|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obseg glavice
10.6.2005 16:14:03   
Poldi
Danes sem bila na morfologiji in zdravnik je rekel da ima naš dojenček manjšo glavico:(. Vse ostalo je v redu, samo zaradi manjšega obsega glave me je naročil na ponovni ultrazvok čez 6 tednov. Ali mogoče katera ve koliko bi moral biti obseg glave v 21 tednu in če so še kateri napovedali da ima dojenček manjšo glavico pa je bilo potem vse v redu ker me zelo skrbi.
Pozdrav vsem in enega:metulj: za srečo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   obseg glavice
10.6.2005 16:16:14   
cmokec
A ni podatka v materinski?

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   obseg glavice
10.6.2005 16:48:55   
Jessy
Jaz sem imela v 20 1/7 obseg glavice 182 mm.

Podatki za 21. teden pravijo, da je ok med 180 in 210 mm. To je podatek iz materinske knjižice, str. 11.

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   obseg glavice
10.6.2005 18:40:43   
devica
Tudi gl. mojega je bila na morf. malce manjša, gin. pravi da za 1 teden, obseg v 20 tednu pa je bil 167mm.
Gin. pravi da to ni nič narobe, še lažje za rodit, zato se ne sekirat.

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   obseg glavice
11.6.2005 1:01:34   
nejcko

Ej, mene je tudi moja ginekologinja v prvi nosečnosti nenehno morila in strašila z majhno glavo. In je tudi zaradi tega skoraj vsakič delala UZ. No, pa se je mali rodil in je imel čisto normalno veliko glavico (obseg 35 cm), samo bolj jajčaste oz. ovalne oblike.
To so takšne lušne male glavice, ki so baje tudi za rodit zelo fajn (jaz sem rodila s CR).
Tudi v drugi nosečnosti je nekaj paniko zaganjala, potem pa sem ji razložila, da imamo pač to v rodu in potem se tudi ona zaradi tega ni več sekirala.

Sicer pa moraš tudi nasplošno te meritve vedno jemati malo z rezervo.

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   obseg glavice
11.6.2005 12:08:36   
Jessy
Meni je enkrat meril velikost glavice, rok, nog, trebuščka in je prišlo do odstopanja velikosti glavice za več kot en teden v primerjavi z ostalimi deli telesa. Potem mi je pa razložil, da je lahko on samo za 1 mm prehitro kliknil z miško pri merjenju, pa je prišlo do takega odstopanja in da zaradi tega ne bova nič komplicirala.

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   obseg glavice
12.6.2005 7:48:43   
taška30
Na uZ pri 20t 1/7 je bila velikost glavice 170mm. Pri rojstvu 34cm. Sem bila vesela, da ni bila pri rojstvu večja, mogoče tudi zato nisem bila nič rezana :)
Brez panike, LP, Taška

(odgovor članu Poldi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obseg glavice
29.8.2007 13:21:55   
bina30
Meni pa je rekel na morfologiji, da je glavica velika za 31 tednov, čeprav sem v 26 tednu in tudi vse ostale meritve kažejo 26 tednov (in nekaj dni). Kaj menite to pomeni?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.8.2007 16:26:21   
pikica86
Pri nas je bil obseg glavice pri 21t4d 174mm; rodili smo se z obsegom 36cm in to en teden pred pdp

Tako da po moje ni straha da bi bilo kaj narobe

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.8.2007 18:10:20   
Taja339
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Meni pa je rekel na morfologiji, da je glavica velika za 31 tednov, čeprav sem v 26 tednu in tudi vse ostale meritve kažejo 26 tednov (in nekaj dni). Kaj menite to pomeni?

Tudi naša pupa prehiteva z galvico in nogicami za 2 tedna.
Upam, da s pametjo tudi user posted image user posted image user posted image

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?