Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:02:16
|
|
|
|
lukec
|
Konkretno v ZDR to ni opredeljeno, če pa gledamo na to kot na nadurno delo, potem ti tega lahko naložijo samo v primeru tvojega pisnega soglasja (če imaš otroke mlajše od treh let, seveda)
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:03:38
|
|
|
|
lukec
|
Še pravna podlaga : 190. člen (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom) (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka. (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:04:42
|
|
|
|
Oceania
|
190. člen (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom) (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka. (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju Ena nula zate Lukec
< Sporočilo je popravil Lady Birdkiller -- 24.9.2009 21:06:20 >
|
|
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:07:18
|
|
|
|
@lina
|
190. člen govori o opravljanju nadurnega dela ali dela ponoči za delavca, ki neguje otroka, mlajšega od treh let - potrebno je predhodno pisno soglasje delavca. Ni čist konkretno službeno potovanje, ampak okvirno pa je, ali ne
|
|
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:08:42
|
|
|
|
@lina
|
preden sem začela iskat odgovor v ZDR, ni bilo še nobenga odgovora, zdaj pa zgleda kot da ponavljam za ostalimi
|
|
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:12:35
|
|
|
|
buči
|
Punce, hvala! Samo da vem, da se lahko zgovarjan na nek zakon, ker silili me itak ne bodo, ampak če zadevo podkrepim s kakim členom, me vsaj ne bodo poskušali prepričat ali pa me grdo gledali še kak mesec. Hvala!
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 21:14:28
|
|
|
|
lukec
|
Evo odgovor v treh izvodih !
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 22:08:31
|
|
|
|
zband
|
odklonim večdnevno službeno potovanje v tujino? preprosto vzameš bolniško
|
|
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 22:23:39
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: zband odklonim večdnevno službeno potovanje v tujino? preprosto vzameš bolniško To pa ni najboljša rešitev....
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 24.9.2009 22:38:24
|
|
|
|
zband
|
To pa ni najboljša rešitev.... zakaj pa ne imam 15 let delavne dobe niti enega dne bolniške imam tri otroke pa super šefa,ki mi nikoli,če sem rekel,da ne morem iti na službeno pot ni vsporaval al pa mi težil,če pa bi mi bi mu pa nazaj.veliko jih je ki nimajo nobene obveznosti doma pa naj gredo namesto buči-ki je postavila to temo.samo boriti se je treba moja žena je predstavnica sveta šole al kako se že imenuje-sedaj v porodniški pa sem raje plačal-iz skupnega fonda je šlo.,,moravske toplice kot pa da bi mogla v porodniški hoditi na en k...sestanek,ko sem rekel,da imamo rezervirano v toplicah se ji je odvalil kamen-prej je po bajti hodila kot ris.rešila je super-sem v porodniški pa še z družino v toplicah,žal ne utegnem
|
|
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 25.9.2009 6:37:41
|
|
|
|
buči
|
IZVIRNO SPOROČILO: zband To pa ni najboljša rešitev.... zakaj pa ne rešila je super-sem v porodniški pa še z družino v toplicah,žal ne utegnem bolniška ne pride v poštev kot izgovor, nikoli! Kar se pa sveta staršev tiče, pa lahko žena prosi, da se jo razreši, če je na porodniški. Zadeva je pomembna in odgovorna in ne gre le za k**** sestanke. S takim mišljenjem ne naredita nič dobrega zavodu.
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 25.9.2009 6:44:59
|
|
|
|
blaža
|
ma kaj jim ni logično, da ti ne bi rada šla s tako malim otrokom?
|
|
RE: zakon o delovnih razmerjih 25.9.2009 8:17:59
|
|
|
|
Nika v službi
|
Generalno pa se mi zdi, da malce preveč kompliciramo, no. Ne vem sicer, koliko je točno star otrok, ampak jaz sem šla na službeno potovanje še preden je moja mala miss dopolnila 2 leti. Pač kar je treba, je treba, ker imam tako službo. In za nekaj dni ali en teden otroka ne bo konec, saj ima tudi očka. Iz tega delat ne vem kakšno famo, se mi zdi bz. Pač lahko poveš, da nad potovanjem nisi preveč navdušena in da bi bila vesela, če gre lahko kdo drug namesto tebe, drugega stretchinga pa jaz ne bi delala.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?