TomTaylor
|
Kdaj se to neha? Pri nas, stari smo 1 mesec se je ravno začel t.i. večerni blues (nemir ob dojenju, jokanje, nezmožnost pomiritve in uspavanja) Na MONu sem si sicer vse prebrala, ampak zanimajo me vaše izkušnje, kako pomagat, kaj storiti? Naši enomesečnici blazno sede crkljanje na roki, tako da leži na trebuščku, glava pa ji počiva v pregibu, ter seveda nošenje naokoli ..ampak na 27m2 nimam ravno dosti maneverskega prostora . Na koncu, ko je že zelo utrujena, pa se umiri in zaspi, če jo tesno povijem v lahno odejo in jo dam k prsim - sem poleg navedenega tudi "mama duda" (dude in flaške ne mara) ampak ob večernih jokih jo dojenje vznemirja (ker je sita in noče da iz dojke ven teče, kajti ona bi rada samo cucljala, ne pa tudi jedla). Vse skupaj me nekoliko utruja, še posebej zato, ker se sočasno z jokom začnejo tudi priprave za spanje tastarejše hčere (3leta)...mala joka, tastarejša pa ne more spat in me stalno nekaj potrebuje...ma kar živčna sem no, in to večerni jok le še poslabša, pomojem (zato razmišljam, da bi si pred večerom omislila kakšen Persen ... Kdaj se to umiri, neha? Malo me skrbi, da jo bom morala nonstop ob večerih vlačit po rokah, ki me že sedaj bolijo aja, partner pomaga ko utegne, saj ima z gradnjo ogromno dela, taščo pa sploh nočem prosit za pomoč, ker si potem vzame vso pravico, da mi iz rokava strese 3001 t.i. dobronamernih nasvetov kot je naprimer "mogoče pa nimaš dosti mleka...." kar mi še dodatno para živce
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 29.9.2009 19:51:52 >