|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   veliko vprašanj glede CR
10.10.2009 15:50:23   
smejčica

Pozdravljene,

čaka me načrtovan CR. Nimam pojma, kako to poteka v Mariborski porodnišnici. Zato prosim, če mi lahko katera pove svojo izkušnjo.

En dan pred CR moram iti že tja. Zakaj?
Kako poteka?
Ali imajo možnost, da si buden? Je lahko partner zraven? Kako dolgo si v intenzivni? Koliko časa lahko imaš user posted image zraven? Kdaj ga sploh prvič dobiš, ga podojiš? Kdaj ste lahko same začele skrbet za user posted image v smislu, da ste ga lahko same previle, ... lahko partner prihaja, ko si v intenzivni?

Joj, tako me je strah in bi rada dobila čim več informacij, da se bolje pripravim. Malo gledam vse mogoče in opažam, da je kar razlika glede na to, v kateri porodnišnici si.

Hvala vam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: veliko vprašanj glede CR
10.10.2009 17:55:55   
manna
En dan prej moraš it tja po mojem zato da boš ziher tešča. Če boš imela splošno anestezijo potem boš itak samo zaspala in se zbudila čez kakšne štiri ure. (No, pred tem verjetno klistir, britje)  Partner nikoli ne sme biti zraven, ne glede na to kakšne vrste anestezijo boš imela.
Partner počaka zunaj in lahko prvi pestuje novorojenčka (če je vse OK) takoj ko ga umijejo in zavijejo v štruco.  Koliko časa boš v intenzivni je tud odvisno od tega kakšno anestezijo boš imela, pa tudi kdaj boš pestovala in dojila.
Jaz sem imela splošno anestezijo in sem prvič dojila in pestovala po 4 urah, s tem da so mi jo dali v roke, ker sama niti pod razno nisem mogla vstat. Tudi kateter za urin sem imela še do tretjega dne, ker nisem mogla do stranišča. Prve dve noči so mi otročka okrog 23h odpeljali in pripeljali samo za dojit sredi noči. Tretjo noč in tretji dan in naprej  je pa bila že ves čas z mano. Pri nas je partner lahko prišel kadarkoli.
V bistvu meni je blo najbolj hudo to, da me je po CR neznasko bolelo grlo (od tistega tubusa) in glava, pa da nisem mogla vstat s postelje in it na wc. Šivi me niso nič boleli, v trebuhu sem imela pa tak občutek kot da imam muskel fiber.
Aja, previla sem otročka prvič tretji dan.
Srečno!

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2009 18:28:16   
živa
Žal ti za MB porodnišnico ne morme pogatai. Če te zanimajo izkušnje od drugod, pa sporoči. Sem imela že dvakrat načrtovan CR.

Lp,

živa

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2009 19:16:31   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: smejčica

Pozdravljene,

čaka me načrtovan CR. Nimam pojma, kako to poteka v Mariborski porodnišnici. Zato prosim, če mi lahko katera pove svojo izkušnjo.

En dan pred CR moram iti že tja. Zakaj? če je načrtovan, torej imajo dovolj časa za predoperatvine preglede. pregleda te internist, naredijo ti EKG

Kako poteka? britje, klistir, potem ti v mehur spustijo eno obarvna tekočino (bojda da zato, če ga po nesreči prerežejo, da se takoj opazi). potem greš v operativno, te dajo na mizo, narihtajo infuzijo in "te dajo spat." zbudiš se po kakšni uri (seveda če gre vse ok) in te peljejo na intenzivno. potem ti prinesejo pokazat dete.
rana zna zelo bolet, zato ti dajejo injekcije proti bolečinam, lahko pa tudi injekcije za krčenje maternice. po treh urah moraš vstat in it lulat (če nimaš katetra). sestra ti mora pokazat kako vstajat iz postelje in iti s tabo. skoz si na infuziji in otroček ni pri tebi. mislim, da ti ga bojo prvič prinesli, ko je čas obiskov. ampak na intenzivni odd. lahko pride na obisk samo očka. takrat tudi prvič dojiš. potem ko je obiskov konec ti dete zopet odnesejo in čez noč ni pri tebi.
Ali imajo možnost, da si buden? to se boš morala dogovorit, na sprejemu. je pa opcija, seveda.
Je lahko partner zraven? partner čaka v "sosednji" sobi. in ko ti dete vzamejo ven in ga umijejo in stehtajo in zmerijo, mu ga prinesejo. (seveda če je vse ok) on je potem z njim kar nekaj časa.
Kako dolgo si v intenzivni? na intenzivni si definitivno tisti dan, ko rodiš in potem še vsaj dva dni. u bistvu greš ven tretji dan po porodu, po zajtrku, ki je že ta prav - torej nimaš več infuzije ampak dobiš zelo zelo redek čokolino (ali nekaj takega). potem za kosilo je juha, torej samo tekoče stvari tisti dan. sem pa slišala, da so bile poslane na odd. že prej, če je bila gužva.
Koliko časa lahko imaš user posted image zraven? dojenčka na int. odd. nimaš skoz pri sebi. prinesejo ti ga zjutraj, da dojiš, pa potem med obiski je skoz pri tebi in še zvečer pred spanjem. ko sem jaz rodila tudi pri dan na oddelku ni bil sin skoz z mano in tudi ponoči so ga odnesli. no drugi dan na odd. pa je bil že skoz pri meni. takrat tudi začneš previjat in umivat (ne kopat) dojenčka. ponavadi se ga tudi tehta, da se vidi koliko poje.
Kdaj ga sploh prvič dobiš, ga podojiš? Kdaj ste lahko same začele skrbet za user posted image v smislu, da ste ga lahko same previle, ... lahko partner prihaja, ko si v intenzivni?

Joj, tako me je strah in bi rada dobila čim več informacij, da se bolje pripravim. Malo gledam vse mogoče in opažam, da je kar razlika glede na to, v kateri porodnišnici si.

Hvala vam.

evo tole je nekaj info, upam, da ti bodo kaj pomagale. sem pa nažalost šele sedaj videla da sprašuješ za MB, jaz sem pa pred 5 leti rodila v LJ. so pa razlike med porodnišnicami, pa tudi razlike, kakšni so bili postopki lani ali pa predlani ali pa pred petimi leti. tako da se težko pripraviš. bom povedala samo še to, da se CR sliši fajn, ker ni popdakov in vsega tega kar spada zraven, ampak tudi potem ko se zbudiš ni pravljica.
upam, da boš čim hitreje okrevala, pa zdravo dete ti želim.

< Sporočilo je popravil urška -- 10.10.2009 19:17:31 >

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2009 20:44:33   
manna
Ja, mimogrede, tudi jaz nisem bila v Mariborski porodnišnici, tako da tudi moj opis zgoraj ni aktualen zate... 

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2009 21:12:45   
smejčica

Vsem se zahvaljujem za informacije.
Sem sicer želela vedeti prav za porodnišnico Mb ravno zaradi tega, ker se razlikuje od porodnišnice do porodnišnice.

Sem pa vseeno vesela, da ste mi opisale potek. Da vsaj prebližno vem, kaj me čaka. Tako da res hvala vam.
Več jih napiše svojo zgodbo, bolje je......vse izkušnje in informacije pomagajo. user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2009 21:15:35   
ledenka

Za razliko od ostalih sem jaz rodila v MB user posted image

En dan pred CR moram iti že tja. Zakaj? Zaradi priprav - daš kri, greš na CTG, obrijejo te, če je treba itd. svetujem ti, da imaš na začetku zraven samo minimalno zadev - za os. higieno, mobi in fotoaparat. vse ostalo ti naj prinesejo potem, ko greš na oddelek.

Kako poteka? zjutraj dobiš odvajalo, potem greš na CTG. ko je čas, kake pol ure pred OP, te peljejo v operacijsko. če imaš spinalno anestezijo, dobiš eno infuzijo pred OP. potem greš v operacijsko, vstavijo ti kateter in dajo anestezijo. po CR te pripeljejo na intenzivno in do večera ležiš, zvečer te prvič dajo na noge

Ali imajo možnost, da si buden? da, to sem imela jaz in zelo priporočam. me je bilo noro strah, ampak itak ne vidiš in ne čutiš nč, mene je zabaval anestezist. vidiš pa takoj otroka, kar je neprecenljivo

Je lahko partner zraven? ne, čaka v sosednji sobi

Kako dolgo si v intenzivni? 2-3 dni, odvisno od gneče.

Koliko časa lahko imaš user posted image zraven? pridejo zjutraj po viziti in odpeljejo jih zvečer pred vizito

Kdaj ga sploh prvič dobiš, ga podojiš? nekaj ur po CR, jaz sem ga dobila po ene 4 urah

Kdaj ste lahko same začele skrbet za user posted image v smislu, da ste ga lahko same previle? ko si drugi dan na oddelku, na intenzivni in prvi dan skrbijo zanj sestre

... lahko partner prihaja, ko si v intenzivni? da, za 1 uro dnevno

ni te treba bit strah, jaz grem takoj še enkrat v MB na CR user posted image osebje je bilo super, sem bila zelo vesela, da ni bilo nobene tečne sestre ali zdravnika. mene je bolelo samo prvi dan pa nekaj še drugi dan, potem pa ni bilo sile. jaz sem šla na prvi sprehod 9 dni po porodu

če te še kaj zanima, kar vprašaj!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2009 22:36:11   
smejčica

Ledenka, hvala za informacije.

Jaz morem it v P v nedeljo ob 18 uri. Naslednji dan pa me čaka CR. Tako da morem po tem takem še preden grem not nekaj povečerjat, ker kasneje več ne bo šlo. user posted image
Za osebno higieno mendar ne rabš nič, verjetno. Verjetno dobiš tam mrežaste hlačke in vložke, ali se motim?

Ja, tudi jaz bi rada imela spinalno, da sem lahko budna takrat. Vstavljanje katetra boli? Partnerja pokličejo oni, al kako?
Super, da lahko imaš user posted image toliko zraven. user posted image
Samo 1 uro na dan lahko pride partner? Ojoj. user posted image Kaj pa hčerka, lahko pride z njim?

Vidim, da si imela dobre izkušnje. user posted image Jaz sem pa vsa panična. Prvi porod je potekal normalno. In je bilo vse drugače, saj je bila moja bejba ves čas z mano, pa tudi partner je bil večino časa pri nama. user posted image Zdaj pa...

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2009 10:21:38   
ellie
ledenka kdo ti je pa delal CR?

smejčica oprosti, da sem se vrinila v tvojo temouser posted image  je mene tud to vse zanimalo ravno za mb..

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2009 11:38:36   
ledenka

Tako da morem po tem takem še preden grem not nekaj povečerjat, ker kasneje več ne bo šlo. user posted image ti svetujem, da ješ nekaj lahkega, ker te zna naslednji dan zvečer potem napenjat, če imaš polno črevo ((pa odvajalo ne prime)

Za osebno higieno mendar ne rabš nič, verjetno. Verjetno dobiš tam mrežaste hlačke in vložke, ali se motim? vse dobiš tam. edino na oddelku so imeli vložke, ki mi niso bili všeč, zato sem potem uporabljala svoje

Ja, tudi jaz bi rada imela spinalno, da sem lahko budna takrat. Vstavljanje katetra boli? ne, ti omrtvičijo tisti del, kamor ti ga vstavijo

Partnerja pokličejo oni, al kako? partner ve, kdaj imaš OP in lahko pride prej ali pa v času OP. samo pozvoni na vratih in pove, kam gre, pa ga že tam usmerijo

Samo 1 uro na dan lahko pride partner? Ojoj. user posted image Kaj pa hčerka, lahko pride z njim? mislim, da ne, ker je dovoljen samo 1 obiskovalec - se pa da zmenit, da pride takrat, ko že vstajaš in ste v ''dnevni sobi''

ellie, dr. Pelkičeva user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?