguru ne sodijo.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Strah ob uvajanju v vrtec.
Admin

Česa vas je pri uvajanju v vrtec najbolj strah?

Da se otrok v vrtcu ne bo dobro počutil. (0%)

Da bodo vzgojiteljice do otroka grobe. (50%)

Da se mu vzgojiteljice ne bodo dovolj posvetile. (0%)

Da se bo otrok poškodoval. (0%)

Da me bo otrok strašno pogrešal. (0%)

Da bo otrok jokal in ga vzgojiteljice ne bodo potolažile. (50%)


Število vseh glasov: 2

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!