Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 11:47:03
|
|
|
|
Kerensa*
|
Mi smo dvojezična družina. Jaz sem Slovenka, moj mož (in njegova družina) so Hrvati. Mi doma (in v javnosti) govorimo izključno slovensko, pri moževih starših (in sorodnikih) pa skoraj izključno hrvaško. Posledično otrok odrašča v dvojezičnem okolju, kar se meni zdi plus (znal bo dva jezika takorekoč avtomatsko), na trenutke pa je smešno, ko sredi kosila v restavraciji reče:"Jaz ne bom tega jedel, ker je ljuto."
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 11:50:24
|
|
|
|
smrka
|
nasa zna za zdaj 2 jezika, tretjega bolj slabo. Z mano govori hrvasko, z ocetom svedsko, vsake toliko pa se slovensko z mano. Oblada tekoce oba omenjena jezika. Ko se pa pogovarjamo ona avtomatsko preklopi z mano hrvask, z atijem pa svedsko. Kul
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 11:56:19
|
|
|
|
malaMravljica
|
Smrka, kaj ti vedno z njo govoris hrvasko oz slovensko, ocka vedno svedsko, ko ste skupaj ali pa kje zunaj, pa s prijatelji pa jezik okolja to je svedsko? Imajo otroci na zacetku kaksne tezave s tem, verjetn mal kasneje obvladajo besedisce kar pa ni nek problem.
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 12:32:38
|
|
|
|
gita10
|
no pri nas je tudi dvojezično okolje. Z otrokom se vedno pogovarjam v Sloveniji Slovensko v Bosni Bosansko. Vendar on ni govoril Bosansko do 5 leta, šele takrat je začel odgovovarjat Bosansko in se čisto lepo preklaplja. Nikoli ni bilo nobenih problemov in govori oba dva jezika zelo tekoče- v šoli ali vrtcu še pomislili niso , da bi lahko bil druge narodnosti dokler niso slišali "naglas" mojega moža, ki se ga pa očitno ne bo znebil nikoli.
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 12:57:57
|
|
|
|
babylove
|
Moj otrok perfektno govori jezik okolja, v katerem živi. Materin jezik popolnoma razume, ampak izredno slabo govori (pri 4 letih). Gre pa za otroka, ki večino dneva preživi v varstvu oz. v tujegovorečem okolju.
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 13:12:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je se bolj zakomplicirano,ker moz govori crnogorsko,jaz slovensko,zivimo v Nemciji.Starejsa govori slo.in nemsko,crnogorsko razume a ne govori.Tamala ima zaenkrat-16m,se svoj jezik.Ji je izgleda prevec komplicirano,se se odloca katerega naj pricne .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.9.2009 13:13:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 13:51:20
|
|
|
|
Hope2
|
Naši prijatlji imajo 3 punce, od rojstva se foter z njimi pogovarja nemško, mama slovensko, ko so skupaj so sprva govorili nemško, zdaj angleško, včasih tudi slovensko. Znajo pa še vse 3 nekaj francoščine. Nemško, slovensko in angleško govorijo tekoče že od 3 leta starosti. Je pa smešno, ker tak preklapljajo med sabo te jezike, da jih sploh ne porajtaš, sam enkrat več nič ne zastopiš
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 14:12:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Naši prijatlji imajo 3 punce, od rojstva se foter z njimi pogovarja nemško, mama slovensko, ko so skupaj so sprva govorili nemško, zdaj angleško, včasih tudi slovensko. Znajo pa še vse 3 nekaj francoščine. Nemško, slovensko in angleško govorijo tekoče že od 3 leta starosti. Je pa smešno, ker tak preklapljajo med sabo te jezike, da jih sploh ne porajtaš, sam enkrat več nič ne zastopiš Tole je pa meni kar malo neverjetno,da ze od tretjega leta govorijo tekoce 3jezike ..je pa pri nas tudi se francoscina in po moznosti se latinscina v soli.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.9.2009 14:45:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 14:58:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Potem pa super,ker mene je ze malo skrbelo kako bo nasa tamala to zmogla
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 15:02:52
|
|
|
|
malaMravljica
|
no super, sami lepi odgovori. Potem bo pa tudi pri nas slo. Pa se vidim, da pride v postev tudi 3 jezik, mi bomo potem tudi tretjega lahko mal uveljavlali, ce bomo poletja dosti v tretjegovoreci drzavi.
|
|
|
|
RE: DVOJEZICNA VZGOJA - izkusnje 19.9.2009 20:01:38
|
|
|
|
anajmad
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove Moj otrok perfektno govori jezik okolja, v katerem živi. Materin jezik popolnoma razume, ampak izredno slabo govori (pri 4 letih). Gre pa za otroka, ki večino dneva preživi v varstvu oz. v tujegovorečem okolju. Podobno je pri naši.Ko prtide v vrtec strogo govori italjansko,doma samo slovensko,pa čeprav bi radi kej govorili z njo italjansko pa noče.. Govori pa tudi slabo.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.