|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 0:46:48   
M2I
Se opravičujem, vem da tema spada na sosednji forum, samo ko vas je pa tukaj verjetno kaj več in mi bo kdo lahko odgovoril.
Torej stari smo 3 m, nedojeni, pijemo pa Aptamil Comformil (Müller). Mesec dni nazaj smo prešli iz Aptamila Comfort (proizv. za naše tržišče 400g piksne) na Aptamil Comformil. Med formulama nisem našla opaznejših razlik (razen v ceni in boljšem pakiranju - verjemite, da bi s časom iz piksn že lahko postavila kakšno hišo ali pa celo blokuser posted image ). 
Menjava je bila brez težav, zadnje 14 dni pa opažam, da ima dete pogosteje zeleno blato. Pred menjavo je že kdaj imel zeleno blato, vendar sva takrat še delno dojila in dodajala Comfort, sedaj pa sva samo na Comformilu.
Bi me moralo bolj skrbeti zaradi barve blata? Je katera od vas že opazila kaj podobnega pri Comformilu? Kaj svetujete?
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 7:34:32   
hedviga
Ja pri našem Mihcu je bilo blato ko je bil Comformil iz Mullerja večkrat zeleno. Uvedla sem ga, da ne bi imel toliko težav s prebavo, vednar je bil po njem tudi vedno bolj zaprt (kdo bi si mislil....) zato smo prešli nazaj na navaden Aptamil.
JAz nikakor nisem bila zadovoljna z njim, res ne.

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu M2I)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 7:35:50   
pikapolončica
Živjo! Moj Jan kaka zeleno že dva meseca (star je 4 mesece), smo dali blato v analizo, pa menjavala sem hrano...nič pomagalo. Sva pa na Novalacu AC. Tud rentgen trebuščka sva imela, pa je vse ok. Tko da mi je zdravnik rekel, da zgleda ima zeleno blato zaradi krčkov. Imeli smo res grozne krče, jokal je non stop, smo bli tud v pediatrični en teden ( testi za alergije, bakterije itd.). Tko da to je to, še kar zeleno kaka, kot špinača, pa ne vemo točno zakaj... Mende je možno tud to, da dobi premalo mleka, pa da je mleko premrzlo, pa alergije, marsikaj sm slišala. Svetujem da pokličeš pediatra, pa da otročka malo pregleda, stehta itd. 

(odgovor članu M2I)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 10:47:51   
Katy78
Pri nas je bilo popolnoma temno zeleno blato po Aptamilu Comfort, pa še zaprt je bil po 4-5 dni. Potem smo kupili navaden Aptamil, pa je bilo isto, potem smo poskusili še Novalac in barva blata je po nekaj dneh spet postala normalna in tudi kakal je vsak dan.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 11:12:01   
vanilla
Naša je tudi spremenila barvo blata v zeleno nekje po treh mesecih.... Pa sem se tudi sekirala, zakaj in kako.... Pa nismo nobene spremembe mleka delali, ni imela krčev (jedla je vedno Babylove mleko od DM-a).... Pa mi je pediater rekel, da je nekje pri 3 ali 4 mesecih spet neka sprememba v prebavnem sistemu in da če je blato zeleno, ni to nič narobe, ker to dokazuje samo, da žolč dobro dela in da ima veliko dojenčkov zeleno blato iz takih ali drugačnih razlogov. Edino če bi bilo blato bele barve (take svetlo rjave, skoraj bele) bi morali na preiskave, ker tisto pa je nekaj narobe z jetri....

Tako da... Nič sekirat, to je normalno. Le če bi dojenček bil jokav, razdražljiv, zaprt ali pa imel drisko, manj jedel... Takrat k zdravniku, drugače je pa vse ok in normalno.


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 15:22:41   
dushka
Meni je pa pediatrinja rekla, da je zelene barve zaradi tega, ker aptamil vsebuje več železa. Nekaj takega, ne spomnim se dobro.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
1.10.2009 19:50:24   
nana81
Jaz sem slišala tudi varianto, da je to najslabše mleko...ne vem nam je potem ustrezal Novalac.

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aptamil Comformil in zeleno blato
5.10.2009 11:58:57   
Greenie
Naši Aptamil Comformil odgovarja bolj kot navaden. Dokler ji nisem dodajala je kakala lepo, v povprečju 1× na dan. Blato je bilo temno zelene barve, to je normalno, ker Ap. Comformil vsebuje več železa in sladkorja. 

(odgovor članu nana81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Pedagogi.
пеперутка16

Kakšno je vaše mnenje o pedagogih (strokovnih sodelavcih) v naših vrtcih in šolah?

Dobro. (67%)

Slabo. (33%)

Ne vem. (0%)


Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!