|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dlesni - priprava na zobke
10.10.2009 22:05:18   
anika87
Ojla!
Mene pa zanima, če ste kaj pripravljale dlesni vaših malčkov za rast zob. Slišala sem, da ena kolegica maže z nečim, pa ne vem, al že grejo ven al ne... Nimam pojma v kateri fazi so.
Me pa zanima pač, pri nas zgleda da se bo počasi začelo... ker si rine rokico v usta, slini se, pa včasih je malo cmerav. Drugače, pa men dlesni zgledajo normalno, ne vem, al pol ratajo kaj drugačneuser posted image Nisem še opazla razlike...
V glavnem, zanima me to mazanje oz. masiranje, če ste, kdaj ste in s čim?

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dlesni - priprava na zobke
10.10.2009 22:09:42   
valentinčica30
Obstaja neka kremica, ki pa je namenjena blaženju bolečine pri izraščanju zob in z njo ne gre pretiravati. Verjami izraščanja ne boš zgrešila, posebaj če dojišuser posted image user posted image .
Sicer pa postanejo dlesni zadebeljene in je vidna razlika, pri izraščaju pa pomagajo tudi v hladilniku ohlajene igrače namenjene grizenju, mi smo meli tako, ki je mela vodo not in je bla zlo ok. Če pa je biloprehudo sem namazala s to kremico in bilo je bolje.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2009 22:10:17   
Petka09
Dlesni mažejo s Calgelom takrat, ko se že vidi,da bodo zobki kmalu zunaj (dlesni so napete, vidi se že mogoče bela pikica, otrok ima mogoče vročino, drisko, je razdražljiv, joka, si drgne dlesni z rokico ali kakšnim predmetom...). Preventivno pa se ne maže z ničemer saj s tem ne koristiš ničemur oz. nima haska.

Če si rine rokico v usta, se slini, je cmerav... še ne pomeni, da bodo zobki kmalu zunaj. Naša to počne že od 2. meseca dalje (torej že 3 mesece) pa ni duha ne sluha o zobkih zunaj.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2009 22:31:29   
anika87
Aha, hvala punce. Sem vprašala, ker sem pač slišala od ene, da neki maže, pa se mi zdi, da pri njih tut še niso zobki na vidiku... Samo se mi zdi, da ona itak pretirava z več stvarmi... (tako tudi s kapljicami proti krčem). 

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.10.2009 22:41:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2009 10:26:28   
manna
Naša ima 4 mesece in se že več kot en mesec zelooo slini, daje rokice v usta in vsako igračo ki jo uspe prijet, tlači v usta. Včasih prav z ihto tlači po dve igrači hkrati in se jezi ker ji ne rata user posted image
Včasih namažem s Calgelom, ampak ona začne pol moj prst  cuzat namesto da bi ji šlo na dlesen. Po mojem je še prezgodaj za Calgel, če ni nič videt.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2009 11:36:52   
miapia
Hčerka se je začela sliniti okrog 4 meseca, prvi zobek pa smo dobili pri točno 7 mes. Nakazan je bil dolgo, ni pa prišel ven. S Calgelom sem namazala dlesen ene dvakrat, pa sem videla, da ni učinka. P mi je dejala, da je gel tako dober, da dojenčki težijo, samo da bi jih namazali. Jaz je nisem več mazala, ker pač ni pomagalo. Daje pa v usta vse, kar je možno, najraje ima noske od plišastih živalic, ker so mehke in jih lahko cuza, ali pa prste.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2009 22:37:34   
NINOLINA
pri nas smo spodnja dva dobili pri 4 mesecih in ni bilo nič kaj opaziti, zdaj ko izraščajo zgornji pa je imel dlesen zelo otečeno, nabreklo...tudi en dan prv modro podpluto...oteklino. Kupila sem jantarjevo ogrlico, ker baje naj bi pomagala........in res v 3 dneh sta prišli zgornji enkici istočasno ven...tako da verjamem v jantar?????

lp
nin@

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2009 7:37:20   
Katy78
Naš se slinil sicer nikoli ni, si je pa rokice tlačil v usta tudi že od nekje 3. meseca in tlačil v usta vse, kar mu je prišlo v roke, pa je prvi zobek prišel pred malo več kot enim mesecem. Sem mu že od 5. meseca dalje vsak teden gledala dlesni, če so kaj rdeče ali napete, pa ni bilo nič. Tudi ko je prišel prvi zobek, ni imel nič rdeče in nič napete, da je pokukal ven sem ugotovila, ko me je enkrat ugriznil v prst in sem začutila majhno špičko. user posted image  Tudi nič bolj siten ni bil in nič bolj ni tlačil stvari v usta, zato sploh nisem nič mazala s Calgelom. Upam, da bo tudi večina ostalih zobkov tako neproblematičnih.

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2009 7:59:31   
anika87
Super katy, želim si da bi bilo pri nas tudi čim bolj podobno... zaenkrat si samo tlači rokico v usta in cuza, slini se, ampak men se to ne zdi pretirano...

Kako dolgo pa potem traja, da zobek pririne ven, ko se enkrat začne, tiste ki ste opazile spremembe (rdeče dlesni, otekline...)?

Zala,

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.10.2009 8:45:55   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Kako dolgo pa potem traja, da zobek pririne ven, ko se enkrat začne, tiste ki ste opazile spremembe (rdeče dlesni, otekline...)?

Zaenkrat se je en zobek matral tri tedne, da je prišel ven.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?