Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lilita Morda bi pa katera naredila en čist navaden preizkus? Poizkusite na tešče okrog pol litra alpskega mleka, pa boste videle, kaj se bo dogajalo ... in vse, ki boste imele težavo s prebavo tega mleka, naredite v naslednjih dneh še en preizkus. Priskrbite si od kmeta sveže surovo mleko in ga popijte pol litra (nič se ne bojte bakterij) ... težav zanesljivo ne boste imeli, ker je v surovem mleko dovolj naravnega kravjega encima za razgradnjo vseh hranil .... Dokažite sebi resnico o mleku. Pa takrat poročajte. Jaz vsako jutro pijem mleko. Ne pol litra, pač pa okoli 3deci. Čez dan oz. zvečer spijem v različnih oblikah še cca pol litra mleka ali več. Večinoma imamo mleko direkt izpod krave, kakšen dan ga pa zmanjka, pa ga tudi včasih nimamo, zato imamo doma poleg mleka od kmeta še velike zaloge alpskega, ker ga enostavno popijemo velike količine. Ti povem razliko: V moji prebavi je ni. Če mi je pa že kdaj slučajno slabo, mi je od kravjega mleka, kadar se ga do nezavesti nažrem, to pa zato, ker je ful mastno. NJami mleko. Še to, nekateri ljudje res nimate encima za prebavljanje mleka. Ravno tako nima ne vem več katera rasa. Nekatere rase imajo pa dobro ohranjen encim za mleko. Nikakor pa ni res, da ga kar vsi po vrsti ne prebavljamo. Jaz imam recimo precej težav s sluznico in mleko mi jih olajša. Nimam sluzi. Thanks god za mleko. Če ti pa ne paše, ga pa ne jej, čist simpl. Sama sem sicer zagovornik dobre, zdrave hrane, vendar pa v moj koncept zdrave hrane spada mešana hrana, od maščob, cukrov (OH mislim), pa do beljakovin, vlaknin, mineralov... Moj koncept hrane niso niti piškoti brez cukra, niti sama voda, niti neki navadni jogurti, niti nič od modernih trendov, ampak vsega v zdravih količinah, z veliko sveže zelenjave in sadja, pa brez junk fooda, če se le da. In v bistvu alpskega mleka ne štejem med junk, niti cukran čaj ali kaj podobnega. IZVIRNO SPOROČILO: Lilita Ampak meni je čudno, da mleko, ki se normalno skisa po nekaj dneh, stoji in stoji in se ne kvari. Nekaj je pač nenaravnega na njem. Na vse dobre in užitne stvari slej ali prej zaidejo bakterije, mravljice, plesen in se "pokvari" ali bolje rečeno dobijo svoj naravni epilog. Alpsko mleko je na hitro segreto na ne vem več koliko stopinj in na hitro zaprto. Simpl sistem naših babic (saj je tudi tvoja babica najbrž kaj konzervirala, samo da je pri mleku postopek malo bolj industrijski). Kako naj pridejo v nekaj zaprtega bakterije, če si jih prej s segrevanjem uničil? Kako naj pride zraven plesen, če je mleko kotrolirano, saj je sistem molže tak, da naj bi bil čist? Ma ti bo kakšna kemijska specialistka razložila,da boš imela prave predstave, ker zdaj jih nimaš.
|