Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 23.11.2009 8:25:33
|
|
|
|
Natalija28
|
Vidim, da sem res lahko srečna v primerjavi z ostalimi, da mi uspe tako hitro prit do pregleda. :-) Ne morem razumeti, da te je glede na tvojo težavo sestra kar tako odslovila! Glave jim potrgam. :-) Jaz bi po moje šla tja, pa bi me mogo vzet. Čeprav po moje ni slabo, da te je napotila na urgenco, tam so se ti zagotovo posvetili koliko je bilo potrebno. Upam vsaj... Kaj se pa pregleda oz. testa ovulacije tiče-nič ne zadržuj ti ji kar povej kaj si želiš pa bo že G ocenla, ali se splača pogledat al ne. Jaz sem zaj dobila tablete za O in mam 12 dni po 1. tableti pregled, da bova videla kak je z mojo ovulacijo.
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 23.11.2009 15:55:32
|
|
|
|
Lun1ca
|
No tudi jaz imam tukaj za povedat svojo zgodbo Letos sem menjala ginekologa. Zakaj? Problem verjetno sploh ni bila ginekologinja sama ampak sestre in njihov sistem naročanja. Kadarkoli sem klicala da se želim naročiti sem dobila odgovor "joj sedaj pa ne naročamo.. lahko pokličete čez 2 ali 3 mesece?!" Nikakor mi skratka ni uspelo priti na pregled. Seveda pa sma sedaj ko sma se z dragim odločla za naraščaj pa sem stopla v akcijo in si poiskala raje kar drugega ginekologa. Glede naročanja ni blo nobenih problemov, v roku enega mesca sem bila na vrsti. Zahtevala sem bris, ultrazvok maternice, slučajno nimam kakih pregrad, ki bi sprožile ss ali kaj podobnega. Ja čisti preventivni pregled. Zakaj? Zato ker se mi zdi pomembno da vem da je z mano vse ok predno se odločim zanosit in imam tako manj skrbi s tem. Ginekolog je bil zelo prijazen, brez vsakršnih pripomb ugodil mojim "zahtevam" pa še pogovorila sma se malo glede zanositve in podobno. Pa prav nisem mogla verjetni, da so tudi sestre ble prav prijazne, ker to res redko kje doživiš. Meni osebno se zdi zelo pomembno, da lahko govoriš s svojim ginekologom kadar hočeš (pa ne mislim zdaj to da ga gnjaviš za vsako vprašanje ki ti pade na pamet in to sred noči za tako mamo strica Googla) in da če želiš nek pregled, da ga tudi naredi. Sej se gre za naše zdravje in za naše , ki si jih tako želimo in seveda želimo da tudi varno pridejo na svet.
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 23.11.2009 16:14:18
|
|
|
|
sajka
|
Jeni! Kar pogumno na pregled!Jaz res ne vem kje najdejo takšne sestre za delo z ljudmi???vse jim je odveč! Postavi se zase!Saj poznaš svoje pravice!Če ne gre z lepa pa z grda.Tudi sama imam vedno problem priklicat sestro na telefon(tudi 10krat kličem),in potem se ji nič ne zdi nujno tudi ko jih nujno rabim! Pa sem ji zadnjič,ko je bila nemogoča rekla"gospa kaj pa je z vami,kako se pa vi obnašate???"in od takrat nimam več problemov.Je zmer full prijazna z mano. Tako da kar pogumno in se zase postavit!!Lp
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:11:59
|
|
|
|
isobel
|
Nisem vedela, ali naj odpiram novo temo ali ne ... skratka, na med.over.net, kjer kot moderator odgovarja Triglav, zdravstvena zavarovalnica, sem zastavila vprašanje, ki nas vse pesti že lep čas, in sicer NA KOLIKO ČASA NAM PRIPADAJO REDNI PREVENTIVNI GINEKOLOŠKI PREGLEDI, brezplačno seveda. Njihov odgovor je bil, da o frekvenci ginekoloških pregledov odloča naš izbrani ginekolog. Iz obveznega zavarovanja pa se krije pregled za zgodnje odkrivanje materničnega raka, ki ženski pripada na vsake 3 leta, če ima dva zaporedna izvida testa PAP v obdobju enega leta negativna. Več na spodnjem linku: http://med.over.net/forum5/read.php?227,5887910
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:15:08
|
|
|
|
miapia
|
Ja, bo držalo. Če želiš pogosteje imeti redne preglede, potem so samoplačniški po veljavnem ceniku ginekologa.
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:32:22
|
|
|
|
isobel
|
Očitno niso samoplačniški pri vseh ginekologih. Ravno zato sem zastavila vprašanje, ker nekatere brez težav pridejo do preventivnih pregledov vsaj enkrat letno.
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:38:07
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: isobel Očitno niso samoplačniški pri vseh ginekologih. Ravno zato sem zastavila vprašanje, ker nekatere brez težav pridejo do preventivnih pregledov vsaj enkrat letno. ne, ampak ti jih dejansko 'časti' ginekolog. zavarovalnica plača pregled vsaki pacientki nad 20 let vsaka 3 leta oz. menda je 20, 21 in če so izvidi ok na tri leta. če ginekolog brezplačno pregled opravi letno ali celo na manj časa ti ga dejansko 'podari'.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:47:00
|
|
|
|
baguSka
|
Ženske naj bi na ginekološke preglede hodile na 1 leto. Ne. Na tri! Vcasih je blo na eno leto.
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 15:48:12
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: isobel Očitno niso samoplačniški pri vseh ginekologih. Ravno zato sem zastavila vprašanje, ker nekatere brez težav pridejo do preventivnih pregledov vsaj enkrat letno. ne, ampak ti jih dejansko 'časti' ginekolog. zavarovalnica plača pregled vsaki pacientki nad 20 let vsaka 3 leta oz. menda je 20, 21 in če so izvidi ok na tri leta. če ginekolog brezplačno pregled opravi letno ali celo na manj časa ti ga dejansko 'podari'. Tako je.
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 16:16:05
|
|
|
|
Lun1ca
|
Hm koliko sem pa jaz informirana, naj bi ženska šla na pregled 1x na leto, na vsake 3 leta se pa jemlje bris za odkrivanje raka na materničnem vratu. Razen tam okoli starosti 20 let ko se gre na bris prvič, je potem že čez 1 leto drugič.
|
|
|
|
RE: Ginekološki pregled ...pred zanositvijo? 10.12.2009 16:32:39
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca Hm koliko sem pa jaz informirana, naj bi ženska šla na pregled 1x na leto, na vsake 3 leta se pa jemlje bris za odkrivanje raka na materničnem vratu. Razen tam okoli starosti 20 let ko se gre na bris prvič, je potem že čez 1 leto drugič. Se strinjam s tabo in mislim, da je tako prav. Ker nekaj je BRIS nekaj pa REDNI PREGLED.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.