Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 19:41:52
|
|
|
|
luan
|
Tudi mi smo dali čez predavanja o novi gripi, pa dve leti prej o ptičji gripi.Ja vedno je ful panika...Menim, da če nisi zaposlena ravno na infekcijskem oddelku ali kliniki, imaš ravno toliko šans da dobiš novo gripo kot ostali. Samo če si noseča, mi pa n i jasno zakaj še delaš.Pri nas je praksa, da gredo nosečnice takoj na bolniško, seveda odvisno od narave dela.Tako, da jaz sem že od začetka na bolniški. Če želiš mi pošlji mail naslov na ZS pa ti pošljem hud članek o tem.Se boš mogoče lažje odločila. LP
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:03:34
|
|
|
|
Anonimen
|
močno odstvetujem!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:04:46
|
|
|
|
ellie
|
Jaz se ne bi dala cepit. Tudi če ne bi bila noseča. Ker še vedno gre pač za gripo...ki ni kaj drugačna od "navadne" gripe. In nikoli v življenju je nisem staknila...pa je blo več obolelih kot za to. Zakaj bi potem ravno zdaj. Res da se bom pozimi malo bolj izogibala šoping centrov in tega. Bi pa na tvojem mestu šla v bolniško...če si na takem delovnem mestu. Zadnjič je bila ena oddaja o cepivu za gripo, ki je pred 20. leti "udarila" ven. Se je pa kar čudežno pojavila, ker jim je ostalo preveč zdravil za prodat. In potem ni bilo dovolj testiranj teh cepiv...in kaj vse se je pojavilo pri ljudeh, ki so se dali cepit. Sej ne takoj...čez par mesecev, let. V najslabšem primeru...če že niso umrli...so imeli hude duševne motnje. In postali nesposobni za življenje sami. In enako je zdaj s tem cepivom...enostavno še ni dovolj testirano. Čeprav se o tem itak da ne govori...vsi samo trobijo, kako nas bo ta gripa vse pobrala.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:04:53
|
|
|
|
Anonimen
|
odsvetujem!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:05:29
|
|
|
|
bellamia
|
MOČNO odsvetujem!!!!!!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:08:59
|
|
|
|
Felicita
|
pomoje je tudi brezveze, vsekakor se pa pogovori s svojim G glede bolniške - tudi če se sicer dobro počutiš, že zaradi vseh zadev ki šibajo okol pozimi ni ravno fajn.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:27:03
|
|
|
|
Naja31
|
Glede na to,da povsod trobijo,da cepivo ni primerno za nosečnice,se sigurno ne bi dala cepiti.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 28.9.2009 21:48:10
|
|
|
|
Anonimen
|
ma sj sm neumna ker še delam sam u redu se počutm slabosti skoraj ni, razen zvečer, al pa če kdo kkšno kremšnito ponudi , šalo na stran, jutri kličem ginekologinjo.... če se ne motim nosečnicam svetujejo cepljejnje kljub temu da ni cepivo ni primerno, že nekak na začetku sm razmišljala, da se neb cepla. a se za bolniško menim z osebnim al z g. uživajte....
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 29.9.2009 8:54:53
|
|
|
|
janapan
|
če si na infekcijski pol pejdi na bolniško, če pa nisi...potem imaš ravno toliko možnosti da jo stakneš kot delavke v trgovinah, bankah, šolah......ne vem zakaj bi morala it na bolniško
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 29.9.2009 9:46:57
|
|
|
|
Nattasha
|
No ja ni glih res. Pa ne se zdaj vsut tule, samo v prodajalnah in bankah ljudje pridejo in grejo, razen v šolah, V bolnici ali pa pri meni recimo na otroškem dispanzerju, kjer imamo trenutne fekvence po 70 otrok na enega zdravnika, in kjer moraš skoraj vsakega prijet, da se ga lahko pogleda, da ne govorim o injekcijah in inhalacijah itd itd, te popoljuvaljo čisto vsi, od otrok do staršev. Tako da, če je v zdravstvu potem je bolj izpostavljena, če ne drugo je poleg običajnih viroz konkretno izpostavljena tudi tistemu, kar se specifično dela na njenem delavnem mestu. Pa da še to dodam, tudi marsikatera, ki dela v trgovini, banki, šoli itd gre v stalež takoj, ko je na Clearbluju plus in so seveda tudi take, ki delajo/mo tudi potem. Nobeni od nas pa ne bodo spomenika postavili, če bo z otrokom karkoli narobe. Če misliš, da je potrebno, pojdi v stalež. in to velja za vse, ki delajo v vseh panogah in ne samo v zdravstvu. Lp
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 7.11.2009 17:01:47
|
|
|
|
Animus
|
Za bolniško te predlaga G, napiše ti jo pa osebni zdravnik. Obstajajo tudi možnosti, da te prestavijo na drugo delovno mesto, če tvoje sedanje ogroža tvoje zdravje. Jaz sem npr. delala v kemijskem laboratoriju direktno s kemikalijami in so me prestavili na manj izpostavljeno del. mesto. To je po zakonu. Drugače pa sem tudi jaz v 13. tednu, panična zaradi gripe. Mi je osebna zdravnica ODSVETOVALA cepljenje. Potem sem kontaktirala priznano osebo na IVZ, ki mi je dejala da se ona sama kot nos. nikoli ne bi dala cepiti (razen če bi bila kronična bolnica). In ta ista oseba je par dni za tem zagotavljala po TV, da je cepivo popolnoma neškodljivo. Zakaj je torej meni odsvetovala? Jim morda narekujejo kaj govoriti po TV? Skratka, sem še vedno neodločena in še vedno panična. Naj mi že enkrat nekdo pove kaj je prav in kaj ne?!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 7.11.2009 17:10:56
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Animus Skratka, sem še vedno neodločena in še vedno panična. Naj mi že enkrat nekdo pove kaj je prav in kaj ne?! Največja težava pri tem cepivu in tej gripi je na žalost ravno to, da v bistvu nihče sploh (vsaj zaenkrat še) ne ve čisto 100 %, kaj je prav in kaj ne.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 8.11.2009 9:57:14
|
|
|
|
tweety83
|
Sem že na eni drugi odprti temi o tem napisala,da se nikoli nisem še cepila proti gripi in se tudi tokrat ne bom. To je samo manipulacija z ljudmi in filanje države z denarjem.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 8.11.2009 10:15:34
|
|
|
|
biga
|
Marsikaj je že bilo napisanega in povedanega o gripi, o cepljenju za in proti, vendar - ko malo prebiraš portale, vidiš, da ne umirajo le starejši in kronični bolniki, ampak mladi in zdravi ljudje. Kaj naj si potem mislim, četudi se načeloma ne bi cepila? Problem je, ker ne vemo, kakšne učinke ima cepivo in ali bi dejansko preprečilo okužbo z virusom. To bi lahko rekli šele spomladi, ko go mimo glavna sezona obolevanja.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti novi gripi 8.11.2009 10:31:26
|
|
|
|
zmajaz
|
Mi lahko daš kak link, kje si prebrala, da umirajo mladi IN ZDRAVI ljudje? Ker nisem tega še nikjer zasledila in me res zanima.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?