|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje ponoči
18.9.2009 9:25:25   
nena30
Pozdravljene mamice!
Doma imam 2,5m staro hčerkico. Ta teden se je že 3x zgodilo, da smo prespale celo noč (21-7). Sicer se ponoči 1-2x malo predrami ( ali jo matrajo vetrovi ali si zaželi dudico ) in v istem hipu zaspančka nazaj. Z ničemer mi ne pokaže, da bi želela mleko, jaz jo pa tudi ne silim. Kaj ve mislite? Malo imam slabo vest, ker se mi zdi da je še premajhna, da je brez jest 10 ur. V posvetovalnici so pri 2m rekli da lepo napreduje. Zdaj imamo 5kg in 59 cm. Na obrok mi poje le 120 ml in je 5x na dan. Hranimo se pa izključno z Novalakom 1 in veliko pijemo tekočine. Zanima me kako je to pri vas?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hranjenje ponoči
18.9.2009 9:28:13   
blaža
Meni se skoraj zdi malo preveč, če 10 ur v kosu ne je. Sicer nisem za zbujanje otrok, ma 10 ur, je kar veliko. Ok enih 6-7, bi še šlo.

Kaj pa če ji malo premakneš urnik, če bi ratalo, da je npr ob osmih, pa pol ji daš še nekje ob 11ih, preden greš spat, pa pol spet zjutraj? a bi ti blo to izvedljivo?

sicer, pa po rdugi strani, če se vedno tako hrani, pa ti lepo napreduje, mogoče ni panike.

al ji pa tisto, ko si napisala, da ji daš dudico probaš še malo dat za jest.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2009 9:30:40   
arabela*
Ne otroka budit,pa naj spi kolk želi.Kvaliteten spanec je zdravilen in kosristen za rast,razvoj.Otrok ko bo lačen,bo že jedeluser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2009 9:31:28   
Hope2
Če napreduje, pusti dete da spi

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2009 9:33:21   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Ne otroka budit,pa naj spi kolk želi.Kvaliteten spanec je zdravilen in kosristen za rast,razvoj.Otrok ko bo lačen,bo že jedeluser posted image

Se strinjam. Moja mami pravi- spanec je boljši kot žganec.
Sploh pa otroci, ki so na AM hitreje prespijo cele noči, ker je to mleko veliko bolj kalorično. In če so ti rekli, da lepo napreduje, ne vidim razloga za bujenje. Že ni lačna. Moja ima 5,5 kg pa je mesec in pol starejša od tvoje. Torej je tvoja več kot dobro razvita....

Pri nsa se je samo enkrat zgodilo, da je prespala celo noč in je naslednji dan ravno prišla patronažna-sem se takoj pohvalila da smo spali in je najprej rekla-če se lepo redi, jo lahko pustiš, če pa bomo ugotovili, da se premalo, pa jo je potrebno zbujat.

Torej- ne zbujaj je.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2009 9:33:37   
nena30
Ja tudi meni se zdi mal dolga. Pa ne misli, da sem zarad tega kaj bolj naspana. Kvečjem manj, ker jo hodim gledat in kar naprej poslušam, če se bo zbudila.user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2009 9:34:42   
Čebel@
moja že od 1,5m spi 12 ur v kosu in mi na misel ne pride da bi jo budila.....tudi če bi jo budila,nebi jedla ker ni lačna......ker se mala lepo razvijo jo lepo pusti spati

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2009 9:38:25   
zmajaz
Se strinjam s predhodnicami - pusti jo, naj spi - ko bo lačna, se bo že zbudila. Zbujat je treba samo nedonošenčke, zlatenične otroke in take, ki ne napredujejo dovolj s težo, če je pa z otrokom vse v redu, pa ni nobene potrebe.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2009 9:43:25   
malcekvita
jaz tudi ne bi zbujala, sploh, če tako lepo napreduje.

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2009 11:46:40   
nena30
No, če potegnem črto sem lahko srečna da imam tako zaspanko doma !user posted image user posted image

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2009 12:07:43   
miapia

Se podpišem.

Če napreduje, ne vidim smisla v bujenju, sploh če redno je in poje ti res konkretno količino. Mi smo pojedli pri tej starosti okrok 90, je pa bila manjša in lažja. Meni ni žal, da sem jo pustila spati, ker se mi to obrestuje še danes. Je pa res, da sva se nehali dojiti pri 2 mesecih in otrok, ki je na AM tudi ponoči dlje spi oz. se manjkrat zbudi. Kar tako naprej in ko bo lačna, bo že zagnala vik in krik.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2009 12:21:10   
madejka
Da bi te najraje vgriznilauser posted image Pusti jo spat... tak kot so napisale druge... se bi že zbudila, če bi bila lačna!
Jaz bi bla srečna, če bi mi mali pri svojih 4 mescih vsaj enkrat več kot 5 ur prvo rundo spaluser posted image Da se o naslednjih rundah na 2 uri ne menimouser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2009 12:23:00   
FLASK_A

podpis.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2009 14:02:52   
Andromeda
Kakor se reče: spanc je boljš kot žganc!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2009 14:05:18   
Ploha
pusti jo spat..jaz sem svojo tudi pustila spati, pa mi je še isti dan ko sem iz P prišla prespala celo noč....pa je tudi spala 10-12 ur. Pa tudi prve 4 mesce, ko sem še dojila, je tudi prespala noč..

< Sporočilo je popravil Ploha -- 18.9.2009 14:07:40 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2009 15:25:11   
Belen
nena30, magari bi moje tolk spale ponoči.... user posted image pusti jo ninat,če bi bla lačna bi že jokala user posted image user posted image user posted image werjemi....

p.s.pa sej weš kake težawe si mela na začetku.... zdej pa ti edina od "naših" nina celo noč user posted image user posted image user posted image pravo Liza user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2009 15:37:50   
nena30
ja Belen res 1,5 meseca je bila pa katastrofa noč indan. Tak preobrat, da ne dojemamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2009 16:07:40   
Belen
bodi wesela, wečina mamic bi tudi rade, da malčki prespijo noč.... ampak NE PRIZNAJO user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
18.9.2009 22:39:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Belen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2009 22:52:20   
lenika
Naj spi, saj ni več novorojenček.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?