Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Punce, kratko vprašanje. Če majo vaši malčki dopoldansko malico ob 10h, kdaj imajo zajtrk? Ker midve z mojo greve sedaj počasi na GH, pa me timing heca. Ob 8.30h zjutraj ma zajtrk (ker pač spi do od 3h do 8h), potem pa ob 12h kosilo. In kdaj naj ima potem malico??? Isto potem dalje, spi od 12.30-15.30, ima ob 16h "popoldanski obrok" in nato ob 19.30 večerjo. Ta popoldanski obrok bo žitno-saden (ko bomo enkrat to osvojili), večerja je itak rižko. Ampak tale dopoldanska malica me pa matra Glede zajtrkov in dopoldanskih malic je čist odvisno od tega koliko oz. do kdaj zjutraj malčki spijo. Naša recimo spi do 5h ali 6h, nato se malo predrami in jaz vem, da je čas za flaško (to bi bil kao zajtrk), potem spet spi naprej... Nato je nasl. obrok nekje ob 10h in takrat bo malica, potem kosilo nekje ob 13h ali še prej, nato ob 16h popoldanska malica in ob 19.30 večerja. Ti lahko izbiraš, ali boš med 8.30 uro in 12. uro dala vmes še malico. Po moje imaš recimo dve opciji: 1. Ob 8.30 ji daš samo flašo mleka, potem nekje ob 10h lažji sadni obrok in ob 12h kosilo, 2. Ob 8.30 ji daš kar kakšno mlečno kašico in notri vmešaš sadje ali pa navadno sadno čežano s piškotom in okrog 12h kosilo (ker predvidevam, da ti flašo mleka spije ponoči ob 3h, kot si sama omenila to uro). Mogoče je druga opcija boljša, ker ti itak ponoči pije mleko in lahko potem ob 8.30 narediš sadno-mlečni obrok ali pa kakšno drugo varianto s sadjem. Načeloma naj bi otrok imel 5 obrokov, vendar če zjutraj dlje spi in je enkrat že spil mleko ponoči oz. proti jutru, potem ima pač en obrok manj čez dan, da ne tlačiš kar tri obroke v tistih par uric do 12. ure, ko je itak kosilo. No, mene pa zanima kako popoldan oz. proti večeru. Naša ima kosilo tudi nekje med 12. in 13. uro, potem ko bomo prišli do skutk,jogurtov in žit, bo to imela za popoldanski obrok okrog 16. ure. Zdaj pa me zanima, ali naj potem še kaj poje do 19.30 (mlečna kašica) in še potem spije samo mleko, ali kako? Ker zdaj, ko je še samo na mleku popoldan, ga spije nekje ob 16h in potem ob 19.30 spet in gre takoj spat. In mislim, da potem, ko bo imela popoldansko malico bo pač to pojedla, potem pa do 19. ure nič oz. takrat kakšno kašico ali pa samo flašo mleka. Ker ene dajejo najprej kašico nekje ob 19h pa še potem flašo mleka pred spanjem, samo naša gre po 19. uri že spat in ne mislim posebej dve "večerji" dajat, ker niti ni toliko časa za to, ker gre tako zgodaj spat.
|