zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulsi25 Do katerega meseca so se vaši zbujali, da bi se hranili. Doma imamo 3,5 meseca starega sinčeka, ki se polno doji. Čez dan na tri ure, zvečer pa je še pred kratkim potreboval največ 1 obrok, včasih je zdržal tudi do 5ih zjutraj. Sedaj pa se mi zbuja ob 0.30, 3.30 in potem ob 6.30. Nimam več idej kako naj ga spravim nazaj v spanje brez da bi mu mogla dat za jest? Duda ne pomaga. To je bilo podobno pri naši ta prvi. Do 6. meseca je bila samo dojena in od začetka se je njeno nočno spanje lepo daljšalo, tako da smo prišli na spanje od 22h nekje do 5h. Potem se je pa nekje od 4. meseca dalje spet vedno bolj krajšalo, dokler nismo spet prišli na zbujanje ob 1h in 5h. Očitno je bilo, da ji moje mleko enostavno ni več zadostovalo, da bi lahko prespala noč. Pri 6. mesecih smo začeli uvajati GH, pa so bile kar precejšnje težave, ker ni nobene stvari marala. Potem je le sprejela Milupino mlečno kašico, je pa trajalo skoraj do 7. meseca, da je pojedla zvečer cel normaln obrok. Spanje se pa ni kljub temu nič nazaj podaljšalo, ker ji je zbujanje ob 1h enostavno prišlo v navado. Ob tej uri namreč niti ni kaj veliko pojedla, ampak se je bolj crtlarla, zato sem ji potem ta obrok enostavno ukinila. Prvi večer je jokala enih 10 minut, jaz pa nisem nič prižigala luči, niti je jemala iz posteljice, ampak sem jo samo božala po trebuščku in jo tolažila- V 10 minutah je nazaj zaspala. Naslednjih nekaj dni se je še zbudila in malo zajokala (največ pol minutke) ali pa samo malo pojamrala in zaspala nazaj. V roku 1 tedna pa se je tudi zbujati nehala in je začela lepo spati do 5h/6h. Od 10. meseca, ko se je nehala dojiti, pa je kar smaa podaljšala spanje do 8h/9h in še zdaj pri 23 mesecih spi od 20h do 8h ali od 21h do 9h. Ta drugemu sem pa pri 4 mesecih začela dodajati flaško, ker nisem imela dovolj mleka, da bi bil sit. Zdaj je star 5,5 meseca in zvečer poje flaško, pa lepo spi od 20h do 6h zjutraj. Pa mislim, da ne bo nekih večjih pretresov glede tega, razen če mu bodo zobki delali kake težave. Pri ta prvi za zobki praktično nismo vedeli, tu bomo pa videli, kako bo. Tvoj malček je pa očitno pač lačen, tako da boš težko kaj ukrenila, dokler ne bo začel jesti GH, za kar je zdajle še premajhen. Žal ti ne preostane drugo, kot potrpeti še teh nekaj mesecev.
|