|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolesarski izpit
29.9.2009 13:25:04   
Bostjan-1
Zanima me, če kdo ve, kje lahko otrok poleg OŠ še opravlja kolesarski izpit. Sprašujem, ker na naši šoli opravljajo izpit otroci šele v petem razredu. Razlog je v tem, da pola dobi to dejavnost sofinancirano od ministrstva, ampak samo za učence petih razredov. Zato ostalih ne jemljejo zraven kljub temu, da zakon omogoča opravljanje izpita že z 8 leti. Zato smo v situaciji, da imamo po zakonu možnost (in verjetnio pravico do tega), a hkrati blokado s strani tistega (šola), ki je, kot kaže, edini, ki lahko to opravlja.

LP, Boštjan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolesarski izpit
29.9.2009 13:46:53   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Bostjan-1
Zato ostalih ne jemljejo zraven kljub temu, da zakon omogoča opravljanje izpita že z 8 leti.

Aja? To bi pa nam prav prišlo. To se moram pa pozanimat.

(odgovor članu Bostjan-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2009 13:51:09   
Splišni
Tole sem zdaj našla v Zakonu o varnosti v cestnem prometu, nič kaj spodbudno:

(7)
Otrok se usposobi za vožnjo kolesa, opravi kolesarski izpit in dobi kolesarsko izkaznico v osnovni šoli.

(8)
Program usposabljanja za vožnjo kolesa, program kolesarskega izpita in obrazec kolesarske izkaznice predpiše minister, pristojen za šolstvo.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2009 17:22:04   
Gina
V resnici z osmimi leti otrok še ni zrel za samostojno vožnjo s kolesom na cesti. Predstavljaj si svojega 8-letnika nekje v hudem prometu, med križišči, sredi avtomobilov, ob štirih popoldne, brez kolesarske steze. Če mu daš izkaznico, to pomeni, da je zrel točno za tja. Ministru je jasno, za kaj odgovarja, brez skrbi, da ni tolk butast.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2009 8:12:57   
anajan
Strinjam se z Gino, da otrok pred 5. razredom sploh ni primeren samostojen udeleženec v prometu. Za samostojno vožnjo s kolesom je potrebno opazovanje prometa, poznavanje prometnih znakov in upoštevanja pravil vožnje skozi križišča. Otrok pred 11 letom še ni sposoben takega razmišljanja.

starši, raje se skupaj z ortoki vozite s kolesi, se ustavljajta v križiščih in tako otroka naučite opazovati promet.

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2009 10:40:52   
Bostjan-1
Prav zanimivo, kako vedno eni in isti uporabniki pametujejo, ne da bi imeli kakršnekoli izkušnje (primerjava s temo http://www.ringaraja.net/forum/V_1%25_razred_leto_preje/m_4535410/tm.htm)... Pri tem pa se v velikem loku izognejo vprašanjem in bistvu teme tistega, ki jo je odprl.
Ostalim dobronamernim pa tale informacija, ki sem jo dobil na www.zrss.si od gospe, ki je pristojna za pripravo strokovnih mnenj s tega področja, kar predava učiteljem osnovnih šol na strokovnih izobraževanjih. Starši imamo pravico zahtevati od šole, da vključijo otroka v pripravo in opravljanje kolesarskega izpita pri 8 letih starosti in šola nam tega ne sme preprečiti. Dejstvo pa je, da strokovne službe ocenjujejo, da večina otrok (govorimo o povprečju) šele okoli desetega leta zadovoljivo obvladuje kolo, zato je del tega izobraževanje vključen tudi v redni pouk petega razreda. Šole dobijo ta program sofinanciran z Ministrstva za šolstvo in šport po napovedi in oceni št. kandidatov, ki ga morajo oddati konec prejšnjega leta. In v tem tiči glavni problem upora šol, da bi v novem šolskem letu omogočile opravljanje izpita (večji) dodatni skupini iz nižjih razredov. A ker starši nismo dolžni skrbeti za planiranje šolskih obveznosti, to ne more biti izgovor šole, da posameznikom prepreči opravljanje izpita že preje, če za to obstaja potreba. Ta gospa je tudi predlagala, da sama pokliče našo šolo in jim to pove, a sem to zavrnil, ker se mi zdi bolj pošteno, da se sam prej pogovorim v šoli. Bom pa otroka sam poučeval teorijo, da ne bo potrebno obiskovati reden pouk petošolcev, medtem ko bo praktični del opravljal skupaj z njimi. Kdor potrebuje dodatne informacije, naj mi pošlje ZS.
In še vsem tistim, ki imate težave s paničarjenjem. Moj tretji otrok je zvozil (brez koleščk) pri 2 letih in 8 mesecih. Drugi otrok je pri 3 letih in 3 mesecih vozil dovolj zanesljivo, da smo bili na cesti od gondole do Kamniške Bistrice, pri štirih pa s 16" kolesom opravi pot od Kopra do Portoroža in nazaj - dobrih 50km (mimogrede - poznam zakonodajo). Starejši hči mi pri slabih osmih redno pobegne v klancu, kadar imam najmlajša dva v prikolici in moram spremljati še drugega otroka - ima pač večje kolo. Večkrat mi je že pobegnila iz naselja na glavno cesto, česar jasno ne odobravam. A dejstvo je, da otrok ne bomo mogli imeti celo življenje pod 100% kontrolo (smo v službah,...), zato mi je bolj pomembno, da otroka čimbolj pripravim na nevarne situacije, kot pa da mu stvari preprečujem s silo. Zato se na cesti redno učimo o znakih, situacijah, križiščih. Letos imamo s hčerko in najstarejšim sinom že okoli 800km v nogah. Ona preje nakazana gospa me je tudi povabila k sodelovanju pri pripravi programa o udeležbi predšolskih otrok v prometu, da jim predstavim naše izkušnje, dobre in slabe. In to je edini pravi način izmenjave prakse ter strokovnih smernic z namenom stvari narediti še boljše.

LP vsem dobromislečim in varno v prometu!
Boštjan

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2009 11:50:38   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Bostjan-1

Prav zanimivo, kako vedno eni in isti uporabniki pametujejo, ne da bi imeli kakršnekoli izkušnje

Prav tako je zanimivo, da eni in isti starši želijo otroka k vsemu spravit prej, kot je določeno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2009 14:22:10   
Bostjan-1
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
Prav tako je zanimivo, da eni in isti starši želijo otroka k vsemu spravit prej, kot je določeno. user posted image

V vseh teh letih povprašam po dveh stvareh, pa že padem med "ene in iste starše", hkrati se dve stvari takoj posplošita v "vse" z izgovorom, "kot je določeno", ne da bi bilo slednje pojasnjeno. Namreč zakon določa vpis v prvi razred pri določeni starosti kot obveznost staršev, nikjer pa ne prepoveduje odstopanj, čemur sledi tudi praksa. Prav tako zakon določa starost 8 let kot pogoj za kolesarski izpit, medtem ko kar nekaj šol izvaja to v petem razredu (že bežen pregled spleta pokaže, da sploh ne vse). Kaj je torej preje in kaj kasneje ter kaj je "določeno"? Žal lahko označim tak način komunikacije kot... (prepuščam domišljiji posameznika).
Glede na to, da sem se skozi vprašanje te teme medtem že sam prebil in podal tudi odgovor, je zame tema zaključena.

LP, Boštjan

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2009 16:22:12   
Gina
Boštjan, zavod za šolstvo je inštitucija, ki je žal sama sebi namen. Zaposleni tam so pomojih lastnih izkušnjah tisti, ki ovirajo kompletno naredovanje slovenskega šolstva (moje osebno laično mnenje). Če bi oni imeli kakršenkoli vpliv na ministrstvo, ali če bi svoje poslanstvo uresničevali, bi bilo naše šolstvo mnogo boljše zastavljeno. Zakaj? Ker bi zavod moral biti posrednik med učitelji in starši in ministrstvom. Svoje vloge pa ne opravljajo, ker se po domače rečeno bojijo za svoje riti, saj tale zavod komaj še skupaj stoji, tako brez prave vloge je v resnici - samo ordoje v rokah ministrstva, za speljat reči skozi brez učiteljev in staršev. Obrnit se na zavod, je milo rečeno dejanje brez smisla. O teh rečeh zavod ne odloča, čeprav so nekateri tam res zaposleni za dajanje kao mnenj o zadevah. KOliko pa šola potem to mnenje upošteva, je pa v resnici stvar ravnatelja in mnenje ni niti zavezujoče niti ni kazensko učitelj ali ravnatelj preganjan, če se zavod z njim ne strinja. Štekaš? MŠŠ je pravi naslov, če že hočeš nekaj izsilit, tja moraš naslovit pritožbo. PO moje si pač fantično zasvojen s kolesarjenjem in čeprav je zasvojenost zanič zadeva, srčno upam, da so tvoji otroci gensko po tebi vrženi,pa da bodo rajši zasvojeni s kolesarstvom, kot da bi jim bil to obupno zoprn šport, ker jim res ne privoščim potem takega strašnega posiljevanja s to zadevo.

btw, če bi meni kdo kot otroku to delal, bi ga zasovražila v dno duše

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2010 15:58:23   
tanajana
dihati in pustiti drugim da dihajo , žal je to utopija, vedno se najde nekdo,ki manipulira v imenu višjih ciljev...

Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
7.2.2010 21:51:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.