Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: somic IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: somic pogodba ki jo imam sklenjeno v firmi kjer sem zaposlena, mi poteče v maju naslednje leto, med tem ko bom na porodniški. in sem sigurna, da mi pogodbe ne bodo podaljšali, zato bi nekako rada koristila dopust ki mi pripada. seveda bi lagala, da bi rekla da se mi ne gre za prihodek. sem tudi razmišljala o tem, da se pogovorim z osebnim, da vidim kaj mi bo rekel on, če je to možno. res pa je, da bi bilo najbolj enostavno, da prekinem z bolniško toliko dni pred porodniško, kolikor dni mi je še ostalo od dopusta, ampak ne vem kako bo vse skupaj, glede na to, da mi grozi tudi predčasni porod. ja, to je res najbolj enostavno in mogoče tudi edina varianta pri meni je bilo isto. Sem imela še ves dopust, na bolniški sem pa itak vedela da bom do konca. Sem ga hotela že vmes nekaj vzet (da bi mi malo dohodek dvignilo) pa ni šlo, saj mi komisija potem gotovo ne bi več odobrila - kao, na dopustu sem lahko, v službi pa ne tako da sem ga vzela pred porodniško, ga pokoristila, zdaj sem pa že na porodniškem. Svetujem, da narediš enako, upam da te kaj ne preseneti in da bo z vama vse ok zakaj nisi mogla koristit dopusta? kdo ti je tako odgovoril- zdravnik? ja, zdravnica mi je tako rekla. Je rekla, da ne moreš kar prekinit bolniške, vzet dopust in potem spet na bolniško. Saj po eni strani se mi zdi logično je rekla da potem nima kaj napisat komisiji, oz. bi mogla it delat, pa še to ni zdaj več tako da greš delat za 1 dan in potem lahko na bolniško, ampak za več časa... tako so meni povedali.