|
RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen) 30.9.2009 16:01:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala. Odgovor Anonimni: ne bi rada nikogar omenjala po imenu. Gre za kraj, katerega zadnja črke je E - če je to tudi pri tebi, potem povem še kaj, da ugotoviva, če gre za isto zadevo :) Ja, saj tudi sama hočem naprej, jaz bi šla že po 3 mesecih, torej pred 1 letom, samo kaj, ko te ne dajo. Moraš poskušat najmanj 1 leto, da ti da klomifen, tega pa konkretno pri moji G jemati 3 mesece - če slučajno rata. V tem času te mora, seveda, pregledat z UZ, da vidi, če deluje (če gre seveda za izostanek O, na kar je pri meni sumila, glede na to, da imam neredne M). No, kot sem napisala, me je v 3. krogu prvič uspela pregledat in naročila še čez 2 dni ter pozabila. Klicala sem za napotnico, pa je rekla, naj pridem na pregled čez nekaj tednov - takrat se bo videlo ali sem noseča ali ne in mi bo dala napotnico. Jaz pa že kar vem, da nisem (dvomim, da bi mi uspelo, no), zato sem naju kar naročila k dr. Rešu - datum je dober teden za tem pregledom pri G. (če bi pa do takrat čakala in potem klicala, bi se pa še za en mesec premaknilo). Kar se tiče pregledov imava samo spermiogram in "navaden" ginek. pregled z UZ, kjer zgleda vse normalno. HSG ( a je to pregled prehodnosti jajcevodov??) pa upam, da bo sledil čim prej - za to vem, da je naslednja faza. Glede na to, da veste, kaj imava opravljeno, mi lahko prosim poveste, kaj naju čaka sedaj na 1. pregledu? A bo samo pogovor ali tudi kak pregled? Namreč ko sva bila na spermiogramu, je rekel, da dela tak pregled, da moraš zvečer imet sp.odos, drug dan te pa pregleda, da vidi, kje se zadržujejo semenčesa, a je to HSG slučajno? Ker ne vem ali naj imava prej. večer zaradi tega sp.odnos ali je boljše da ne, če bo delal spermiogram. Najbolje, da pokličem kak dan prej in bodo povedali. Aja, pa še to, ko ste rekle, kaj čakam. Ko sva šla na spermiogram po pol leta poskušanja (ravno zato, ker nisem želela biti ena tistih, ki čakajo in čakajo, ampak sem želela vedeti takoj), naju je kar malo nadrl, kaj delava po tako kratkem času tam, da je leto do leto in pol normalna doba, da potem se šele obravnava kot problem. Pri nama prp. še ni leto in pol n me kar malo skrbi, da naju ne bo še tako resno vzel!
|
|
|