|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   likanje in pranje otroških oblačilc
10.6.2005 18:09:35   
bobek05
Nekje sem prebrala ali pa slišala :zmeden: , da se otroška oblačilca likajo brez pare.. Je to res? In če je, ZAKAJ? Velja to tudi za (tetra) plenice?

Pa tudi prat vem, da jih ne smem z mehčalcem, razen tistim posebej mehkim, pa še takrat bi se naj oblačilca 2x izpirala.. Zakaj pa jih ne smem prat z ostalimi oblačili? Ravno zaradi mehčalca? Kaj pa če vse perem s tem ta mehkim (mislim, da je od Silana :zmeden: )?

Hvala vsem ...

B.
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.6.2005 18:12:43   
Anonimen
Nič od naštetega nisem upoštevala pa je Živa še živa in zdrava8)!

Čimmanj komplicirati. Edino mehčalca dam manj.

Bojana

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2005 18:25:42   
kimi
Glede mehčalca jaz mu do 4 meseca starosti nisem nič mehčalca dajala...oprala sem skupaj z našimi cunjcami (na 40 stopinj) otrokove sem potem vn pobrala naše pa dala mehčalec...ali sem to delala do 3 meseca potem sem kupila mehčalec ki je dermatološko testiran mislim da je to beli lenor ali celo beli silan...gor je otroček in v kotu piše dermatologic tested. Glede pare-jaz sem vedno likala s paro

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2005 18:48:47   
Leni72
hehe ... manj ko likam bolj sem srečna. plenice kr z roko polikam ... pa glih se ta mala sekira al ma polikano plenico na riti al ne oz. jih nima več, cunjice sem do sedaj bolj ali manj tudi .... Večina pajackov (vsaj zimskih) je blo iz takega materiala, da si malo z roko potegnil pa je blo OK.
Prala sem pa do sedaj brez mehčalca, zdaj pa kakšno stvar tudi vržem tudi v mehčalec (beli Silan)- za enkrat reakcije še ni.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2005 19:07:05   
SaaS
Preden sem šla rodit, sem vse cunce oprala z navadnim praškom pa s ful mehčalca (da bo bolj mehko!!). Nato pride mama k meni in mi razloži, kako naj perem brez mehčalca. Prepozno, že oprano!!! Pa smo pustili tko... in ni blo nič narobe, k sreči ni bilo nobene alergije.
Od tam naprej pa sem začela kupovati prašek ariel sensitive in mehčalec silan sensitive in to je to.
Likam pa ničesar.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2005 19:14:06   
Amoss
SaaS jaz sem naredila čisto isto.Ful mehčalca, da mi cotike dišijo in da so mehke.
Zdaj pa cele omare res ne grem oprat.No če bo pa kaj narabo bom pač takoj vse spet oprala in zlikala.
Aja jaz sem pa ravno čula da je likanje s paro vredu ker uniči bakterije:zmeden:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2005 19:34:54   
SaaS
Do 4. meseca, dokler je nosil predvsem bodije in pižamice, sem vse sušila v sušilnem stroju, kar ima glede bacilov po mojem mnenju podoben učinek kot likanje. Pri pol leta pa mislim, da to ne sme biti več problem, saj se bo slej ko prej srečal z bacili vseh vrst..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2005 20:53:03   
dory
Jaz perem od samega zacetka z mehcalcem in praskom,likam s paro pa je moje dete zdravo ko ribica :)...cimmanj komplicirat pa bo :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2005 20:54:48   
Anonimen
Bobek05, koliko velike stvari si pa kupila?
Ker jaz sem bila najbolj nesrečna, ker sem, preden sem prišla z otrokom iz porodnišnice seveda že vse oprala (s praškom in mehčalcem, pa tudi s paro sem zlikala), potem pa je bilo, kar je bilo št. 56, premajhno:((. Pa v glavnem je bilo kar vse 56. Ker sem v enem postu brala, da je tudi tvoje dete veliko, pa če imaš še račune in etikete in oblekice št. 56, raje še malo počakaj in ne vsega oprat.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2005 20:59:38   
Anonimen
Urka, zdaj pa ne vem, ali naj pišem pod svojim nickom ali naj se dam v ilegalo... mi bo kdo patronažno poslal na vrata v kontrolo, ker čisto ničesar ne likam... :)-

Če pa bi, bi definitivno s paro. Gre hitreje.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2005 22:22:33   
Blink1
Jaz že od začetka perem vse z mehčalcem (le namesto praška uporabljam gel ali tekoči prašek). Likam vse na paro, ker drugač lahko likam tri dni, pa bo še zmučkano.

Bele stvari (s tetra plenicami vred) perem na 60°.

Selena?? ne likaš....grem socialno klicat...da hodi otrok zmučkan po svetu...nedopustno:)-:)-

He he...sej ne...meni je pač fajn likat:bravo:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2005 8:07:12   
Anhelo2
Nič komplicirati!

Tudi v materinski šoli so nam rekli, da ni problema glede mehčalca.
Sicer pa probaj in če bo otrok dobil kakšno alergijo še vedno lahko prenehaš.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2005 10:03:37   
Anonimen
Ninika :)-, ti kar...
jaz ne vem ampak meni čudežno uspeva, da so oblačila nezmečkana tudi če niso zlikana... stvar obešanja in spravljanja stvari.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2005 13:26:36   
SaaS
Se popolnoma strinjam s Seleno. Stvar obešanja in zlaganja. Jaz tudi svojih cunj ne likam, razen seveda srajc, vse ostalo pa nikoli in še nihče ni pripomnil, da z možem hodiva po svetu zmečkana..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.6.2005 13:43:53   
k1
jaz perem sicer brez mehčalca, zato pa dam cotke v sušilca in so tako fajn mehke in niti kaj dosti ni za likat.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.6.2005 15:26:25   
nita
Mi peremo velike in male cotke skupaj, z mehčalcem, sušimo s sušilcem in likamo s paro. Od samega začetka. Vsi zdravi in živi in brez alergij ali česa podobnega. Seveda pa bi drugače reagirali, če bi do kakih znamenj prišlo.

L.P. Anita :rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?