emaa
|
moram mal pazit, meni piše in tehnike operiranja in diagnozo vsega, med diagnozami je hidrosalpinks. Špelka poskušava pa isto, samo da jaz HSG nisem imela, ampak direkt laparo in histero, ker sem imela razlit slepič in pa en ss lani. Operirana sem bila konec aprila, mi je pa Jurca rekel, da v primeru, da ne zanosim v približno pol leta, se moram prijavit na Ivf, vmes pa poskušat naravno, ker se bo salpinks ali jajcevod najverjetneje zaprl nazaj. Ker pa sem imela hidrosalpinks samo na edsni, so moje možnosti, da zansoim naravno zelo dobre, sluznica pa je bila dobro ohranjena (so mi povedali, pa tudi na izvid napisali).V primeru hidrosalpinksa na obeh straneh, je pa zadeva težja, ker so možnosti blj slabe, Čebelica Trot je že lani mislim, da imela laparo, pa ji še ni uspelo, in jo najverjetneje čaka odstranitev jajcevodov, da bi bil IVF uspešen. Na enem ameriškem forumu sem vidla, da je uspelo edino punci (ampak z obojestranskim hidrosalpinksom), ki si je dala jajcevode odstranit. Predtem je imela dva neuspešna IVF, potem pa v prvo uspešnega. Na Hsg pa ne vem koliko je smotrno hodit, saj se tam ne vidi ali je sluznica ohranjena, in pri taki diagnozi, če po toliko časa ne rat, opcij ni veliko. Odstranijo pa samo oboleli jajcevod. Jaz sem pač do laparo domnevala, da sem imela ss zaradi viroze, ampak po moje je bilo tudi zaradi hidrosalpinksa. Pa še svojih O naj ne bi imela, bomo videli, od jutri naprej čakam svojo M, 21.6. drugič Ribičeva, verjetno klomifen, če pa do novembra ne bo nič pa na IVF, ker bi pa jaz tud rada kaj zibala, da ne bi slučajno prej obupala, ker tole kako te vsak mesec pobije za psiho ni dobro.Sicer se zadnjih nekaj mesecev nisem sekirala, ker sem vedela, da so možnosti majhne, če sem brez O, ampak vseeno. Če vaju še kaj zanima, kar vprašajta, meni je Pušenjak rekel, da z enostranskim hidrosalpinksom punce zanosijo, zdej bomo pa videli, a ne
|