|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška
30.9.2009 9:59:38   
Anonimen
Pozdravljene, me zanima, vse ki ste noseče,še posebej tiste ki ste zanosile s pomočjo umetne oploditeve, ali ste na bolniški in kaj je vzrok temu, prosim za odgovore. Namreč po 5 letih sem s 1.8. izgubila službo, ko sem zanosila in to v postopku IVF. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje in prejemam denarno nadomestilo,ki mi pripada 6 mesecev. Mi je pa referentka rekla,da bi blo dobro izkoristit bolniško,ker potem mi nadomestilo miruje. Problem pa je moj G. Od 11.9. sem sicer na bolniški,in sicer me je dal za 6t. Noseča sem 11t,imela l.2005 konizacijo, mi pa G. tudi pregleda MV,pa je zaenkrat vse ok. G mi je rekel da po 30 dneh da papirje na komisijo za podaljšanje bolniške, vendar ne ve kaj naj napiše za vzrok, in da bom odklonjena. Vem da sem se razpisala,a vendar upam na kakršnokoli odgovor.
Lp in prijeten dan
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:04:38   
babyloverka
ali se ne bi dalo z ginekologom dogovorit, da napiše da ti je slabo, da nisi sposobna opravljat nekih del,... jaz vem da je kolegici, ki je na borzi rekla da naj ji ginekolog napiše potrdilo da ni zmožna opravljati vseh del, da ji nene nalagajo nekih del ipd.
vgavnem jaz ti svetujem, da se dogovoriš z ginekologom za potrdilo o nezmožnosti opravljanja dela in posledično za bolniško.

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:11:20   
somic
probaj se pogovorit tudi s svojim psebnim zdravnikom, ker ti potem on ureja papirje ki so vezani na komisijo.

jaz sem od začetka nosečnosti na bolniški- se pravi od  tedna naprej. zanosila sem sicer naravno, ampak me ob nosečnosti spremlja cel kup drugih težav. poleg endometrioma ki so ga našli, so na jajčniku našli še tumor. prve tri mesece sem bila zelo rizična, zdaj pa so se stvari nekoliko znormalizirale in nisem več tako kritična kot na začetku. ni več tako hudih težav kot so bile na začetku, pa vendar sem na bolniški. vztrajala sem pri temu in to tudi dosegla. opravljam namreč takšno delo, ki ga kot nosečnica nikakor ne bi mogla, tako, da sem se najprej pogovorila z g, pa me ni želel poslušati, kasneje pa sem se obrnila na osebnega, povedala sem mu točno za kaj gre.

razumel me je in res naredil vse kar se je dalo, da so mi na komisiji odobrili sedaj stalež vse do porodniške.

glede na to, da pa nisi zaposlena, pa je res pri tebi to najboljša možnost, tako, da bi jaz verjetno na tvojem mestu to stvar omenila osebnemu zdravniku.



_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:15:52   
Onasiss
Kaj pa kako otrdevanje trebuha? Jaz sem ga sicer dejansko imela od 19. tedna naprej zaradi prometne nesreče, pa sem ostala doma skoraj 3 mesece, s tem da sem res mirovala in veliko počivala.

_____________________________

So what....

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:32:09   
Anonimen
Glih včeraj sem bla pri osebni zdravnici,pa je rekla da ona ne more nič narediti,da je odvisno od G. Že na GK v Lj.,ko sem šla na krvnega in zvedela da sem noseča,mi je sestra da sem v rizični skupini. Je rekla kao vse ki so v teh postopkih,poleg tega pa še ker sem imela konizacijo. A vendar nimam nobenega papirja, samo ustno. Sem pa razmišlala da bom začela pa jamrat, oz. simulirat, pa čeprav je grdo. Nikoli v življenju nisem bla na bolniški,razen ko sem imela konizacijo. Morala bi biti doma 14 dni,jaz sem šla v službo čez teden dni. Drugač se ful dobro počutim,nič mi ne fali, žal pa bom prisiljena simulirat. Drugač pa hvala za odgovore.

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:42:06   
ela24
Tudi jaz sem na bolniški. Ker sem v prvi nosečnost imela spontani splav in je ginekologinja to ocenila kot rizično nosečnost. Razen slabosti sem sedaj ok. Dejstvo je da je odvisno do ginekologa! Razlog za bolniško je že slabo počutje, slabost, bruhanje itd. In do bolniške imaš pravico. Ginekolog pa ne da ti je ne more dat, ker jo lahko, ampak ti je noče! Jaz bi šla do njega, vztrajala pri svojem, če pa te ne bo poslušal, pa ne bi niti minuto več ostala pri njem, ker mu ne moreš zaupat, in  mu bi to tudi povedala. Pa si poišči drugega, ki mu ni vseeno za pacientke.
S tem kaj naj napiše pa se bo že osebni zdravnik ubadal, po dogovoru s tabo seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:46:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

poleg tega pa še ker sem imela konizacijo. A vendar nimam nobenega papirja, samo ustno. Sem pa razmišlala da bom začela pa jamrat, oz. simulirat, pa čeprav je grdo. Nikoli v življenju nisem bla na bolniški,razen ko sem imela konizacijo. Morala bi biti doma 14 dni,jaz sem šla v službo čez teden dni. Drugač se ful dobro počutim,nič mi ne fali, žal pa bom prisiljena simulirat. Drugač pa hvala za odgovore.

Po konizaciji ti pripada samo teden dni bolniške in nič več. To je danes zelo rutinski postopek in razen nekaj dni mirovanja je ženska sposobna delati. Razen v primeru komplikacij. Če ti je ginekologinja rekla, da je z MV ok, potem nisi zaradi tega v rizični skupini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška
30.9.2009 10:54:21   
Anonimen
Se strinjam s tem kar si napisala Ela,sem pa se tudi pozanimala, da G mora dat priporočilo za osebnega zdravnika,da si lahko na bolniški. G mi je samo to povedal da kao komisija pritiska na njih ker je vse več nosečnic v bolniškem staležu,za katere ni nujno da so doma,da lahko opravljajo dela (ne fizičnega). Ker moja osebna zdravnica je rekla, da vsaka pacientka ki je bila v postopku IVF, je bla na bolniški do porodniške. Komu zdaj verjet. To je moja sicer 1.nosečnost, in s tem tudi težko pričakovana;po 4 letih neuspehov so se nama končno uresničile sanje in upam da bom speljala do konca.

(odgovor članu ela24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniška
30.9.2009 12:01:27   
somic
vstrajaj na temu. pa tudi če bo potrebno kaj simulirat! bolečine, glavoboli, omotica, slabosti... res pa je, da g napiše mnenje osebnemu zdravniku in ta potem sproži postopek za komisijo. in to je potem vse odvisno od osebnega kaj in kako bo odločal.

sicer pa, sklepam, da sta zelo težko zanosila, iz kakršnih koli razlogov pač, tako, da bi po moje že takoj pasala v skupino rizičnih nosečnic.

pozanimaj se magari še na gk lj, tam kjer so ti povedali, da si v rizični skupini. prosi jih za pisno potrdilo ali kar koli, če pri svojem g ne boš zadovoljna.

vsekakor pa ti pripada pravica da menjaš g, če z njim nisi zadovoljna.



_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniška
30.9.2009 15:02:13   
babyloverka
vztrajaj pri svojem in si izbori bolniško. če boš ti jamrala da ti je slabo, da bruhaš in da se ne počutiš dobro ti nobeden ne more rečt da to ni res. in vztrajaj... ker če boš tako sama na boljšem daj, to kar ti boš ti naredila ne bo državo stalo nič, sploh pa to ne more biti nobena primerjava kakšne grdobije delajo drugi.
tako da mirno in brez slabe vesti izbori bolniško, vztrajaj pri ginekologu, vztrajaj pri osebnem zdravniku.

meni je moj ginekolog rekel, da ko se bom tak počutla da bom rabla bolniško oziroma ko bom sama začutla potrebo po njej, naj pridem k njemu in bova napisala. in sem ravno že dva dni v službi preklinjala sama sebe ker se ne spravim v bolniško in potem v službi prenašam neke nepotrebne pritiske. in v petek imam pregled in če g opazi da bi bilo karkoli narobe grem takoj v bolniško in mi je vseeno kako bodo delali v službi, ker me sedaj tudi nihče ne vpraša kako se počutim in če lahko vse to delam tako da...

upam da boš čimbolje rešila

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?