violinski
|
Pri nas doma sem dežurna frizerka jaz - ne samo za barvanje, tudi za striženje (zanimivo, sama hodim h frizerju in 'ne zaupam' domačim rokam :) ), delala sem že vse možne vrste pramenov, žal nikoli s profesionalnimi sestavinami, vedno sem se nekako zadovoljila s kakim preparatom od ilirije, pa sem si zadala, da tega ne bom več počela in da bom kupovala samo še kvalitetne preparate (kot je nekdo tu svetoval - Keune, ki se jih da dobiti ma tudi v Maxiju, če drugod ne :) ) Torej. Ko kupiješ barvo za lase, moraš najprej preveriti, če na njej piše, da PREKRIJE SIVE LASE. Ena takih dobrih je sigurno Excellence od L'Oreala (zdej mi lahko očitate, da so L'Orealovi izdelki testirani na živalih). Meni je všeč predvsem zato, ker nikoli in nikjer ne kaplja in ne curlja. Potem se seveda odločiš za barvo. Mora biti čim bližje tvojemu naravnemu odtenku, sploh glede na to, da nisi ravno navdušena nad tem barvanjem - namreč, če boš vzela tako barvo, ki prekrije sive lase, bo to skoraj gotovo barva, ki se z las ne spere kar tako z umivanjem, ampak moraš pričakovati, da boš čez mesec dni imela kak centimeter narastka - ta naj bi bil čimbolj enak tvoji novi barvi las :) In če imaš daljše ali gostejše lase, moraš vsaj za prvič kupiti dve škatli (razen, če kupuješ tiste Keune fore - tubo in razvijalec). Začneš mazat na vrhu lasišča in se premikaš tako, da lase s 'prečo' odmikaš - najprej proti enemu ušesu, potem proti drugemu. Pri tem paziš, da se prekrije VSE lase (preče naj si sledijo na gosto) vendar je predvsem pomembno, da prekriješ las pri lasišču, ne toliko na konicah, ker to pride kasneje. Ko imaš strani pobarvane, greš proti tilniku. Po vseh pravilih, čeprav ti je do sedaj zgledalo, da bo barve sto posto ostalo, bi ti je moralo tu začeti primanjkovati. Kukrkoli, ko imaš vse lasišče in lase ob lasišču prekrite, zliješ vso barvo, ki ti je ostala na 'čop' las, ki se ti je naredil na sredini glave. To barvo vtreš močno v konice, če se ti zdi, da se ne vtira lepo, prilij kakšno kapljico vode, da se zadeva začne penit. Naprej delaš kot piše na navodilih (čas, izpiranje, ....) Torej - Excellence, Poly Brillance, .... to so ene boljših, po mojih izkušnjah. Poly Country odtenki bi sicer bili primerni za tvojo barvo las, ampak ne prekrivajo sivih. Poročaj o uspehih!
|